Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Φώντας Τρούσας – ο μπουζουκόβιος αρθρογράφος της LiFO, ξαναχτυπά!

Ο Φώντας Τρούσας (μερακλωμένος, στην δεξιά άκρη του τραπεζιού) με τον άλλον μυαλοφυγόδικο, Κώστα Αρβανίτη, ενώ πίνουν τα τσιπουράκια τους, και εκστασιάζονται, με τον «αστέρα» του λαϊκο-ροκ Σωτήρη Κοματσιούλη!

Ο Φώντας Τρούσας, κατά δική του δήλωση, μεγάλωσε με Καφάση, και άσματα τύπου «Θα φάμε γλάρο». Δεν μας πειράζει αυτό. 
Μας πειράζει όμως, που έχει πιστέψει, πως, εκτός από τα καφάσια, είναι ειδικός και στα ...ροκ τραγούδια.
Σε τελευταίο του άρθρο, μας κοροϊδεύει, γιατί, λέει βγάλαμε, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, ξάδελφο του Ντέμη Ρούσσου. Αλλά, δεν τον βγάλαμε εμείς, με το έτσι θέλω. Ο ίδιος ο Παπαθανασίου, το εξομολογήθηκε, στον βιογράφο του Mark J.T Griffin. Ας διαβάσει και κανένα βιβλίο της προκοπής, πέρα από τους Μοντέρνους Ρυθμούς, που κρύβει σαν θησαυρό, σε ένα τσουβάλι.

Demis Roussos was born Artemios Ventouris Roussos, on 15th June 1946. He was a cousin of Vangelis ...
(Vangelis/The Unknown man-  Mark J.T Griffin)

Μαθαίνω πως εκνευρίστηκε πολύ που τον κάναμε ρόμπα, που πίστεψε τους Μοντέρνους Ρυθμούς. Από αυτούς ο καημένος αντιγράφει ότι πατάτα βρει. Από αυτούς αντέγραψε και για το βιβλίο του και για την LiFO, την «πληροφορία» για ταξίδι και αποκλεισμό των Aphrodites Child, τον Μάη του 1968, στο Παρίσι. Και εμείς τι του φταίμε;
Του φταίμε, λεέι, που τον ξεμπροστιάσαμε και δημοσιεύσαμε το ντοκουμέντο που μας έστειλαν, μια φωτογραφία από το διαβατήριο του Ντέμη. 
Το δημοσιεύσαμε, και ταράχτηκε.
Ας πάρει τα χάπια του.

Τώρα κλαίει και οδύρεται. Ας πρόσεχε. Θα πρέπει να μάθει κάποτε, πως τα περισσότερα που έβαζε ο Τσόγκας, στους Μοντέρνους Ρυθμούς, ήταν μούσια. Η ... συνέντευξη του Παπαθανασίου, στους Ρυθμούς (Κόσμο του Τραγουδιού), ήταν τόσο αληθινή, όσο ήταν και εκείνη των Beatles- Ο Τσόγκας, έπαιρνε από εδώ και από κεί, ό,τι γούσταρε, και έφτιαχνε... συνεντεύξεις!

Αλλά πέρα από αυτό...

Εδώ έχουμε τον Λουκά Σιδερά, που ετοιμάζει και βιβλίο, με την ιστορία του συγκροτήματος.
Και αυτός λοιπόν, λέει πως στο Παρίσι πήγαν πριν τον Μάη του 1968, και ο λόγος που έμειναν εκεί ήταν πως τους είχαν μαυρίσει τα διαβατήρια, και όχι ο Γαλλικός Μάης.
Λέει ακόμα, πως το δισκάκι τους βγήκε πριν τις ταραχές.
Τι να πιστέψουμε λοιπόν ρε φουκαρά Τρούσα;
Εσένα και τον Τσόγκα, ή τον Παπαθανασίου και τον Σιδερά;

Διαβάστε και ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου