Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΛΙΝΑ Fidtz : Το κορίτσι με την ψυχεδελική αύρα


Η Μελίνα Fidtz, τραγουδά στα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος, ανάμεσα σε άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος Obsession (Άνοιξη του 2013).

Οι Obsession, είναι ροκ συγκρότημα από το Ηράκλειο Κρήτης. Σχηματίστηκαν το 2009, κι ενώ όλα τα μέλη, ήταν ακόμα μαθητές στην Α Λυκείου. Παρουσίασαν διασκευές γνωστών τραγουδιών (Getting Away, Blue Jeans, Sweet Child of Mine κ.α) και ένα ποτ-πουρί, αυτών των διασκευών, μπορεί να δει κανείς, σε βίντεο που έκαναν, εκ του προχείρου,  φέτος την Άνοιξη,  στην Αθήνα.



Με εντυπωσίασε η τραγουδίστρια, η Μελίνα, που σήμερα, είναι πρωτοετής στη  Νομική Σχολή της Αθήνας. «Εγώ αγαπώ την Τζόπλιν» μου είπε. Παράξενο να βρίσκω ένα κορίτσι 19 χρόνων, που θα ήθελε πολύ να ζούσε το Γούντστοκ, το Μοντέρευ, και το Καλοκαίρι της Αγάπης. Η φωνή της, φέρνει κάτι από την παλιά ψυχεδελική εποχή.

Θα έμενα μόνο στην καλή φωνή και στο ψυχεδελικό στυλ, και δεν θα έδινα συνέχεια, αν δεν πρόσεχα ένα τραγούδι που έγραψε (στίχους και τη βασική μελωδία), το  Screaming enough. Το θεωρώ αξιόλογο δείγμα, μιας σκέψης, που δεν είναι κοινότοπη.



I know you get that feeling of wanting to be left alone
Cause you can't stand the whispers and you can't stand the questions
But everybody seems to want, just a little bit of you
You got nothing left to give and still they try to take
And still the try to take

I've got one hundred reasons, to make me wanna run
And another thousand words, i'd like to yell to everyone
It's too much, and i can't take anymore
I've given enough but they keep coming back for more

And you harbour this resentment 'cause they made you the bad guy
Though you had no obligation, your thoughts haunted you every time
I need to get my mind set my sanity is warning
But every little thing is so complicated
So complicated


Το τραγούδι γράφτηκε το 2011, όταν η Μελίνα ήταν μαθήτρια Λυκείου. Στο βίντεο βλέπουμε ένα- ένα, και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, όλοι τότε μαθητές στο 11 Λύκειο Ηρακλείου. Αυτό λοιπόν το τραγούδι, εκφράζει με εξαιρετικό καλλιτεχνικό τρόπο, μια κατάσταση. Αυτή η κατάσταση είναι η σύγκρουση του έφηβου με τα πρότυπα και προαπαιτούμενα της κοινωνίας. Φωνές που έρχονται από παντού και ρωτούν επίμονα ποιος είσαι, που πας, τι διάολο, στη ζωή σου θα κάνεις. Δεν είναι εύκολο θέμα για ανάπτυξη. Και όμως, οι στίχοι του κοριτσιού, κατά το κοινώς λεγόμενο, τα σπάνε. Το «εφηβικό ουρλιαχτό», περιγράφεται με τρόπο μη αναμενόμενο, και τόσο ευφάνταστα, που μπορείς να πεις ότι η κοπέλα έχει μεγάλο ταλέντο.



Τηλεφωνική συζήτηση με την Μελίνα σχετικά με το τραγούδι Screaming enough.

Η Μελίνα Fidtz, συνδυάζει δύο φλογερά στοιχεία. Από την μητέρα της είναι Βραζιλιάνα. Από τον πατέρα της, Ελληνίδα. Το επώνυμο της μητέρας της, είναι Fidelis και του πατέρα, Τζούρος. Συνεπώς, ο συνδυασμός των αρχικών των δύο επωνύμων, δημιουργεί και το καλλιτεχνικό της «επώνυμο»: Fidtz.
Να σημειώσω ακόμα, ότι ο πατέρας της είναι ο Θανάσης Τζούρος,  Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 
Με την βοήθεια του Photoshop, έκανα ένα συμβολικό κολάζ. Η Μελίνα με την ηρωίδα της, Τζάνις Τζόπλιν. Έχω την εντύπωση, ότι η Τζάνις αν ζούσε σήμερα, η αν ζούσε η Μελίνα στα χρόνια της Τζάνις, θα έβγαζαν οπωσδήποτε μαζί, μια τέτοια φωτογραφία. 

OBSESSION BAND crew:
-Melina Fidelis Tzourou (Vocals)
-Antonio Muggianu (Electric Guitar,Vocals)
-Marios Iliakis (Electric Guitar,Vocals)
-Dimosthenis Stavrakakis (Drums)
-Ellie Melidonioti (Keyboards)
-Mike Kampitakis (Electric Bass)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου