Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα οστά του Νικόλα Άσιμου, θαμμένα κάτω από ένα πεύκο!

Τα οστά του Νικόλα Άσιμου, είναι θαμμένα τώρα, στην αυλή του σπιτιού του Δημήτρη Ασημόπουλου, αδελφού του Νικόλα, στην Κοζάνη.
Τα μετέφερε ο Ασημόπουλος (με την σύμφωνη γνώμη της Λίλιαν, κόρης του Άσιμου), και τα έθαψε εκεί, εκπληρώνοντας τελικά, την τελευταία επιθυμία του αδελφού του. Σημαντικό: πάνω από αυτά, φύτεψε ένα πεύκο!

Η είδηση, είναι συγκινητική, αλλά ίσως, κάποιοι διατυπώσουν βιαστικά σχόλια, περί «παράνομης» ή «ανίερης» πράξης. Στην Ελλάδα, νόμιμη νεκρική κλίνη, θεωρείται αυτή, που οι συγγενείς, τακτικά, πληρώνουν τα τέλη. Αν δεν πληρώσουν, τα οστά καταστρέφονται, σαν σκουπίδια πετούνται, ενώ δεν επιτρέπεται, να τα βγάλουν εκτός του επίσημου ενοικιοστασίου, του νεκροταφείου. Υπάρχει και σούπερ μάρκετ στον θάνατο.
Όσο αφορά, στο «ανίερο»: Τι πιο ιερό, να γίνεται σεβαστή η τελευταία επιθυμία του νεκρού; Ο Νικόλας, όπως μας είπε ο αδελφός του, είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα:

"Να με θάψετε κάτω από ένα δέντρο ή να με κάψετε"

Μπράβο λοιπόν, στον Δημήτρη Ασημόπουλο, και μπράβο στην Λίλιαν, που εκπλήρωσαν, έστω και αργά, την τελευταία του επιθυμία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

3 σχόλια: