Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Αλέξανδρος Δεμερτζής - Υστερόγραφο

Φωτο: Jim Morrison και Θάνος Ανεστόπουλος

Στου χρόνου το βαθύ στερέωμα
άκουσα πάλι τη φωνή σου...


Το Υστερόγραφο, τραγούδι και βίντεο, του Αλέξανδρου Δεμερτζή, αναφέρεται και στους δύο ροκ ποιητές, που πέρασαν στην αθανασία.
Γραμμένο τον Σεπτέμβριο του 2016, εμπνέεται πρώτα, από το έργο του Θάνου Ανεστόπουλου.
Στο βίντεο, που γύρισε ο ίδιος ο τραγουδοποιός, στο Παρίσι, βλέπουμε την επίσκεψή του, στον τάφο του Jim Morrison. O Lizard King, είναι ένας άλλος, εξίσου δημιουργικός επηρεασμός, για τον Αλέξανδρο.


Το Υστερόγραφο, έχει φυσικά και αναφορές, σε προσωπικούς και καιόμενους ουρανούς του Αλέξανδρου. 

Αποτελεί υστερόγραφο ενός γράμματος, που φαίνεται να αποστέλλεται σε κάποια κοπέλα.
Ως σύνολο όμως, μπορεί να θεωρηθεί μία μπαλάντα σε όλους τους ποιητές, που έζησαν με άγρια όνειρα ή και μες στη δυστυχία, αλλά μέσα από το έργο τους, περνούν στην αθανασία.




Στίχοι, Μουσική, Ερμηνεία : Αλέξανδρος Δεμερτζής
Ηχογράφηση / Μίξη : Black Siren studio

Φωτο: Ο Αλέξανδρος Δεμερτζής.

Ο τραγουδοποιός, μιλώντας στο μπλογκ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, για τον εαυτό του:

Γεννηθηκα το 1995 στα δυτικα προαστια της Αθηνας. Στην Ανακασα , στην γειτονια μας , πανω απο τους αγιους αναργυρους. Ασχοληθηκα απο μικρη ηλικια με την ποιηση , με συναρπαζε παντα η συρραφη λεξεων με σκοπο την δημιουργια συναισθηματων. Το 2012 φτιαχνω μαζι με καλους φιλους τους Kuro Siwo , το μπλε ντουλαπακι που μεχρι και σημερα φυλαμε μεσα μοναχα αυτα που μας οριζουν. Εχω γραψει 3 ποιητικες συλλογες , τα παιδια μου , τα οποια καποτε θελω να εκδωσω , ισως οταν νιωσουν ετοιμα να βγουν. Πλεον ασχολουμε ξανα με την μουσικη , πιο συνειδητοποιημενα και σταθερα , ευελπιστω να βγαλω και αλλα ολοδικα μου κομματια μεσα στην ανοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου