Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Πάρτι εκατομμυρίων, και χλιδάτη ζωή, έκαναν οι... ΑΕΠΙτζήδες του πνεύματος και της τέχνης!

Φωτο: Ο ιδιοκτήτης του Θεάτρου των Αγρών, Γιάννης Σωμαράκης, ενώ συλλαμβάνεται, επειδή δεν είχε πληρώσει στην ΑΕΠΙ, τα δικαιώματα για... ένα τραγούδι!

Φωτιά, το πόρισμα του ελέγχου που διεξήχθη στην ΑΕΠΙ για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού:
52000 ευρώ τον μήνα, έπαιρνε ο Δ Σύμβουλος! Χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και στους υπόλοιπους του ΔΣ.


Ενώ οι περισσότεροι «προστατευόμενοι» καλλιτέχνες πεινούσαν, οι ΑΕΠΙτονύχιδες θησαύριζαν από την «προστασία» των πνευματικών δικαιωμάτων!

Τα έπαιρναν τόσα χρόνια, τσαμπουκαλίδικα, από παντού, ακόμη και από φτωχομαγαζάτορες, ταξιτζήδες και περιπτεράδες. Έκαναν ντου σε μαγαζιά, και με την προστασία της αστυνομίας!
Αξέχαστη η περίπτωση, του Γιάννη Σωμαράκη, στο Κυπαρίσσι Κρήτης, που συνελήφθη με εντολή της ΑΕΠΙ, γιατί στο θεατράκι του έπαιξε ένα τσιγγάνικο τραγούδι χωρίς να τους πληρώσει.

Τι λέει το πόρισμα, της έρευνας για την ΑΕΠΙ:

Ενδεικτικά, ο διευθύνων σύμβουλος τσέπωνε ετησίως 625.565 ευρώ (πάνω από 52.000 ευρώ μηνιαίως), ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος 195.544, ο γενικός διευθυντής 294.450 και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων 466.266 ευρώ. Η απληστία τους όμως, δεν σταματούσε εκεί. Είχαν επίσης ετήσιες αμοιβές παραστάσεων στο Δ.Σ. 4.000 ευρώ ο καθένας. Ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος Δ.Σ. και αντίστοιχα μηνιαία ποσά 2.000 ευρώ και 1.700 ευρώ. Επίσης πληρώνονταν οι ιδιωτικές τους ασφαλίσεις, αυτοκίνητα κ.λπ.

2 σχόλια:

  1. Υπολογίστε πόσες χιλιάδες καταστήματα Θέατρα, εστιατόρια, μπουζούκια καφε, καφενεία, ξενοδοχεία, ταξί,κομμωτήρια ραδιόφωνα τηλεοπτικά κανάλια κλπ, υπάρχουν στην Ελλάδα και κάθε ένα από αυτά πληρώνει μέσο όρο 1500€ θέλετε να μας πείσετε πως αυτοί οι τρεις φάγανε τα λεφτά από την ΑΕΠΙ; Για πόσο μ-----ς μας περνάτε; Ολοι οι υπουργοί που όλα αυτά τα χρόνια γνώριζαν τι γίνονταν ΜΕΣΑ στην Ψειρού. Σ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέραμε ενδεικτικά αυτές τις τρεις περιπτώσεις και συμπληρώνουμε «πολλοί άλλοι ακόμα στο κόλπο». Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε, ζητήστε βοήθεια, να σας διαβάσει το κείμενο και να σας το εξηγήσει κάποιος άλλος.

      Διαγραφή