Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΑΠΑΤΡΙΔΗΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ....

Γνωστός Δελαπατρίδης, ισχυρίζεται ότι υπάρχει δίσκος που τον ξέρουν μόνο ... δυο, τρεις έλληνες (!), και ο οποίος αποσύρθηκε μόλις κυκλοφόρησε, γιατί είχε άλλο στίχο στο τραγούδι «Στις 15 Ιουλίου θα γίνει Έκλειψις Ηλίου». Ισχυρίζεται μάλιστα, πως ο αρχικός στίχος ήταν "Στις 16 Δεκεμβρίου", αλλά άλλαξε αμέσως, γιατί -όπως ...ανακάλυψε- η ημερομηνία αυτή ήταν "επικίνδυνη" (!) αφού έπεφτε κοντά με την 13η Δεκεμβρίου, που έγινε το αντικίνημα του τότε Βασιλιά, και θα ενοχλείτο η χούντα! 
Δεν έχει σημασία, που οι συντελεστές του τραγουδιού (Ιατρόπουλος/στίχοι, Ρωμανός/Μουσική και Γλέζου/Ερμηνεία) αρνούνται την ύπαρξη δίσκου με στίχο για 16 Δεκεμβρίου. Για τον Δελαπατρίδη, σημασία έχει, που τον ξέρει αυτός (και άλλοι δυο ακόμα) και πάει και τελείωσε, έτσι είναι.
Προσοχή, αν ποτέ τον συναντήσετε, μην του φέρετε καμία αντίρρηση, αρχίζει και βρίζει.
Φαίνεται πως έχει αποτρελαθεί και πρέπει επειγόντως να του χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή.
Πώς λέγεται αυτό που βλέπεις εσύ και κανένας άλλος;
Σχιζοφρένεια μήπως;

Δεν θα έλεγα, ότι εδώ έχουμε αυτή την σοβαρή ασθένεια. Θα έλεγα, ότι ο Δελαπατρίδης, μπέρδεψε για άλλη μια φορά, το σώβρακο με τη γραβάτα. 
Τι συνέβη.
Στην πραγματικότητα, ο γραφικός «μουσικοκριτικός» βασίστηκε σε δύο λάθος πηγές: Σε μία μαρτυρία- μπαρούφα, που του δίνει ένας δισκοπώλης και σε κάτι που διάβασε στο βιβλίο του Κακουλίδη, το οποίο όμως, είναι λάθος.

Έτσι,  χωρίς να εξετάσει, χωρίς να διασταυρώσει αυτά που του μεταφέρουν, ανακάλυψε ότι ναι πράγματι, υπάρχει ο ...Ιπτάμενος Δίσκος της Ηλιακής Έκλειψης της 16ης Δεκεμβρίου.




Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

Ο Ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος, έγραψε στίχους για το τραγούδι του Γ.Ρωμανού (Στις 15 Ιουλίου θα γίνει Έκλειψις Ηλίου) και που τραγούδησε η Δέσποινα Γλέζου. Ο στίχος αυτός, ήταν «Στις 16 Ιουλίου», αλλά ο Πατσιφάς τον άλλαξε σε «15 Ιουλίου».
Ποτέ όμως, δεν υπήρξε στίχος «Στις 16 Δεκεμβρίου».
Ούτε φυσικά, βγήκε 45αρι, με αυτόν τον στίχο που αποσύρθηκε.
Για την ακρίβεια, ακολουθούν οι δηλώσεις που δίνουν οι συντελεστές, στον Μανώλη Νταλούκα...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΛΕΖΟΥ
-Ο λόγος για το τραγούδι «Στις 15 Ιουλίου» Το τραγούδι ήταν στην αρχή με στίχο «Στις 16 Δεκεμβρίου» ;
-Όχι
-Βγήκε μήπως, έτσι με αυτόν τον στίχο, 45αρι που αποσύρθηκε αμέσως; Έτσι γράφουν κάποιοι...
-Όχι ποτέ, όλα όσα γράφονται είναι ψέμα


ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ
-Υπήρξε ποτέ εκδοχή του τραγουδιού, με στίχο «Στις 16 Δεκεμβρίου»;
-Από ότι ξέρω εγώ, όχι









ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
-Μίλησέ μου για το τραγούδι  "Στις 15 Ιουλίου θα γίνει έκλειψη Ηλίου"
- Το τραγούδησε η Δέσποινα Γλέζου. Αρχικά, ο στίχος ήταν «Στις 16 Ιουλίου» και όχι 15.
-Και γιατί άλλαξε;
-Το ήθελε έτσι ο Πατσιφάς... Ο μακαρίτης ο Πατσιφάς είχε μια δικιά του λόξα! Την τελευταία στιγμή, όλο και κάτι άλλαζε από τα τραγούδια! Εδώ, μάλλον του φάνηκε ανορθόδοξο το 16 και τόκανε...15! Να δεις ο Ελύτης τι τράβηξε, υπάρχουν χειρόγραφά του απ τα τραγούδια του με το Λίνο Κόκοτο, που του έχει αλλάξει ολόκληρους στίχους!
-Τι σήμαινε αυτό το 16 Ιουλίου;
-Το 16 είναι το αγαπημένο μου νούμερο, ήταν και ο μυστικός αριθμός της Φιλικής Εταιρίας επίσης. Η πλάκα είναι πως από τότε,...δύο φορές έγινε έκλειψη ηλίου στις...16 Ιουλίου!

- Ήταν αρχικά ο στίχος μήπως «16 Δεκεμβρίου»;
-Όχι, ποτέ
- Όμως, στο βιβλίο του Γιάννη Κακουλίδη "Το Ελληνικό Τραγούδι" έκδοση του 1971, καταγράφεται το τραγούδι με τον τίτλο "Στις 16 Δεκεμβρίου"
-Είναι λάθος του Κακουλίδη.


3 σχόλια:

  1. ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΔΕΛΑΠΑΤΡΙΔΗΣ ::Όσοι θέλουν να πιστέψουν αυτά που τους λέω ας το κάνουν ΑΦΟΒΑ. Όσοι δεν θέλουν, και εξακολουθούν να αμφιβάλλουν με γεια τους με χαρά τους. Δεν πρόκειται ν’ ασχοληθώ. Δεν μ’ ενδιαφέρει. Το θέμα, για μένα, είναι τελειωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ - ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ"????

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ "Πειραιώτη". Πού βλέπετε πως "εκτίθεμαι" ; Ανέφερα την επιχειρηματολογία και των δύο πλευρών. Η μία είναι των Συντελεστών του Τραγουδιού, που διαψεύδουν τον Τρούσα. Η άλλη, είναι του Τρούσα, που δεν παρουσιάζει καμία απόδειξη των όσων λέει. Ας μας παρουσιάσει απόδειξη και εδώ είμαστε.

      Διαγραφή