Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΤ - Η επαναλειτουργία της έγινε, χρειάζεται τώρα η αξιοποίηση

Η Ελλάδα, βρίσκεται στη δίνη ενός πολύχρονου πόλεμου, που εξελίσσεται σε πολλά επίπεδα.
Το κύριο, είναι το Οικονομικό.
Αλλά, εξίσου κρίσιμο και σημαντικό, είναι το μέτωπο του Πολιτισμού.
Ο Πολιτισμός, βάλλεται, γίνεται στόχος, αφού αποτελεί ισχυρό θώρακα συνειδήσεων, πηγή θάρρους, παράδειγμα και ελπίδα. 
Ο Πολιτισμός, είναι αυτός που δίνει τα φτερά στον άνθρωπο, να σηκωθεί ψηλότερα, να αντισταθεί στη βαρβαρότητα, να οραματισθεί ένα καλύτερο μέλλον. Γι αυτό και κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν.


Τα ιδιωτικά κανάλια, στην πραγματικότητα, δεν θέλουν Πολιτισμό.
Οι καθημερινές τους εκπομπές, δείχνουν το τι θελουν: το ανόητο lifestyle, που αποκοιμίζει τον Έλληνα και δημιουργεί τον τύπο του σύγχρονου σκλάβου. Υπάρχουν και κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις εκπομπών, που χρυσώνουν το χάπι και επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 
Τα ιδιωτικά κανάλια, κατά κανόνα, θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον Θεοδωράκη και Χατζιδάκι, να ξεχάσουμε τους λαμπερούς ποιητές (Ελύτη, Ρίτσο, Βάρναλη και τόσους άλλους) που φωταγώγησαν τη σκέψη μας, να ξεχάσουμε την Τέχνη που συνόδεψε τα μεγάλα κινήματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, να ξεχάσουμε κάθε τι που περιέχει Ομορφιά και Ποιότητα, και να αρκεστούμε στα κουτσομπολιά των τηλεαστέρων.
Αυτό θέλουν.
Θέλουν ακόμα, να μην αναδειχτεί τίποτε πραγματικά νεανικό και αξιόλογο, τίποτε που να έχει άποψη ή διαφορετικότητα.
Θέλουν, οι νέοι να ασχολούνται με ηλιθιότητες: ποιος χώρισε από ποιον, γιατί η μαντάμ ανύπαρκτη τσακώθηκε με την μις ανοησία και τι φόρεσε η κυρία αστειότητα στην γιορτή της κυρίας δέκα πόντοι τακούνι.
Αυτό θέλουν.

Η κυβέρνηση, έχει ένα όπλο να αντισταθεί σε αυτή την επιχείρηση κατασκευής νέων-ρινόκερων, και το όπλο αυτό, είναι η ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ, πρέπει να αξιοποιηθεί, να γίνει μέσο αντίστασης, και το γόνιμο χώμα όλων των ιδεών που προάγουν την ελευθερία, την ποιότητα, την Τέχνη.
Η ΕΡΤ, οφείλει να αναδείξει τα ελληνόπουλα που έχουν ταλέντο και ποιότητα σκέψης.

Αλλά βλέπουμε πως στον τομέα αυτό, σημειώνεται καθυστέρηση.
Ακούγεται ότι, λεφτά δεν υπάρχουν για να στηθούν εκπομπές, που θα αποτελούν αποστομωτική απάντηση, στο μεθοδευμένο κιτς που προωθούν τα ιδιωτικά κανάλια. 
Και η ΕΡΤ, ενώ θα μπορούσε να μπει στη μάχη αυτή της απελευθέρωσης, προχωρεί με διστακτικά βήματα ή παραμένει με το όπλο παρά πόδα.
Εν τω μεταξύ, τα ιδιωτικά κανάλια, συνεχίζουν να κανονιοβολούν, προσπαθώντας να επιβάλλουν το μάτριξ της ανατριχίλας.
Τα ιδιωτικά κανάλια, άραγε πού έχουν βρει τόσα λεφτά και αγοράζουν πρόθυμους, να στήνουν το σκηνικό της ηττοπάθειας, του τρόμου, του κιτς και της φρίκης;
Μήπως τα δανείζονται από τις τράπεζες, που ανακεφαλαιώνουμε εμείς, με τα δικά μας χρήματα και τις αιματηρές μας θυσίες;
Η ΕΡΤ θα πρέπει να αξιοποιηθεί.
Και γρήγορα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου