Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : 2,41 εκατομμύρια δολάρια, δημοπρατήθηκε η κιθάρα του John Lennon

Στη φωτογραφία, βλέπουμε τους John Lennon και George Harrison, που αγοράζουν τις κιθάρες Gibson J-160E, το 1962.
Η κιθάρα του John Lennon, κλάπηκε από τα παρασκήνια, τον Δεκέμβριο του 1963, όταν οι Beatles, έδιναν τη χριστουγεννιάτικη συναυλία τους, στο Astoria Cinema (Finsbury Park, London).

Περισσότερα από 50 χρόνια πέρασαν (ο Λένον και ο Χάρισον είναι πια μακαρίτες), και η κλεμμένη κιθάρα, ξαφνικά εμφανίστηκε, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, σε δημοπρασία!
Η τιμή που βγήκε στο σφυρί, ανέβηκε σε απίστευτο ύψος: 2,41 εκατομμύρια δολάρια!
Δεν έγινε γνωστό το όνομα του ανθρώπου που διέθεσε τόσα χρήματα.

Ο Οίκος Δημοπρασιών, ανακοίνωσε ότι ο John McCaw από το San Diego, είχε αγοράσει αυτή την κιθάρα από ένα παλαιοπωλείο για 275 δολάρια.
Κάποτε είδε μια φωτογραφία του John Lennon να κρατά μια τέτοια κιθάρα, και διάβασε για την ιστορία της κλοπής. Αναρωτήθηκε λοιπόν, μήπως ήταν αυτή που είχε αγοράσει. Οι ειδικοί την εξέτασαν και έβγαλαν το συμπέρασμα, ότι ήταν πραγματικά η κλεμμένη κιθάρα του Lennon.

Λέγεται ότι ο Lennon αγαπούσε πολύ εκείνη την κιθάρα. Αναφέρεται ότι με αυτήν έγραψε τραγούδια όπως: “Please Please Me,” “From Me to You,” “She Loves You,” “I Want to Hold Your Hand” και “This Boy.”

Και ο John Lennon και ο George Harrison, φαίνονται να παίζουν με τις Gibson J-160E, στο βίντεο που γυρίστηκε τον Νοέμβριο του 1963.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου