Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

The Coreys – Το Μοτοσακό (Η ιστορία ενός και πολύ ροκ εν ρολ, παππού)

Οι Coreys είναι τετραμελές rock / alternative / punk σχήμα από τη Θεσσαλονίκη,  και κυκλοφόρησαν πρόσφατα βίντεο κλιπ (DIY παραγωγή), που τα σπάει!

Επάνω του τα παίρνει όλα
φοράει κράνος κατσαρόλα
επάνω του τα παίρνει όλα
είναι ένας αληθινός rock'n'rolla

Πάει πάει πάει πάει πάει το μοτοσακό....

Στο βιντεάκι, εμφανίζεται τύπος, να αφήνει στην γυναίκα του σημείωμα, ότι θα λείψει ταξίδι για δουλειά. Μετά τον βλέπουμε να γκαζώνει και να εξαφανίζεται, ενώ καλλίγραμμος νεαρή χορεύει. Αν αυτή είναι η «δουλειά», κατανοούμε, την φυγή του, από την οικογενειακή εστία.

Το τραγούδι βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Μαθαίνουμε λοιπόν, πως ο ροκενρολάς τύπος, υπήρξε και  ήταν ο παππούς του Μπάμπη Bob Corey (μπασίστας του γκρουπ), που ξεκίνησε να κάνει τον γύρο της Ευρώπης, με μία μοτοσυκλέτα 50 cc , λέγοντας ψέματα στη γυναίκα του πως πρέπει να λείψει  ταξίδι για δουλειά. Φανταζόμαστε πως θα έζησε αυτό το  διάστημα: εντελώς ροκ εν ρολ. Μπράβο στον παππού!

Το τραγούδι, λόγω παππού, καταγράφεται σαν ένα από τα καλύτερα δείγματα του ροκ στην Ελλάδα, και τοποθετείται πλάι στα ιστορικά Μπάμπης ο Φλου, και Ανεπρόκοπος.






Τα μέλη του γκρουπ, εμφανίζονται με το ίδιο επίθετο (Corey) αφού αισθάνονται αδέλφια στην μουσική. Το όνομα The Coreys το πήραν, προς τιμή του Βand Hero “Corey το κοκόρι”.


Bob Corey  (Μπάμπης)
Bass/Guitar/Vocals

Kurk Corey  (Κυριάκος)
Bass/Guitar/Vocals

Mario Corey (Μάριος)
Guitar

Dim Corey  (Δήμος)
Drums

1 σχόλιο: