Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Την Παγκόσμια Ημέρα των Πόλεων γιορτάζει η Αθήνα, σήμερα, 31 Οκτωβρίου

Ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η νυχτερινή ζωή και η αθηναϊκή ριβιέρα θα επιδειχτούν στους διεθνείς επισκέπτες της πόλης, μέσα από ολοήμερα street events και parties.

Ένα ειδικά σχεδιασμένο βραχιολάκι, ήδη δίδεται στους τουρίστες, στο

Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε ξενοδοχεία και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Το βραχιολάκι, λειτουργεί ως κάρτα πρόσβασης στις εκδηλώσεις εορτασμού. Οι διεθνείς μας επισκέπτες , επωφελούνται με δωρεάν είσοδο σε πολλά μουσεία καθώς και ειδικές προσφορές σε μερικά από τα πιο δημοφιλή bar και εστιατόρια της Αθήνας.

Όλες αυτές οι πανηγυρικές εκδηλώσεις, διοργανώνονται, από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τον Δήμο της Αθήνας.

Καλά και χαρούμενα, όλα αυτά, όμως....τόσο ο ΣΕΤΕ, όσο και ο Δήμαρχος, θα πρέπει να σκεφτούν να κάνουν και κάτι, για τους κατοίκους της πόλης, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Διότι υπάρχει και η άλλη όψη:

Στην φωτό, ένας ρακένδυτος άνδρας έχει ξαπλώσει στο δρόμο και κοιμάται. Το σχέδιο, δημιούργησε, ο καλλιτέχνης Wild Drawing, γνωστός ως WD, σε τοίχο κτιρίου, της οδό Μπενάκη στα Εξάρχεια.
Το σχέδιο καταλαμβάνει ολόκληρη την πρόσοψη του  κτιρίου φτάνοντας περίπου τα 10 μέτρα σε μήκος. Στην άκρη του σχεδίου αριστερά ο WD έχει γράψει...

Αφιερωμένο στους φτωχούς και άστεγους, εδώ και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου