Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

MGC- τα τρία 45αρια (και free Download)

Πριν μερικά χρόνια, φίλοι του ιστορικού συγκροτήματος MGC παρουσίασαν (δηλαδή  μοίρασαν δωρεάν σε φίλους) ένα diy cd, με τίτλο MGC 1965-69, το οποίο περιλαμβάνει τα τρία 45αρια, τα έξι δηλαδή και μοναδικά τραγούδια, που κυκλοφόρησαν οι MGC, "επίσημα" στην τότε δισκογραφική αγορά (Οι φωτογραφίες από το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο).

Στην πραγματικότητα, το υλικό προέρχεται από την περίοδο 1965- 1967, αφού το πιο καινούργιο από αυτά 45αρι, το Foxy Lady/ I don't wanna discuss it, είναι ηχογραφημένο στο τέλος του 1967, όταν είχε μπει στο συγκρότημα ο Δημήτρης Πουλικάκος. Συνεπώς, ηχητικό υλικό από την περίοδο 1967-1969, δεν περιλαμβάνεται στο εν λόγω cd. Στην   φωτογραφία του εξώφυλλου,  εμφανίζεται σαν τραγουδιστής και ο Τζονιχάκης, δίπλα στον Πουλικάκο, αλλά τραγούδι με Τζονιχάκη, δεν υπάρχει σε αυτό το cd. 

Στο οπισθόφυλλο του cd, οι φίλοι του συγκροτήματος, τύπωσαν μία μικρή αναφορά στην ιστορία του συγκροτήματος, χωρίς όμως να δώσουν στοιχεία, για τα έξι τραγούδια.
Ενδιαφέρον έχει λοιπόν, να αναφέρω το ποιός τραγουδάει σε κάθε τραγούδι...

1- Blame the Talent in the Family . Η φωνή που θυμίζει Μίκυ Μάους, ανήκει στον Στέλιο Κατσαδωράκη, ενώ το τραγουδά ο Δημήτρης Τσιμπερόπουλος
2-Detective Lady (Miss Marple Theme) . Χωρίς λόγια, μουσική διασκευή, του  θέματος αστυνομικής σειράς , βασισμένης στα αστυνομικά μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι.
3-Summertime. Τραγουδά ο Στέλιος Κατσαδωράκης.
4- I'm gonna cut my head.   Τραγουδά ο Δημήτρης Βάλιτς. 
5. Foxy Lady. Τραγουδά ο Δημήτρης Πουλικάκος, ενώ τη φράση Foxy Lady λέει ο Δημήτρης Βάλιτς.
6- I don't wanna discuss it.  Στην εισαγωγή είναι ο Δημήτρης Πουλικάκος, ενώ μετά, τραγουδά ο Δημήτρης Βάλιτς.

Το cd με το ιστορικό αυτό υλικό, μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ.    

2 σχόλια:

  1. Πολλές ευχαριστίες! Το link ¨ομως δε λειτουργεί πλέον. Αν θέλετε, το ξανανεβάζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Καιμακούδης21 Αυγούστου 2022 στις 10:01 π.μ.

    Αν μπορούσατε να ανεβάσετε ξανά το υλικό με τους MGC γιατί το link δεν λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή