Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Λαμόγια με «ανεξάρτητες» δισκογραφικές εταιρείες...

Τα μάτια τους ανοιχτά, πρέπει να έχουν τα συγκροτήματα, διότι στον χώρο των λεγόμενων ανεξάρτητων δισκογραφικών  εταιρειών, φαίνεται πως παρεπιδημούν απατεώνες.

Υπάρχουν βέβαια, ανεξάρτητες που κάνουν καλή δουλειά, και τους αξίζουν μόνο επαινετικά λόγια.
Όμως, φτάνουν σε μας καταγγελίες, και για κάποιους, που στήνουν εταιρείες, επειδή μυρίστηκαν το ψητό, τάζουν πολλά για να πάρουν το υλικό, και ύστερα, εξαπατούν τους καλλιτέχνες.


Οι καταγγελίες, λένε, πως αυτοί οι επιτήδειοι, υπόσχονται λουξάτα cd και βινύλια, ένθετα με στίχους, φωτογραφίες και πληροφορίες, αριθμημένα αντίτυπα, και μεγάλα ποσοστά πνευματικών δικαιωμάτων.
Όμως, μετά την κυκλοφορία του έργου, οι υποσχέσεις αποδεικνύονται ψεύτικες, και οι καλλιτέχνες, πολύ αργά δυστυχώς, αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει θύματα κακόβουλων εμποράκων.
Και φυσικά, για απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων, ούτε λόγος.


Το μπλογκ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, συνιστά, σε όλα τα συγκροτήματα, που θέλουν να βγάλουν δίσκο,
να κρατούν πάντα μικρό καλάθι. Και να μην δίνουν το πνευματικό τους δημιούργημα, αν πρώτα δεν εξακριβώσουν το ήθος της εταιρείας.
Να μην παρασύρονται επίσης, και από όσα γράφουν διάφοροι "δημοσιογράφοι", οι οποίοι για να πάρουν τα πρόμο τους, θα πουν πάντα καλά λόγια. 

Ας ρωτήσουν.
Η πιάτσα, γνωρίζει πολλά.
Επίσης, μία έρευνα στον ιστοχώρο, μπορεί να δείξει, αν κάποιος έπεσε θύμα, ή μπλέχτηκε σε δικαστική περιπέτεια, προσπαθώντας να βρει το δίκιο του.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πριν δώσεις το πνευματικό σου παιδί, εξέτασε καλά, ποιος είναι αυτός, που κόπτεται να το υιοθετήσει.



4 σχόλια:

  1. βγαλε τις καταγγελιες εδω μανωλη.να φανουν τα λαμογια.η αναρτηση απο μονη της δεν λεει κατι.μονο ετσι θα αλλαξει κατι για την εκμεταλλευση που υπαρχει εις βαρος της νεας γενιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κε Νταλούκα, νομίζω ότι εδώ πέφτετε σε δημοσιοκαφρικού τύπου ατόπημα. Όπως υπάρχουν και τα λαμόγια, έτσι υπάρχουν και οι αψεγάδιαστοι εραστές της μουσικής -που και δεν διστάζουν να μπαίνουν μέσα και έχουν προσφέρει ουσιαστικό έργο στην οποιαδήποτε rock σκηνή. Τέτοιου τύπου αναρτήσεις, μάλλον αυτούς τους δεύτερους βλάπτουν, παρά τους πρώτους. Η γενική και αόριστη λάσπη δεν βοηθά, ούτε βοήθησε ποτέ κανέναν. Περισσότερο κακό, παρά καλό κάνει σε μια ελληνική rock δισκογραφία που χειμάζει και αργοπεθαίνει σε νούμερα πωλήσεων.

    Ή αναφέρουμε κάτι -με στοιχεία και επωνύμως- ή τίποτα. Μην προσθέτουμε και "ό,τι πετά ο ανεμιστήρας", στις λοιπές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει μια ανεξάρτητη δισκογραφική (περιορισμένα δίκτυα διανομών/πωλήσεων, δυσχέρεια στη προώθηση, αδιαφορία μουσικόφιλου κοινού, περιορισμένες πωλήσεις λόγω ευρείας διάδοσης downloads και οικονομικής κρίσης, δισκάδικα που κλείνουν, capital controls). Το πόσο ψητό υπάρχει ή μένει στη τσέπη, αφήστε καλύτερα όσους τρέχουν τις κυκλοφορίες να το κρίνουν.

    Με τα παραπάνω, δεν υπονοώ ότι όλοι είναι άγγελοι, αλλά ανώνυμες, αορίστου τύπου καταγγελίες που συνοδεύονται και από πατρικού τύπου νουθεσίες στους καλλιτέχνες, είναι καταδικασμένες να παραμένουν πάντα στο επίπεδο της λάσπης. Και έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη ζωή όλων.

    Ν.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν βάζω όλες τις ανεξάρτητες σε ένα τσουβάλι. Διευκρινίζω πως υπάρχουν και οι σωστοί, που κάνουν καλή δουλειά, όπως το λέτε κι εσείς. Πού είδατε λοιπόν την "γενίκευση"; Από εκεί και πέρα, ας έχουν τα μουσικά συγκροτήματα, τα μάτια τους ανοιχτά...

      Διαγραφή
    2. Πέσταααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή