Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

KEEP CALM ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΑ


Oui, je ne regrette rien (Φωτογραφία και επεξεργασία, Μ.Νταλούκας, Ιούλιος 2015)

Ναι, δεν αρνούμαστε τίποτα, ψηφίσαμε Όχι!

Σε αυτόν τον Πόλεμο, συγκρούονται δύο πολιτικές: η πολιτική της Λιτότητας και η πολιτική της Ανάπτυξης. Η πολιτική που ευνοεί τους οικονομικά ισχυρούς, και η πολιτική που ευνοεί, τους λαούς της Ευρώπης.

Μπορεί να χάσεις μια μάχη, σημασία έχει, να μην χάσεις τον Πόλεμο.

Ο Πρωθυπουργός, εκτίμησε ότι πρέπει να γίνει τακτική υποχώρηση. Είχε δίκιο. Συμβαίνει σε κάθε Πόλεμο. Όταν η επίθεση ισοδυναμεί, με αποστολή αυτοκτονίας, δεν κάνεις επίθεση. Πολλοί  φώναζαν για επίθεση, έστω και αν πέφταμε όλοι. Αυτό θα ήταν η συντριβή, και το Τέλος.


Δεν είναι ότι παραδοθήκαμε. Είναι ότι επιλέγουμε, να δώσουμε την μάχη αλλού. Πλείστα τα ιστορικά παραδείγματα.
Το 480 π.Χ, οι Αθηναίοι, αν έδιναν την μάχη στην Ακρόπολη, οι Πέρσες θα νικούσαν. Επέλεξαν να υποχωρήσουν. Όχι από δειλία, αλλά από ψύχραιμη εκτίμηση, των πραγμάτων. Και έδωσαν την μάχη, στα στενά της Σαλαμίνας. Και νίκησαν. Τότε υπήρξε ένα τεράστιο θέμα, το πώς ερμηνευόταν στην πράξη, η αντίσταση, τα ξύλινα τείχη. 
Και σήμερα, υπάρχει θέμα ερμηνείας, το πώς θα ερμηνεύσουμε, στην πράξη, το ξύλινο τείχος του ΟΧΙ. Πρέπει να δούμε καθαρά: ο εχθρός, σε ανοιχτή σύγκρουση, είναι υπέρτερος. Μόνο με ένα στρατήγημα, μπορείς να τον κερδίσεις. Ποια είναι τα σημερινά «ξύλινα τείχη» λοιπόν; Ποια είναι τα σημερινά στενά της Σαλαμίνας;Κοντά στο νου κι η γνώση.

Φωνάζουν κάποιοι «επαναστάτες», πως αυτό που έγινε ισοδυναμεί με προδοσία. Στην επιχειρηματολογία τους, αναπτύσσουν το πόσο αντιλαϊκή είναι η Γερμανική πολιτική, και το πόσο κακά είναι τα μέτρα. Αυτό το ξέρουμε. Δεν γίναμε Γερμανόφιλοι, ούτε ερωτευτήκαμε ξαφνικά, τα μέτρα. Λέμε, πως, αν δεν κάναμε τακτική υποχώρηση, θα μετρούσαμε θύματα, τόσα που δεν θα μπορούσαμε ποτέ, να σηκώσουμε κεφάλι. Λέμε, πως ο αγώνας συνεχίζεται, και μεταφέρεται σε νέο έδαφος. Η μεταφορά του Πολέμου, σε συνθήκες ευνοϊκότερες, δεν είναι προδοσία, είναι ρεαλιστική Στρατηγική. Πόσες μεταφορές και αν έγιναν, στον Β Παγκόσμιο... Από την Αθήνα, πήγαμε Κρήτη, και από εκεί, στην Μέση Ανατολή...ήταν αυτό προδοσία; Και τελικά, ο Πόλεμος, καθορίστηκε, σε ένα άλλο έδαφος, στην Απόβαση στη Νορμανδία.

Αναζητούμε λοιπόν, κι εμείς, τον κατάλληλο χρόνο και τόπο Απόβασης. Είμαστε stand by, για την D Day. Και σε αυτή την Απόβαση, δεν θα είμαστε μόνοι. Θα έχουμε Σύμμαχους. Ήδη, διαμορφώνονται οι Συμμαχίες στην Ευρώπη. Τα μηνύματα έρχονται και από την Αμερική. Ψυχραιμία. Ας μην φαγωθούμε μεταξύ μας.

11 σχόλια:

  1. Υπάρχει και άλλη επιχειρημετολογία: έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για τα μέτρα που θα έπαιρνε για να βγούμε στις αγορές και τώρα μας επιβάλλει υπερπολλαπλάσια μέτρα χωρίς να βγούμε στις αγορές για 2-3 χρόνια. Κρίμα που κανείς δεν τον ρώτησε για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σκεπτικό των δανειστών είναι να φορτωθεί ο μοναδικός ηγέτης που μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ριζοσπαστικής αλλαγής στην Ελλάδα όσο μεγαλύτερο πολιτικό κόστος γίνεται, για να τον ρίξει η ίδια η αριστερά και να μη λερώσει τα χέρια της η (ήδη ανυπόληπτη) ολιγαρχία. Που αν δεν ήμασταν στην ΕΕ του 2015, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα είχε ήδη δώσει εντολή να τον δολοφονήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Γερμανία λειτούργησε όπως ο κλέφτης που δεν αφαιρεί μόνο την περιουσία των σπιτιών που ληστεύει αλλά, επίσης, υποσκάπτει τα θεμέλια τους για να καταρρεύσουν, έτσι ώστε να μη βρεθούν ποτέ τα ίχνη της εγκληματικής δράσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεκάδες οργανώσεις βάσης του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν το εγχείρημα του Aριστερού Ρεύματος και είναι έτοιμες να αλλάξουν τις ταμπέλες στα γραφεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. """Δεν γίναμε Γερμανόφιλοι, ούτε ερωτευτήκαμε ξαφνικά, τα μέτρα. Λέμε, πως, αν δεν κάναμε τακτική υποχώρηση, θα μετρούσαμε θύματα, τόσα που δεν θα μπορούσαμε ποτέ, να σηκώσουμε κεφάλι. Λέμε, πως ο αγώνας συνεχίζεται, και μεταφέρεται σε νέο έδαφος""".

    Ναι, αλλά λέτε ψέμματα.

    'Οχι εσύ, δηλαδή, η κυβέρνηση.

    Ούτε "θα μετρούσαμε θύματα, τόσα που δεν θα μπορούσαμε ποτέ, να σηκώσουμε κεφάλι", ούτε ο αγώνας συνεχίζεται.

    Και οι μούφες για το πόσο "τραγική" θα ήταν η έξοδος στην δραχμή είναι ακριβώς αυτό: μούφες.

    Εδώ ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι δεν είχε καμμία ενημέρωση και σχέδιο για αυτό, και μόλις το Μάρτιο (!) ζήτησε να μάθει ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις εξόδου.

    Και από ποιούς το ζήτησε; Αντικειμενικούς αναλυτές, ή τίποτα ευρω-λάγνους και παλιο-ΠΑΣΟΚους; Δεν μας είπε.

    ΟΛΟΙ πάντως οι ξένοι οικονομολόγοι, μηδενός εξαιρουμένου, λένε για το ότι η δραχμή θα ήταν καλύτερη λύση, και ότι η συμφωνία είναι συμφωνία "ηττημένου σε πόλεμο".

    Αυτά που ζητάει ούτε σε αποικίες δεν τα απαιτούσαν.

    Δεν πάμε για να συνεχίσουμε στην Σαλαμίνα, αντίθετα παραδώσαμε απευθείας την Ακρόπολη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το δίκιο του λαού φάνηκε τελικά οτι δεν ειναι δυνατό όπλο!! Η ελπίδα ήρθε είδε και έφυγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ζωή αλλάζει, δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία. Κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις. Λυγίζαμε κάποτε την ποίηση προς τα μας, για να αισθανθούμε τη θερμοκρασία της. Τώρα λυγίζουμε εμείς προς την ποίηση. Γιατί μας χρειάζεται, για να καταλάβουμε. Με λογική κι ευαισθησία. Να απλώσουμε την καρδιά μας στον ήλιο των στίχων και το μυαλό μας στην πέτρα της αλήθειας, για να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις.

    Λοιπόν, όμορφη είναι αυτή η στιγμή να σας μιλήσω. Και πρέπει να τελειώνουμε με το πένθος - η ζωή δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τη μελαγχολία μας. Να τελειώνουμε με τη φούσκα της οργής του ενός για τον άλλο. Να τελειώνουμε με τη σπαταλημένη γενναιότητα των παραιτήσεων. Να τελειώνουμε με την παράλυση που γεννά η βίαιη διάψευση. Να τελειώνουμε με την αναζήτηση ενόχων και ενοχών ανάμεσά μας. Γιατί θέλει ακόμα πολύ φως να ξημερώσει. Κι οι μηχανουργοί του σκότους δεν τέλειωσαν.

    Να μην παραδεχτούμε την ήττα. Γιατί έχουμε πολλά κρυμμένα τιμαλφή να σώσουμε. Πολλές φωλιές νερού να συντηρήσουμε μέσα στις φλόγες. Πολλές απαντήσεις να δώσουμε σε όσους κάνουν την ασφαλή πρόβλεψη: Θα πέσει η πόλις. Ε, δεν θα πέσει. Γιατί εμείς, κουφάλες, δεν ξοφλήσαμε. Όσοι πιστοί. Παλιοί και νέοι. Κορίτσια κι αγόρια. Θα υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλο. Θα υπερασπιστούμε κυνηγημένες ιδέες. Θα υπερασπιστούμε την κυβέρνησή μας.

    Και θα υπερασπιστούμε τον πρωθυπουργό μας. Γιατί είναι ένας από μας. Γιατί τον διάλεξε ο λαός. Γιατί είναι επικεφαλής της μάχης. Γιατί δέχεται τα κύρια πυρά. Γιατί είναι ο πρώτος στόχος του πραξικοπήματος. Γιατί βρίσκεται για εκατομμύρια ανθρώπους ψηλά. Σαν σημαία. Κι αυτή τη σημαία δεν πρέπει, και δεν πρόκειται, να την υποστείλουμε μόνοι μας. Ή να επιτρέψουμε να την υποστείλουν όσοι βυσσοδομούν παλινορθώσεις. Καθαρές κουβέντες.

    Μέτρησε, καλοσκέψου, σημάδεψε, και τράβα βήματα τα βήματα. Κόντρα σε κείνους που περιμένουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, για να ολοκληρωθεί έτσι το έργο τους. Κόντρα στους από χρόνια αποξηραμένους του α-χα-χα-εγώ-το-ήξερα. Κόντρα στους πρόθυμους νεκροθάφτες. Α, ο ήλιος πάλι. Καλεί τους λοχαγούς του της φωτιάς. Η αυγή χτυπάει το τύμπανο. Εμπρός! Ενάντια στην επίγεια τούτη λάσπη, Ήλιε! Θα λησμονήσεις τον εξάγγελό σου;
    (Άρθρο Του Θανάση Καρτερού στην ΑΥΓΗ on Line)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστεύει κανείς πως ο ίδιος ο τσίπρας (με μικρό) ψήφισε «όχι»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Iraklis Proko : Λίγο λάσπη δεν είναι αυτό; Αν εσύ πιστεύεις ότι ο Τσίπρας (με κεφαλαίο γράφουν το επώνυμο) ψήφισε ΝΑΙ, τότε γιατί το έκανε; Δηλαδή θέλεις να πεις, ότι τάχε συμφωνήσει απ την αρχή με τη Μέρκελ, και απλώς "τοπαιζε" ; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

      Διαγραφή
  9. ΗΜΑΡΤΟΝ...ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...???? ΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ?????....ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕ ????ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΝΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΜΑΡΑ κλπ ???? ...ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΝΤΑΣ...ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ???..ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙΣ ?? ΚΡΙΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός λέει "Μην κοιτάς πού βρίσκομαι, κοίτα με πού πάω". Φίλτατε galanis, βλέπεις κοντόφθαλμα, γι αυτό και έχεις την εντύπωση της προδοσίας. Αν μπορούσες να δεις πιο μακριά από τη μύτη σου, τότε ΙΣΩΣ καταλάβαινες πού το πάει ο Τσίπρας, Μία οπισθοχώρηση, δεν είναι εγκατάλειψη του αγώνα, είναι ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ. Είναι εύκολο να διατυπώνεις κατηγορίες. Αλλά μόνο το τέλος της Ιστορίας, θα δείξει την αλήθεια. Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας, θα τα καταφέρει.

      Διαγραφή