Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δείτε τους εκπληκτικούς 2L8 σε εκπομπή της ΕΡΤ3 (βίντεο)

Φωτο; Κώστας Βοζίκης και Βίκυ Γκριτζά, στην εκπομπή της ΕΡΤ3.

Ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του ελληνικού ροκ, οι 2L8 (προφέρονται Too Late) παρουσιάστηκε στην ενδιαφέρουσα εκπομπή VOLUME, της ΕΡΤ3.
Στην πρωτοπορία της σύγχρονης μουσικής σκηνής, οι 2L8, συνδυάζουν παραδοσιακές ροκ φόρμες, με άλλες του post punk, new wave, industrial, και κλασικής μουσικής. Εκφράζονται και με ελληνικό και με αγγλικό στίχο. Έχουν έντονα θεατρική σκηνική παρουσία, σε πολλά σημεία, λειτουργούν περισσότερο ως ηθοποιοί σε παράσταση, παρά ως μουσικοί σε ροκ συναυλία.

Ο Κώστας Βοζίκης, frontman του συγκροτήματος, είναι ο κύριος δημιουργικός νους (γράφει τους στίχους και μουσική). Ένας εκπληκτικός ποιητής, παρά απλός στιχουργός, σου δίνει την εντύπωση ενός γκουρού που έγινε ροκ μουσικός. Δημιουργεί, αυτό που υπήρχε στην αρχή του ροκ, και τώρα λίγο πολύ, έχει ξεχαστεί: Ποίηση, διαλογισμό, και χορό. Music for the Mind and Body. Επί σκηνής, απογειώνεται με την Βίκυ Γκριτζά (δεύτερη φωνή).



Εκπληκτική είναι και η φωτογραφία της Νίκης Πάνου (Nicki Upstairs),
που έγινε το εξώφυλλο του τελευταίου δίσκου των 2L8.
Έχει τίτλο «The Answer».
Παρουσιάζεται ένα ζευγάρι, σε μέρος δυσοίωνο και καπνισμένο. Κρατιούνται από το χέρι, φορούν αντιασφυξιογόνε μάσκες και ρούχα που παραπέμπουν σε στρατιωτικές στολές.
Υπονοείται, μια καταστροφή, και ότι αυτοί είναι επιζώντες.

Αγαπημένα θέματα των τραγουδιών των 2L8, είναι η κοινωνική ασφυξία και ο φόβος, ο αποκλεισμός, και απέναντι σε αυτά, ο άνθρωπος που αρνείται να γίνει ρινόκερος, ο απροσάρμοστος, ο ποιητής, ο επαναστάτης.

Ένα παράδειγμα, είναι το τραγούδι Πιο κοντά, από το άλμπουμ, Κλωστή.
Στο τραγούδι, δίνεται η απάντηση, στο πρόβλημα της ασφάλειας, που θέτει ο καπιταλισμός, θέλοντας να επιβληθεί, μέσα από τον φόβο που μας προκαλεί η ανασφάλεια. Η Απάντηση που δίνουν οι 2L8, είναι: Ζήτω η ανασφάλεια!

Οι 2L8 είναι
Κωστής Βοζίκης: Ηλ. Κιθάρα, Φωνή
Βίκυ Γκριτζά: Φωνή
Μπάμπης Τσινικοσμάογλου: Ηλ. Κιθάρα, Πιάνο
Δημήτρης Οικονόμου; Τύμπανα
Μηνάς Βακαλούδης: Ηλ. Μπάσο




Στις 29 Απριλίου, οι 2L8, εμφανίζονται με τους αγόριαstonilio (επίσης αξιόλογο ροκ συγκρότημα) στο Eightball (Θεσσαλονίκη) και στις 4 Μαίου, στο Six dogs, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου