Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ : Το Τρωκτικό της Αλήθειας.

Μαθήματα Ιστορίας ζητά να του κάνουμε, ο Δελαπατρίδης,  Φώντας Τρούσας.
ο οποίος είχε το θράσος να  παρουσιάσει στο μπλογκ του ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ, τον Δημήτρη Χρονόπουλο, σαν ...φιλελεύθερο και πεφωτισμένο!!!
Τον πληροφορούμε, ότι, όσο φιλελεύθερος και πεφωτισμένος υπήρξε ο Παττακός, άλλο τόσο, υπήρξε  και ο Χρονόπουλος.
Ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ήταν ένας από τους «δημοσιογράφους» που υπέγραψαν το κατάπτυστο ευχαριστήριο γράμμα,  προς την δικτατορία, τον Ιανουάριο του 1968...

 «Πιστεύομεν ότι απηχούμεν τα αισθήματα του συνόλου του δημο­σιογραφικού κόσμου της χώρας, εκφράζοντες τας ευγνωμόνους ευ­χαριστίας μας προς την Εθνικήν Κυβέρνησιν και ιδιαιτέρως προς τον Πρωθυπουργόν κ. Γεώργιον Παπαδόπουλον...»

Αλλά, όπως φαίνεται ήταν περισσότερο χουντικός και από τον Παπαδόπουλο, αφού αναλαμβάνει να ελέγχει τον Τύπο,  στην δεύτερη και σκληρότερη χούντα του Ιωαννίδη (Κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου). Συγκεκριμένα, ο Χρονόπουλος, γίνεται σύμβουλος του Δημήτρη Καρακώστα (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ). Επί Καρακώστα, μάλιστα, δεν υπήρχε Γενική Γραμματεία Τύπου, ο σύμβουλος του Καρακώστα, δηλαδή ο Χρονόπουλος, ήλεγχε τα πάντα.
Στοιχεία για όλα αυτά, μπορεί να βρει κανείς στα επίσημα αρχεία, στις εφημερίδες της εποχής, αλλά και στο πρώτο τεύχος του περιοδικού ΑΝΤΙ (Σεπτέμβριος του 1974).
Αυτός λοιπόν είναι ο Χρονόπουλος, που ο Τρούσας αναβαπτίζει  «πεφωτισμένο» και «φιλελεύθερο».

Δεν μας εκπλήσσει που ο Τρούσας ανέσυρε τον Χρονόπουλο, από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ούτε μας εκπλήσσει ότι με κάθε αφορμή, χαϊδεύει την Δικτατορία. Είναι πλέον φανερό, ότι και ο ίδιος είναι χουνταίος, δηλαδή, θερμός θιασώτης χουντικών ιδεών. Άλλωστε, έχει δηλώσει πολλές φορές, τον θαυμασμό του και  για τον άλλο  δικτάτορα,  τον απεχθή δολοφόνο Κιμ Γιονγκ Ουν, της Β. Κορέας. Τον Απρίλιο του 2013, η LiFO δημοσίευσε φωτογραφίες για να διακωμωδήσει τον δικτάτορα-παιδοβούβαλο. Ο Τρούσας, διαμαρτυρήθηκε τότε έντονα (δες ΕΔΩ και διάβασε τα σχόλια)  γράφοντας πως, σε όλα αυτά έβλεπε «ανυπόστατη συκοφαντία», που εκπορευόταν από τους κακούς Αμερικανούς κατά ενός κράτους που  «παράγει και που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις»!!!!
Είναι φανερό, ο Τρούσας, έχει έρωτα με δικτάτορες και δικτατορίες. Ηλίου φαεινότερη επίσης, η απέχθειά του για την ψυχεδελική νεολαία. Με κάθε ευκαιρία, δεν παραλείπει να γράφει ότι όλα εκείνα τα παιδιά του ροκ στην εποχή της δικτατορίας, ήταν καραγκιόζηδες και το «μακρύ χέρι της δικτατορίας»! Σπιλώνει μνήμες και υπολήψεις. Άνθρωποι που έζησαν εκείνη την εποχή, σαν τον Πουλικάκο, θα είχαν σίγουρα ξεσηκωθεί, αν δεν επρόκειτο για ένα γελοίο πρόσωπο, και αν δεν είχαν βέβαια, σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Όταν ο Πουλικάκος, έμαθε τι γράφει ο Τρούσας, μου έστειλε,  απλώς,  το ακόλουθο μήνυμα ...


(Το μήνυμα του Πουλικάκου, το οποίο με σκληρή γλώσσα "περιποιείται" τον Τρούσα,  αφαιρέθηκε από τον ανάρτηση, διότι από τον αναγνώστη gregory- δέστε στα σχόλια-  θεωρήθηκε "χτύπημα κάτω από τη ζώνη". Το αφαιρώ λοιπόν, ώστε να μην υπάρχει ούτε σε έναν, η ψευδής εντύπωση, ότι καταφεύγω στην προστασία του Πουλίκα. Δεν προσφεύγω πουθενά αλλού, εκτός από την Αλήθεια, και επαφίεμαι μόνο στην επάρκεια της νοημοσύνης των αναγνωστών της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.  )

11 σχόλια:

  1. Μανώλη, ψυχραιμία.
    Θεμιτή και ενίοτε επιβεβλημένη είναι η αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων και ανεπίτρεπτες οι προσωπικές επιθέσεις με μειωτικούς χαρακτηρισμούς και υβρεολόγιο. Ατόπημά σου και η δημοσίευση προσωπικού μηνύματος του Πουλίκα, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

    Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν επιτρέπονται και σίγουρα ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

    Δεν μεροληπτώ υπέρ κανενός, αλλά δεν νομίζετε ότι έφτασε ή ώρα να σταματήσετε, αρκετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μήνυμα του Πουλίκα αφαιρέθηκε. Στην update ανάρτηση, εξηγώ τους λόγους.

      Διαγραφή
    2. κακως αφαιρεθηκε το μηνυμα του πουλικα για μενα.να ξαναμπει αυτουσιο παρακαλω.η πραγματικοτητα και η αληθεια φανταζει ανωτερη απο οποιαδηποτε τυπου ΄΄προστασια''.ειναι η πραγματικοτητα και το σχολιο του πουλικα ειναι αντικειμενικο και εχει βαρυνουσα σημασια απο τον συγκεκριμενο ανθρωπο.τωρα το σχολιο για μενα του gregory αποτελει αυταπατη,οραματισμο και δηθενια!! δεν ζουμε στην εποχη του peace,flower and love δυστυχως! εχει δικιο ο πουλικας οπως και να εχει και η μαρτυρια του ασχετα αν προστατευει μια δημοσιευση ή δικαιωνει αυτον που την αναρτα δε σημαινει οτι ειναι χτυπημα κατω απο τη μεση. η αληθεια ειναι πανω απο ολες αυτες τις λεπτομερειες και μικροδιαφορες.
      και οπως ειπε και ο πουλικας..: ''εδω ο κοσμος καιγεται και το μουνι χτενιζεται!''
      αυτα!

      Διαγραφή
    3. Θα μπορούσες βέβαια να διατυπώσεις την άποψή σου αποφεύγοντας την πυροδότηση της οξύτητας και αυτά, περί αυταπάτης, οραματισμού και δηθενιάς, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν με γνωρίζεις προσωπικά. Πως θα μπορούσες άλλωστε μέσα από την ανωνυμία του πληκτρολογίου.

      Για μένα ΚΑΛΩΣ ο Μανώλης αφαίρεσε το μήνυμα και αυτό τον τιμάει. Εάν το άφηνε, εγώ προσωπικά, δεν θα ξαναδιάβαζα κείμενό του, πράγμα που κάνω από τις εποχές του περιοδικού Μουσική.

      Διαγραφή
  2. Μανώλη, επικαλούμενος τη χίπικη κοσμοθεώρηση, που και εσύ ασπάζεσαι, θα πρότεινα να μην αλληλοτροφοδοτείτε τη κόντρα σας. Βρε σεις, για μουσική πρόκειται που υποτίθεται ενώνει και γαληνεύει τους ανθρώπους. Άλλωστε, η ανεκτικότητα που πρέπει να μας χαρακτηρίζει είναι ευγένεια και γενναιότητα, τουλάχιστον για σοφούς σαν τον Πούσκιν και Σαίξπηρ.
    Μάλλον, αυτοί, έχουν δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πληροφοριακά:

