Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΑΠΑΤΡΙΔΗΔΕΣ θυμήθηκαν το ποσοστό αποχής

Το Δ της Δημοκρατίας έκαναν σκούφο, διάφοροι, στη λύσσα τους να χτυπήσουν τον Τσίπρα. Μόνο που το Δ, στο δικό τους ξερό κεφάλι, σημαίνει: Δελαπατρίδης. 
Θυμήθηκαν πάλι, το μεγάλο ποσοστό αποχής, και θέλουν να μας πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν νομιμοποιείται στην εξουσία. 


Λέγεται ότι πρώτο κόμμα, στις πρόσφατες εκλογές, ήταν η αποχή. 
Δεν είναι αλήθεια.
Στην πραγματικότητα, το ποσοστό της αποχής, που αντιστοιχεί σε πραγματικά συνειδητή διαμαρτυρία, ήταν μικρό.

Οι άρρωστοι, οι νοσηλευόμενοι, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι σπουδαστές του εξωτερικού, οι ηλικιωμένοι που δεν βγαίνουν από το σπίτι λόγω προβλημάτων υγείας, πολλοί ετεροδημότες, ακόμη και αρκετοί μακαρίτες, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν, όχι διότι απέχουν (με την έννοια της διαμαρτυρίας), αλλά για άλλους και προφανείς λόγους.

Οι εκλογικοί κατάλογοι, συντάσσονται με βάση τους δημοτικούς καταλόγους. Όσοι συμπληρώνουν τα 18 χρόνια, αυτόματα εγγράφονται. Το πρόβλημα είναι ότι... σπάνια διαγράφονται. Αν κάποιος, πεθάνει σε άλλο δήμο, από αυτόν που είναι γραμμένος, και δεν δηλώσει κανείς και εκεί, τον θάνατό του, δεν διαγράφεται.

Ο αριθμός των υπαρκτών ψηφοφόρων, είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που εμφανίζεται στους εκλογικούς καταλόγους.
Στους καταλόγους αυτούς, είναι εγγεγραμμένοι, και άνθρωποι που έτσι κι αλλιώς δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν, γιατί δεν βρίσκονται στην Ελλάδα, ή γιατί είναι άρρωστοι, ή έχουν οικονομική αδυναμία (ή άλλο πρόβλημα/υποχρεώσεις) και δεν μπορούν να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους.

Συνεπώς, όλοι αυτοί, δεν συνιστούν σώμα διαμαρτυρίας και ηθελημένης αποχής.

Βεβαίως και υπάρχουν και αυτοί που απέχουν συνειδητά, αλλά αυτή η αποχή, που είναι μορφή διαμαρτυρίας, είναι μικρή και υπολογίζεται γύρω στο 5%.

Γιατί, όμως γίνεται τώρα συζήτηση για το ποσοστό αποχής, που παρουσιάζεται σαν να είναι τεράστιο, ενώ δεν είναι;

Η συζήτηση, άρχισε, από συστημικά μέσα ενημέρωσης (όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).
Με τις απόψεις της εφημερίδας αυτής, συντάχθηκαν αμέσως, διάφοροι πολυθεσίτες «δημοσιογράφοι», αλλά και Δελαπατρίδηδες, όπως ο Φώντας Τρούσας.

Ο Τρούσας, αφού στο παρελθόν αρθρογράφησε, για να υπερασπίσει το δικτατορικό καθεστώς της Β.Κορέας, τώρα, με πρόσφατο άρθρο του στο ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ, έρχεται να διαμαρτυρηθεί για τα ...δημοκρατικά δικαιώματα, και να χτυπήσει τον Τσίπρα, ισχυριζόμενος ότι, η σημερινή κυβέρνηση, αντιπροσωπεύει μόνο το ...21,6 % του εκλογικού σώματος!

Όλα αυτά τα «καλόπαιδα», προεκλογικά, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, Δεν το κατάφεραν, και τώρα συνεχίζουν τον πόλεμο, πλασάροντας την θεωρία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν νομιμοποιείται, αφού υπάρχει τεράστιο ποσοστό αποχής.

Είναι φανερό.

Η συζήτηση περί τεράστιου ποσοστού αποχής, εξυπηρετεί την προπαγάνδα, του παλαιοκομματικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου