Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Τα Χάρτινα Φτερά – Η Αυτού Πραγματικότης

Ενδιαφέρουσα η κυκλοφορία της Heaven, «Η Αυτού Πραγματικότης» του συγκροτήματος Τα Χάρτινα Φτερά.

Αν «Η Αυτού Πραγματικότης» είναι η κατάσταση την οποία ζούμε, ερώτημα προκαλεί, η προτροπή  «Υποκλίσου», στο ομώνυμο τραγούδι.
Θα ήταν καλύτερο το «Αντιστάσου», αν βέβαια συμφωνούμε, πως, η Πραγματικότης, είναι μία ομαδική Παράκρουση. που μας την επέβαλαν σαν Πραγματικότητα.  
Επιπλέον, αν ο υπότιτλος «Ήρθε η ώρα να βγεις απ’ την τσιχλόφουσκα», σημαίνει προσαρμογή, τότε, αυτή η προσαρμογή και η συμμόρφωση, ΔΕΝ μας ενδιαφέρει.

Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο, τι ακριβώς, εννοούν, τα Χάρτινα Φτερά, για τα οποία, υπάρχει και η ερώτηση: Γιατί Χάρτινα; Αν, με την τσιχλόφουσκα, εννοούν, τον εφησυχασμένο κόσμο, ενός ροζ καναπέ, τότε, συμφωνούμε, και μαζί τους. Και βεβαίως, να υποκλιθούμε, στην Πραγματικότητα, αν όμως, αυτή μας καλεί, σε έναν αγώνα αφύπνισης, και αυτογνωσίας.

Πέρα από αυτές τις παρατηρήσεις, έχουμε να πούμε πως το σχήμα, παρουσιάζει όχι αδιάφορο έργο, και οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο, στην εταιρεία Heaven, που αποφάσισε να συνδεθεί, και με πραγματικά νεανικές εκφράσεις.


Τα Χάρτινα Φτερά είναι:

Μιχάλης Κεχαγιαδάκης: Φωνή, κιθάρες, ενορχήστρωση
Μάνος Ζουρίδης: Μπάσο, φίλτρα
Γιάννης Βερούχης: Τύμπανα
Χάρης Μπότσης: Πιάνο – Πλήκτρα




Το συγκρότημα δηλώνει:

ΕΠΙΡΡΟΕΣ. Depeche Mode, Clint Mansell, Prodigy, Rammstein, Διάφανα Κρίνα, Τρύπες, Μωβάστρο, Διονύσης Σαββόπουλος , κ.α.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ. Ελληνόφωνο alternative electro pop/rock

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Τα Χάρτινα Φτερά είναι σαν κι εσένα. Ζουν, κοιμούνται, ονειρεύονται, δουλεύουν κι αφαιρούνται, πιστεύουν και αμφισβητούν, αποτυπώνοντας στιγμές και σκέψεις σε ένα χαρτί, μια υπενθύμιση στο κινητό, στο μυαλό ενός φίλου. Η μουσική δίνει το ρυθμό για να ενώσεις τις τελείες σχηματίζοντας τα δικά σου χάρτινα φτερά, και να ανακαλύψεις την ελευθερία που κρύβεται μέσα στη μαγική εικόνα. 4 μέλη , μα πολλά περισσότερα ηχοχρώματα συνθέτουν τον αναπάντεχο μουσικό καμβά της μπάντας. Κιθάρα, μπάσο, ηλεκτρονικά beats/basslines και πλήκτρα, φυσικά τύμπανα, αλλά και ακουστικά όργανα (τσέλο, κρητική λύρα) από φίλους καταξιωμένους σολίστες πλαισιώνουν τους ελληνικούς (σε πείσμα των καιρών) στίχους. Ηχογραφούν και κυκλοφορούν το πρώτο τους digital single το 2012 με τίτλο «Αίμα απ’ το αίμα σου» σε στίχους-μουσική Μιχάλη Κεχαγιαδάκη. Πραγματοποιούν συνδυασμένες εμφανίσεις με την ομάδα χορού Dismantled, η οποία χορογραφεί επιλεγμένα κομμάτια τους. Διασκευάζουν ριζικά το κλασσικό «Σαν τον Καραγκιόζη» του Διονύση Σαββόπουλου, λαμβάνοντας με τιμή την επίσημη έγκριση του ίδιου του δημιουργού. Το 2014 ολοκληρώνουν την παραγωγή του 1ου τους full-length άλμπουμ «Η Αυτού Πραγματικότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου