Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

The Clash Calling - Συναυλία 15 ελληνικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, αφιερωμένη στους Clash!

Αυτή την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, στο Κύτταρο.

Δεκαπέντε ελληνικά συγκροτήματα, από τα καλύτερα της σκηνής, διασκευάζουν τραγούδια των Clash.
Τιμούν έτσι, την ιστορική μπάντα του Βρετανικού πανκ.

Είσοδος 6 ευρώ.

Όλες οι εισπράξεις πηγαίνουν για καλό σκοπό (δράσεις αλληλεγγύης).
Την διοργάνωση έχει η κολεκτίβα «Αντισώματα», που είναι, όπως η ίδια προσδιορίζεται στην ιστοσελίδα της antisomata.org :

«μια πρωτοβουλία μουσικών που στο μέτρο του δυνατού προσπαθούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων ντόπιων και μεταναστών που πλήττονται άμεσα από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε σαν κοινωνία και σαν άτομα. Στόχος μας είναι δράσεις αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες, γιατί κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος μέσα στον εφιάλτη και γιατί σε τέτοιους καιρούς οι δεσμοί αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας είναι περισσότεροι αναγκαίοι και πολύτιμοι από ποτέ».


Η εκδήλωση θα αρχίσει με 20λεπτη προβολή, της  ιστορικής συναυλίας του Joe Strummer & The Mescaleros, που έγινε στο Σπόρτιγκ, στις 30/11/2001 (εκτός από το ανκόρ, που θα προβληθεί στο τέλος). Είναι ένα φίλμ γυρισμένο από τον Frank Panx.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες, έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική σκηνή του πανκ στην δεκαετία του ’80. Υπάρχουν όμως και πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με το πανκ, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τους Ζωρζ Πιλαλί και MC Yinka.
Ενδιαφέρον λοιπόν θα έχει, το πώς, ο ράπερ MC Yinka, ή ο Πιλάλας,  θα αποδώσουν τα τραγούδια των Clash.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, χαιρετίζει την εκδήλωση, που αποτελεί σημαντικό γεγονός.
Τέτοιες τιμητικές συναυλίες, πρέπει να γίνονται και για τους δικούς μας, που έγραψαν κι αυτοί αξιόλογη ιστορία επί ελληνικού εδάφους.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου