Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΡΟΚ MADE IN ΚΙΑΤΟ

Το συγκρότημα Flat Out, την δεύτερη μέρα στο φεστιβάλ ροκ, στο Κιάτο. Φωτογραφία Maria-Alice Theoharis

Ροκ φεστιβάλ στο Κιάτο Κορινθίας και φέτος.
Το φεστιβάλ αυτό, με το όνομα «Ροκ Συνάντηση Κιάτου», έχει γίνει θεσμός για την πόλη.
Είναι μια αξιέπαινη και αξιοσημείωτη τοπική προσπάθεια, κύριος εμψυχωτής της οποίας είναι ο Κώστας Καραμπέτσος (γνωστός και με το ψευδώνυμο Avesalom).


Ο Avesalom, έχει βγάλει και βιβλίο στο οποίο καταγράφει την Ροκ ιστορία της πόλης του.Η Ροκ Συνάντηση Κιάτου, γίνεται για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1979 και επαναλαμβάνεται τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου. Τότε καταγράφεται στην ιστορία, αφού συμμετέχει ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Το γεγονός αναφέρεται και στο βιβλίο «Τα Blues του Πρίγκηπα» του Ντίνου Δηματάτη, όπου και δίδεται η πληροφορία, ότι ο Παύλος, για τη συμμετοχή του αυτή, δεν πήρε χρήματα, αλλά κάποια προϊόντα της «μάνας γης». Η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από τον διοργανωτή του φεστιβάλ, Avesalom, στο δικό του βιβλίο. 

Η αναφορά για τους Vampires, στο βιβλίο του Avesalom.

Το Κιάτο, έχει την δική του ιστορία και συνεισφορά, στο Ροκ στην Ελλάδα. Η ιστορία του ελληνικού ροκ, συνήθως αναφέρει συγκροτήματα που έδρασαν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Το Κιάτο, φαίνεται ότι είναι ο τρίτος ενδιαφέρον πυλώνας της ροκ κίνησης. Ροκ συγκροτήματα, στο Κιάτο, εμφανίζονται από την δεκαετία του 1960. Από το βιβλίο του Avesalom, μαθαίνουμε ότι το πρώτο συγκρότημα ήταν οι Vampires, που σχηματίστηκαν το 1966, από επτά άτομα. Έπαιζαν Beatles, Rolling Stones αλλά και τραγούδια των Ολύμπιανς. 
Η Ροκ κίνηση στο Κιάτο, φαίνεται να γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα μετά την πτώση της Δικτατορίας και κατά τα χρόνια της Ροκ Αναζωπύρωσης. Για όλα αυτά, θα μιλήσουμε σε μελλοντική μας ανάρτηση.


Το φετινό φεστιβάλ, γίνεται σε έναν ωραίο χώρο δίπλα από τη θάλασσα, και έχει ελεύθερη είσοδο. 
Τα παιδιά που το διοργανώνουν, είναι πολύ φιλόξενα και αξίζει να τα γνωρίσει κανείς. 

Σήμερα, Κυριακή 28 Ιουλίου 2013, είναι η τελευταία μέρα.


28 Ιουλίου Κυριακή 
PLANET OF ZEUS (Αθήνα, stoner) 
3Fold Pain (Αίγιο-Αθήνα, alternative nu metal) 
Rejection (Κόρινθος, metal) 
Blue Stripe (Λουτράκι, heavy-classic rock) 

Τόπος : Ανοιχτό Θέατρο Τραγάνας (Γ. Γιαννόπουλος).
Ώρα έναρξης 8:45 μ.μ. 


Σημαντική είναι η συμβολή του δήμου Σικυωνίων στη διατήρηση αυτού του θεσμού, όπως και μερικών τοπικών επιχειρήσεων και τοπικών Μ.Μ.Ε. που στηρίζουν την «Ροκ Συνάντηση Κιάτου». "All Day Beach~All Night Rock" μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε την πόλη του Κιάτου, που παρέχει όλες τις προϋποθέσεις, ελεύθερη και οργανωμένη παραλία, summer club's, ξενοδοχεία, προαστιακό, ταβερνάκια και άλλες υπηρεσίες. Εύκολη πρόσβαση στο ανοιχτό θέατρο, μόλις 2 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Με λίγα λόγια, όλη μέρα στην παραλία και το βράδυ rock n roll.

2 σχόλια:

  1. Oι Invisible Surfers είναι από εκεί. To Dogs Killa Cat του 2002 είναι γκαραζιά διεθνών προδιαγραφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι invisible surfers δεν είναι από θεσσαλονίκη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή