Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΡΡΗΣ- Το Υπουργείο Οικονομικών, του ζητά να αποδείξει πως είναι καλλιτέχνης !

Φωτό : Ο Κώστας Φέρρης.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται, και αποδεικνύουν ότι μέχρι τώρα, ήμασταν Μπανανία. Επί σειρά ετών, φαίνεται ότι μας κυβερνούσαν άνθρωποι ανίκανοι, εντελώς αδιάφοροι και άσχετοι με τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες.
Απίστευτο και όμως αληθινό.

Πριν δέκα περίπου μήνες, το Υπουργείο Πολιτισμού, αποφάσισε τελικά, ύστερα από προσπάθειες πολλών φίλων, να απονείμει τιμητική σύνταξη, στον σημαντικό σκηνοθέτη, Κώστα Φέρρη. Διαβίβασαν λοιπόν, την απόφαση, στο Υπουργείο Οικονομικών, για να εγκριθεί το ποσό (750 ευρώ τον μήνα).
Οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών, όμως, τον περασμένο Οκτώβριο, με επιστολή τους στον Κώστα Φέρρη, τον πληροφορούν ότι για να εγκρίνουν τα χρήματα, θα πρέπει να ...τους «αποδείξει πως είναι καλλιτέχνης»!
Σύνταξη ακόμα δεν έχει δοθεί, αν και ο Φέρρης, τους έστειλε εκτύπωση, από το λήμμα της wikipedia, που αναφέρει αυτόν και το έργο του. Ιδού λοιπόν, που τον υποχρέωσαν να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Θα έπρεπε καλύτερα να τους στείλει μια μεγαλόπρεπη  μούντζα.

Από τον Οκτώβριο, μέχρι σήμερα, άλλαξε η κυβέρνηση.
Δεν ξέρω, αν τώρα, μετά την Αλλαγή, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών, πείστηκαν πως ο Κώστας Φέρρης είναι καλλιτέχνης. Όμως ξέρω, ότι τώρα μπαίνει μια άλλη ερώτηση, αυτή τη φορά από μας προς εκείνους: Αυτοί, μπορούν να μας αποδείξουν ότι το αξίζουν να εργάζονται στο Υπουργείο; Μπορούν να μας αποδείξουν ότι, τόσο καιρό, ενδιαφέρονταν για τα συμφέροντα των Ελλήνων; Για να «προσκομίσουν» λοιπόν, και αυτοί, τα αποδεικτικά τους χαρτιά...κι αυτό βεβαίως δεν είναι ρεβανσισμός, είναι επιτακτικό και παλλαϊκό αίτημα.  
Το Κράτος δεν αλλάζει, αν δεν αλλάξουν οι «αρμόδιοι» που καλούνται να υλοποιήσουν υπουργικές αποφάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου