Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΑΚΑΝΤΑΣ- Συνέντευξη Μέρος Πρώτο (Τα χρόνια με τους Juniors)

Ο Αλέκος Καρακαντάς (Φωτ.Μ.νταλούκας 2007)

Τα παιδικά χρόνια- Πώς μπήκε στο συγκρότημα Jumiors- Παράπονα για τον Νίκο Μαστοράκη- Το κλαμπ 13, το Χόμπυ και η καλοκαιρινή Κουίντα -
Ο Eric Clapton με άλλους μουσικούς στην Κουίντα, το καλοκαίρι του 1965- Τα σχέδια να παίξουν στο IGLOO, στην Φωικόνος- Το Δυστύχημα (18 Οκτωβρίου 1965)

Το απόσπασμα αποτελεί μέρος πολύωρων συζητήσεων, στις οποίες, ο Αλέκος Καρακαντάς, αφηγείται στον Μανώλη Νταλούκα, όλη του τη ζωή. Οι αναμνήσεις αυτές, απέχουν πολλά χρόνια (πάνω από 30), από τον χρόνο που συνέβησαν τα γεγονότα. Συνεπώς, στην διαδικασία αξιολόγησης, πρέπει να διασταυρώνοναι και με άλλες μαρτυρίες, και αν είναι δυνατό, να συγκρίνονται με ντοκουμέντα. Η μαρτυρία του Καρακαντά, αποτελεί μια άποψη, και κάθε άποψη είναι σχετική. Είναι όμως άποψη ενός πρωταγωνιστή, και συνεπώς, αξιοπρόσεκτο στοιχείο ερεύνης.


2 σχόλια:

  1. εμπεριστατωμενη και ενδιαφερουσα συνεντευξη για το κλιμα εκεινης της εποχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Το συγκρότημα είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό στους τότε μουσικούς κύκλους του Πειραιά κι ήδη είχε κλείσει ο τραγουδιστής μας μερικές εμφανίσεις σε Μουσικά Πρωινά, τα οποία ήταν συναυλίες που γινόντουσαν σε κινηματογράφους κάθε Κυριακή πρωί στις έντεκα. Τότε ήταν άλλοι οι ρυθμοί του κόσμου. Τελείως διαφορετικοί από τους σημερινούς. Ο κόσμος ξυπνούσε πρωί. Επίσης τα κλαμπ στις δέκα το βράδυ ήταν ασφυκτικά γεμάτα, πράγμα που δεν συμβαίνει σήμερα. Τότε δεν έκλεινες τραπέζι και τέτοια...ήταν όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!
    Μια καλή εμφάνιση αν έκανες στα Μουσικά Πρωινά σε έκανε αμέσως γνωστό. Όλα τα συγκροτήματα της εποχής από εκεί ξεκινούσαν. Σαν θεατές πηγαίναμε κάθε Κυριακή κι είχαμε δει τους πάντες. Μέχρι τον άγνωστο ακόμα στην Ελλάδα Eric Clapton είχαμε δει να παίζει με τους Έλληνες JUNIORS. Ήταν η πριν από τους CREAM εποχή που ως φρικιό ο Clapton είχε βρεθεί στην Ελλάδα κι έπαιζε σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας.
    Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που ο παρουσιαστής των Πρωινών Κίμων Αρέτας ανέβηκε στη σκηνή, έπιασε μια τούφα μαλλιά από το κεφάλι του Clapton, τα τέντωσε ψηλά κι είπε στον κόσμο: " Όποιος βρει πόσους πόντους μαλλί έχει ο Eric, θα κερδίσει ένα εισιτήριο για την άλλη Κυριακή! ".
    (Σελίδες 47 & 49 από το Βιβλίο του Αντώνη Τουρκογιώργη "Το Συγκρότημα", εκδόσεις Ιανός, Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2007).

    ΑπάντησηΔιαγραφή