    Ο παραπάνω ΑΝΩΝΥΜΟΣ ("Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2014 - 3:01 π.μ.") που αποφαίνεται ότι πρέπει "να ξαναμπει αυτουσιο" το μήνυμα του ΕΠΩΝΥΜΩΣ εκφραζόμενου Δημήτρη Πουλικάκου, αφήνει ΑΝΩΝΥΜΩΣ στην ιστοσελίδα μου "σχόλια" όπως το παρακάτω:

    "εισαι πολυ μαλακας το ξερεις? ω ναι σιγουρα γιατι εισαι καφρος δεν το λεω για οτι ανεβαζεις στο προφιλ σου σκασιλα μου αλλα η πολλη ψυχεδελεια σου αφησε κουσουρια . παντως να σαι καλα με την αξιοθρηνητη παρουσια σου που προσπαθεις να τραβηξεις τη προσοχη σαν ζητιανια μας κανεις και γελαμε .
    ΦΑΝΗ"

    Φυσικά το μήνυμα κρατήθηκε στα ανεπιθύμητα (δια παν ενδεχόμενον) αφού η ιστοσελίδα μου δεν είναι άσυλο του κάθε κομπλεξικού εν ονόματι μιας καταχρηστικώς εννοούμενης "ελευθερίας λόγου". Εξάλλου μόνο οι ΕΠΩΝΥΜΩΣ εκφραζόμενοι έχουν γνώμη και δικαίωμα έκφρασής της (ακόμα κι όταν παρεκτρέπονται).
    Να διευκρινίσω επίσης ότι το εν λόγω "σχόλιο" μού το άφησε μόνο και μόνο γιατί νιώθει ότι εκτέθηκε σε δυο συζητήσεις του παρόντος ιστολογίου, σχετικά με κάποιες "αιρετικές" απόψεις που διατύπωσα για τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Φυσικά έχω κάθε λόγο να αμφιβάλλω για το αν θα έλεγε τα ίδια αν με είχε μπροστά του (μάλλον θα το έστριβε "ανώνυμα").

    Τα παραπάνω τα αναφέρω απλώς για να ξέρουμε ποιός μιλάει: H "Φανή" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και από πού βγαίνει ότι είναι το ίδιο άτομο ;

      Διαγραφή
    2. κυριε νταλουκα το σχολιο για το πουλικακο που ειπα να ξανανεβει η αναρτηση το εστειλα εγω!!
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ ΟΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΝΗ.
      ΕΛΕΟΣ ΔΗΛ!!!
      επισης για το τραμπουκισμο του κυριου υπνοβατη δεν εχω καποιο σχολιο να κανω.οποτε θελει να συναντηθουμε ειμαι στη διαθεση του.
      ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΙΤΙΑ!
      ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΤΑΛΟΥΚΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
    3. Βγαίνει. Ρώτα κάποιον κοντινό σου παλιό μπλόγκερ, ή έστω αυτόν που σου έφτιαξε στην ιστοσελίδα.

      Διαγραφή
    4. εισαι μεγαλος ψευταρας!!!! απεδειξε το!!!σε προκαλω!!!! θα ξεφτιλιστεις!!!

      Διαγραφή
  4. απο τους παραπανω ανωνυμους κανενας δεν ειναι η ΦΑΝΗ εγω ειμαι τωρα που σου μιλω ρε ξεφτιλα γιατι οπως εσυ εχεις τοσες αστειρευτες αξιοθρηνητες γνωμες για ολα πλην του μισοτρελου κουφαριου
    σου ετσι εχω και γω γνωμη οποια και αν ειναι ετσι οπως εσυ δεν γουσταρεις σιδηροπουλο ετσι και γω δεν γουσταρω εσενα και δεν ειμαι λατρης της ιερης αγαλαδας που λεγεται υπνοβατης εξαλλου τια αλλο ονομα θα διαλεγες αφου εισαι μισανθρωπος . παντως βλεπω για να αναφερεις το σχολιο που σου εστειλα στο μπλογκ σου εδω στου νταλουκα σε ετσουξε οπως οταν σε πηδανε η μοναξια και η απορριψη της ζωης σου γιατι και αυτη σε σιχαθηκε και εχε το νου σου ολο και καπου θα καραδοκω .

    ΕΠΟΝΥΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

    ΦΑΝΗ ΚΟΡΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή