Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Ο Γιώργος Μικάλεφ στο πρότζεκτ Μάταλα

Ο Γιώργος Μικάλεφ, ένας από τους καλύτερους έλληνες εικαστικούς, μας έστειλε το έργο του “Sitting on the dock of the bay” Κέρκυρα 2014, λάδια σε καμβά 50Χ50εκ, ως την συμμετοχή του στο πρότζεκτ Μάταλα

Η εξήγηση του έργου, όπως δίνεται από τον ίδιο τον καλλιτέχνη:


«Ένα τραπέζι ξύλινο, στη θάλασσα  μπροστά την αγριεμένη και το αλκοόλ να ρέει. Ο Ottis να μας τραγουδάει το ίδιο τραγούδι και εμείς να περιμένουμε κάτι να συμβεί... και περνάν οι ώρες, οι μέρες, κι εμείς εκεί, στο νησί του Πάσχα αποκλεισμένοι. Ένας γάτος που δεν στον έκλεψα ποτέ... αναμνήσεις από τέσσερις τοίχους που μας έκρυψαν για λίγο από την κοινωνία. Τα κύματα, οι μυρωδιές, το πλαστικό... τα θυμάμαι. Μα το πρόσωπο σου άγνωστο. Της αυριανής ευτυχίας η φαντασίωση και του χθες τα αέναα τα σκοτάδια.

 Το ψαλίδι πεταμένο χάμω... να το πιάσει όποιος προφτάσει να ψαλιδίσει όνειρα, ζωές, να το καρφώσει στις καρδιές μας. Μα θα 'ρθει η ώρα που θα τελειώσεις το τσιγάρο σου και το ποτήρια μας θα στραγγίξουν ...Θα σηκωθούμε και τοτε ίσως και κάτι να συμβεί. Κάτι να μας ξεκουνήσει».



Ο Γιώργος Μικάλεφ, διατηρεί και τις πρωτοποριακές Εκδόσεις Το Κόλο.
Ο ίδιος γράφει για τις εκδόσεις αυτές:


«...οι εκδόσεις του κώλου είναι άλλου τόπου και άλλου χρόνου. Δεν κυκλοφορούν επίσημα σε χαρτί και δεν απευθύνονται στο πλήθος. Είναι κάπου ανάμεσα στο περιθώριο του περιθωρίου και το χαντάκι. Αν καθαρίσεις τα χόρτα θα μας βρεις. Ξεκινήσαμε τα τέλη του 2008. Αργότερα με το myspace και με τη βοήθεια άλλων site ανεβάζαμε βιβλία και το περιοδικό μας σε αρχεία pdf.  Στη συνέχεια επειδή το myspace άλλαξε αρκετά και επειδή το site που γινόταν η εύκολη διάθεση των αρχείων μας  (γαμάτο) έκλεισε, φτιάξαμε δικό μας blog. Τα αρχεία μας είναι ακόμα διαθέσιμα τα περισσότερα και μπορείτε να τα βρείτε στην βιβλιοθήκη μας. Τώρα συνεχίζουμε και ό,τι νεότερο κάνουμε θα το βρίσκετε ΕΔΩ »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου