Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δύο βιντεοκλίπ και ένα απόσπασμα από κινηματογραφική ταινία, για να θυμηθούμε τον Βλάσση Μπονάτσο, έτσι όπως πραγματικά ήταν...(Update)

Στις 14 Οκτωβρίου του 2004, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 55 ετών, ο Βλάσσης Μπονάτσος.
Ας τον θυμηθούμε μέσα από δύο ξεχωριστά βιντεοκλίπ, και ένα απόσπασμα κινηματογραφικής ταινίας...Τα βίντεο, δείχνουν τον Βλάσση όπως ήταν στα 1991.
Δημιουργήθηκαν για τα τραγούδια Παραλήρημα και Μεσάνυχτα, και για την προώθηση του δίσκου «Παραλήρημα».

Ο δίσκος αυτός, περιέχει δέκα τραγούδια που έγραψε και σχεδίαζε να κυκλοφορήσει ο Γιώργος Ρωμανός, αλλά μετά την κυκλοφορία του ΚΡΑΜΑ, η επικοινωνία με την εταιρεία του δεν ήταν καλή, και αποφάσισε να τα δώσει στον φίλο του Βλάσση Μπονάτσο.
Δείτε τα βιντεοκλίπ...




Ο καλός σκηνοθέτης Αντώνης Χατζάρας, γύρισε τα δύο αυτά βιντεοκλίπ, που προβλήθηκαν τότε, μία φορά νομίζω, στην ΕΡΤ. Όμως, θεωρήθηκαν πολύ τολμηρά και αμέσως αποσύρθηκαν. Κανείς δεν τα ξαναείδε, και όταν ο Χατζάρας πέθανε (πολύ νέος σε ηλικία 47 χρόνων), όλοι πίστευαν, πως ήταν χαμένα. 




ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ...

Το σπάνιο αυτό απόσπασμα, είναι από την Ελληνική ταινία του 1971, "Τα ομορφόπαιδα". Το ιστορικό συγκρότημα, Πελόμα Μποκιού, παίζει την διασκευή του Al Kooper, στο κομμάτι "The 59th Street Bridge Song" του Paul Simon. Το μπαρ που γυρίστηκε η σκηνή, σύμφωνα από μια συνέντευξη του κιθαρίστα και δημιουργού του συγκροτήματος Γιάννη Κιουρκτσόγλου, είναι το "Blow up" (στην Κυψέλη). Το γύρισμα είναι του 1970, πριν ακόμα οι Πελόμα, βγάλουν τον "Γαρύφαλλο" και τραγούδια με ελληνικό στίχο.



Περισσότερα για τους ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ, δες ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

  1. τον συναντησα τυχαια το 1995 στο αεροδρομιο.τον συνοδευαν δυο πανεμορφες γυναικες.πηγαιναμε στον ιδιο προορισμο.μαθητης τελευταιας ταξης λυκειου εγω τοτε με μακρια μαλλια οπως και τωρα.ενω ειχε πολυ κοσμο και ηταν γνωστος δεν τον ειχε παρει χαμπαρι κανεις.ημουν ο μονος που τον αναγνωρισε και τον κοιτουσα επιμονα,στεκοταν απεναντι μου,το καταλαβε και το βλεμμα του γυρισε σε μενα.κατι ηθελα να του πω αλλα ντραπηκα.με κοιταξε και πεταξε μια ατακα-βωμολοχια υπο μορφη χιουμορ σχολιαζοντας δυνατα κατι που δεν του αρεσε στο σημειο που μας ειχαν βαλει σε αναμονη.ισως το εκανε για να σπασει ο παγος μεταξυ δυο αγνωστων.εδινε τον εαυτο του απλοχερα για τον κανεναν χωρις να υπολογιζει το αντιτιμο.χαμογελασα,ανταλλαξαμε ματιες και συνεννοηθηκαμε. ροκ,παθιασμενος,υπερβατικος ανθρωπος,επαναστατης,καλλιτεχνης,ευαισθητος,λαμπερος,αυτοφωτος,ξεχωριζε απο τον σωρο και ζουσε περα απο τα συμβατικα καθημερινα ορια της ζωης γιατι δεν αντεχε αυτο που ζουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή