Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Star Academy – Μία εκπομπή που αναζητά ...τις ανωμαλίες που χρειάζονται!



-Σας άρεσε η φωνή μου;
-Εμένα μ αρέσουν τ’ ανώμαλα πράγματα. Η φωνή σου πιστεύεις ότι είναι ανώμαλη ή ομαλή;
-Έχει μια ανωμαλία
-Ακόμα δεν την πρόσεξα για να είμαι ειλικρινής...Η φωνή σου δεν έχει ακόμα την ανωμαλία που χρειάζεται...μόλις την αποκτήσει θα είμαι αρωγός της...Τι σημαίνει αρωγός;
-...?
-Έχεις φίλο; σχέση;;
-Ναι, ναι , μάλιστα
-Ρώτα τον να σου πει.. Αρωγός, πώς γράφεται;
-Άλφα, ωμέγα, όμικρον!
-Μπράβο! Λοιπόν κοίταξε να δεις...χωρίς πλάκα τώρα...το πας το γράμμα...ξεκινάς να το πηγαίνεις.. τώρα αν φτάσει στον προορισμό του θα φανεί...πάντως το πας



Ο διάλογος από την πρεμιέρα της εκπομπής Star Academy, μεταξύ του Νίκου Καρβέλα (κριτή), και της Έλενας Κορωναίου (μαθήτριας της «Ακαδημίας»).
Την εκπομπή παρουσίαζε, ο Μένιος Φουρθιώτης, χεσμένος από την χαρά του (φωτο), που έγινε παρουσιαστής. Χειρότερος δεν γίνεται. Ο γνωστός και ως Σιχα-Μένιος, αποτελεί, μια ανωμαλία που δεν χρειαζόταν η εκπομπή.
Όμως, ο Καρβέλας, είναι καλός, η ...ανωμαλία του, έχει ενδιαφέρον, δεν σε ξενερώνει.




Η Άννα Βίσση, επίσης καλή στον ρόλο κριτή, αλλά τραγικά αδιάφορος, ο Πέτρος Κωστόπουλος. Το ίδιο ισχύει δυστυχώς, και για την Ναταλία Γερμανού, που σίγουρα, έχει δυνατότητες, αλλά δεν ξέρω πώς ήρθαν τα πράγματα, και κατέληξε, αυτή η κόρη ενός τεράστιου Γερμανού, να ποιεί τώρα διατριβές, υπό την επίβλεψη ενός...Φουρθιώτη!

Η Star Academy, είναι μία ακόμη εκπομπή, της ιδιωτικής τηλεόρασης, που υποτίθεται προβάλλει καλές μουσικές και ταλέντα.


Όλες αυτές οι εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών (με κάποιες εξαιρέσεις, όπως το "Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά"), στην πραγματικότητα, για εκείνο που μόνο ενδιαφέρονται, είναι τα νούμερα και το σόου. Διαμορφώνουν ένα μουσικό γούστο, που απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί, νεανικό και αξιόλογο.
Η ΕΡΤ, θα έπρεπε, από καιρό, να αναλάβει πρωτοβουλίες, και να είναι αυτή, που θα αναδείκνυε με δυνατές εκπομπές, την πραγματική νεανική κατάσταση στην Ελλάδα. Όμως, δυστυχώς, στον τομέα αυτό, πέρα από κάποιες λίγες και αδιάφορες κινήσεις, το Δημόσιο Κανάλι, δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να μαζεύει προτάσεις, που της αφήνει να αραχνιάζουν στα συρτάρια. 
Εμείς θα το λέμε ξανά και ξανά: Οι νέοι δεν βλέπουν την ΕΡΤ, γιατί και η ΕΡΤ, δεν βλέπει τους νέους.


2 σχόλια:

  1. θα συμφωνήσω με το όρο "Σιχα-Μένιος" μου άρεσε πολύ, θα ήθελα μόνο να πω οτι κατά τη γνώμη μου, ο Καρβέλας με αυτό το "light goth" στυλ που έχει, είναι ο πιο γνήσιος από όλους τους άλλους δήθεν που κατά καιρούς κάνουν περιοδεία στα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρω πως η τηλεοραση ευτηχως "ψοφησε" κυριε Νταλουκα, και σ' αυτο συνεβαλε "τα μαλλα" η λεγομενη ιδιωτικη ελευθερη TV εδω και 25 περιπου χρονια .... να 'μαστε καλα να τη θυμομαστε !! .. και να ροκαρουμε !!

    Joey Ramone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή