Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΝΗΣ- Αναμνήσεις από τα χρόνια με τους Forminx

Ο Σωτήρης Αρνής, μέλος του ιστορικού συγκροτήματος Forminx, στο σπίτι του στην Κυψέλη (Φωτ. Μ.Νταλούκας. 2004)

Τα χρόνια με τους Forminx, θυμάται ο Σωτήρης Αρνής, στη συνέντευξη που παραχωρεί (2004), στον Μ.Νταλούκα.
Στο απόσπασμα, αναφέρεται στους τέσσερις φοιτητές του Πολυτεχνείου, που το 1959, ενώνονται για να παίζουν Τζαζ. Τον άλλο χρόνο, εγγράφονται στη ΧΕΝ, για να βρουν χώρο για πρόβες, αλλά και για να μπορούν να χρησιμοποιούν, μουσικά όργανα της οργάνωσης.
Η γνωριμία τους με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, γίνεται εκεί, όπου ο Βαγγέλης έρχεται θέλοντας αρχικά να γίνει ντραμίστας. Τελικά, μπαίνει στο γκρουπ, ως πιανίστας. Το όνομα Forminx , ήταν ιδέα του Μπακόπουλου.
Γρήγορα, από τζαζ σχήμα, γίνονται γκρουπ χορευτικής μουσικής. Ο μάνατζερ Νίκος Μαστοράκης. Η πορεία του γκρουπ και η διάλυσή του, στο Φεστιβάλ Μαμούθ, το 1966. 



3 σχόλια:

  1. Ήμουν ένας από αυτούς που τον γνώρισαν, αλλά δεν ήξερα το μεγαλείο του τότε, και το πόσο πολύπλευρος καλλιτέχνης ήταν καθώς ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία, εκεί γύρω στο 80 και κάτι. Πάντα με το χαμόγελο και αυτός και η οικογένειά του. Και ειδικά η μικρή του κόρη η Μαρίνα. Ένα πλάσμα όλο ζωντάνια και γέλιο. Ανοιγε η καρδιά σου όταν την έβλεπες. Μουσικός και η ίδια. Πρότυπο οικογένειας που σπάνια συναντάς. Ίσως την ζήλεψε ο Θεός. Με πόνο ψυχής ανακάλυψα πως έφυγε πριν δύο χρόνια, στις 31 Ιουλίου 2015. Καθώς και όλο το δράμα που προηγήθηκε πριν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικά πρέπει να είναι η τελευταία αν όχι και η μοναδική του συνέντευξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε κάποιο νέο για την κόρη του την Μαρίνα; Ήταν καθηγήτρια μου στα κρουστά όταν ήμουν 8 χρονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή