Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ozora – ένα πολύ καλό φεστιβάλ για φραγκάτους

Επταήμερο αντάμωμα νεο χίπηδων (31 Ιουλίου - 6 Αυγούστου), σε χωριουδάκι της Ουγγαρίας. 
Μαζεύονται για να διαλογιστούν, να χορέψουν και να ενωθούν με την Μητέρα Φύση, αλλά, με εισιτήριο των 220 ευρώ (!) στην είσοδο.
Με αυτό, σου παρέχεται το δικαίωμα, να στήσεις σκηνή. Ύστερα, ό,τι φας και ό,τι πιεις, στα μαγαζιά που έχουν στηθεί εκεί, το πληρώνεις. 
Για τις επτά μέρες, θέλει  τουλάχιστον 1000 ευρώ το κάθε άτομο, για να βιώσει την «ψυχεδελική» εμπειρία. Αν είσαι κονομημένος γιάπης, μπορείς να πας, άνετα. Αν όμως, είσαι ένας απλός χίπις, ούτε να το σκεφτείς, αδερφέ.

Τι παίζει με το Φεστιβάλ

Το Ozora είναι ένα από τα μεγαλύτερα psytrance φεστιβάλ στον κόσμο.
Αν εξαιρέσουμε το θέμα της τιμής, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι συγκεντρώνει καλούς μουσικούς από όλο τον κόσμο. Παρουσιάζουν την δουλειά τους και Έλληνες, όπως ο εξαιρετικός Vlastur Vlash κ.α.
Γίνεται στην Ουγγαρία, σε μια τεράστια υπαίθρια έκταση, κοντά στο χωριό Dadpuszta.
Εκεί, σκέφτηκαν κάποιοι δαιμόνιοι Άγγλοι, να οργανώνουν κάθε χρόνο φεστιβάλ ψυχεδελικής εμπειρίας. Με χώρους για διαλογισμό (φωτο), και για εναλλακτικές θεραπείες, σκηνές με trance, dub χορευτική ή και  χαλαρωτική-ταξιδιάρικη, μουσική, και άλλα πολλά.
Ένα πολυθέαμα, για όλα τα «ψυχεδελικά» γούστα. Ένας «Παράδεισος» στημένος από επαγγελματίες του είδους, που μπορούν να σε κάνουν να νομίσεις πως μπήκες σε χρονομηχανή, και είσαι στο Woodstock. Πάρτε μια γεύση, από το βίντεο...



2 σχόλια:

  1. Μιλάς χωρίς να 'χεις κάνει το μάθημά σου. Η τιμή είναι κλιμακωτή και εξαρτάται από τη χρονική φάση που κλείνεις το εισητήριο. Ετσι, στη πρώτη περίοδο είναι 130 ευρώ, στη δεύτερη 170 και στη πόρτα 220. Μην ξεχνάς ότι βλέπεις σε main stage 96 καλλιτέχνες, στο secondary 67 και στο dragon 37. Χώρια τους περίπου 106 DJs. Επίσης και διάφορους άλλους performers. Ολοι αυτοί δεν πρέπει κάπως να πληρωθούνε; Χώρια τις υποδομές για να φιλοξενηθούν το λιγότερο 25.000 άτομα.

    Και γιατί προσθέτεις και το κόστος μεταφοράς (καθαρά εξατομικευμένη επιλογή, άσχετη με το φεστιβάλ); Αν είσαι τσίπης πας με τα πόδια ή με ωτοστόπ (σαν καλός χίππης), ειδάλλως την κάνεις εγχωρίως στο Tree of Life της Ασπροβάλτας).

    Τέλος πάντων. Για την ιστορία, εγώ πρόπερσυ που είχα πάει ξόδεψα ένα 500άρικο στο χώρο (με το εισητήριο μέσα) πλέον 114 ευρώπουλα αεροπορικά + 20 ευρώ τραινάκι πηγαινέλα.

    Psybient

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από αυτά που θα γίνουν απόψε στην Ψαρού της Μυκόνου, όπου θέλεις 3000 μέχρι και 10000 ευρώ για να κλείσεις τραπέζι και να δεις Ρέμο και Ραμαζότι.... αναιρώ όσα έγραψα σχετικά με την τιμή εισιτηρίου στο Ozora.

      Διαγραφή