Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΝΤΑΝΝΙΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ- Ελλάς, Έτος Μηδέν

Ο Ελληνοκαναδός σκηνοθέτης Dannis Koromilas (Φωτο Μ.Νταλούκας, Οκτ 2014)


Την ιστορία της Ελλάδας από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, μέχρι το έτος 2011 (που χαρακτηρίζεται και έτος Μηδέν, λόγω ΔΝΤ), θα αποτυπώσει κινηματογραφικά, ο Ελληνοκαναδός σκηνοθέτης και συγγραφέας, Dannis Koromilas (Διονύσης Κορομηλάς).

Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1968, στο Τορόντο και οι γονείς του ήταν μετανάστες, από την Καλαμάτα.

Το φιλμ, έχει τίτλο GREECE YEAR ZERO.

Στόχος του σκηνοθέτη, είναι να ενημερώσει όλους όσοι εκφράζουν πρόχειρες κατηγορίες κατά των Ελλήνων, ότι αυτός ο λαός, δεν είναι ούτε σπάταλος, ούτε τεμπέλης. Επιπλέον θέλει να δείξει τις μεγάλες περιπέτειες, στις οποίες οδηγήθηκε ο Ελληνισμός και εεκείνα, που έγιναν Εθνικές Τραγωδίες.



 Το ντοκιμαντέρ, θα ολοκληρωθεί το 2015 και θα προβληθεί πρώτα στο Φεστιβάλ Ταινιών του Τορόντο, και μετά, σε ανάλογα Φεστιβάλ ή ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε Αμερική και Ευρώπη.

Ο σκηνοθέτης, όπως δηλώνει, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Μανώλη Νταλούκα και στο μπλογκ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, δεν ερμηνεύει την ιστορία ιδεολογικά, αφού δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα. Η ψύχραιμη καταγραφή των ιστορικών γεγονότων, χωρίς στροφή της κεφαλής προς αριστερά ή δεξιά, θα αποτελεί τεκμήριο σοβαρότητας της ταινίας.




Ένα ιδιαίτερο ιστορικό υλικό που θα υπάρχει στο ντοκιμαντέρ, προέρχεται από το ΑΡΧΕΙΟ ΣΙΜΟΥ ΤΣΑΠΝΙΔΗ και δείχνει για πρώτη φορά, τους αντιδικτατορικούς αγώνες των Ελλήνων, που ζούσαν στο Εξωτερικό, κατά τα χρόνια της Δικτατορίας. Το υλικό, παραχωρείται από τον Μανώλη Νταλούκα, ο οποίος και διαχειρίζεται το ΑΡΧΕΙΟ ΤΣΑΠΝΙΔΗ.

1 σχόλιο:

  1. Καλημερα, μια ασχετη με την παρουσα αναρτηση ερωτηση...ποτε θα ανεβασεις το τριτο μερος της συνεντευξης του Αλεκου Αραπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή