Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

FAQ- Today is Life (Πρότζεκτ Μάταλα)

Τι είναι το Today is Life;

Ένα τριήμερο (10, 11 και 18 Νοε 2017) φαντασιακών, φιλοσοφικών και ιστορικής μνήμης, εκδηλώσεων. Ένα πολύμορφο θέαμα, με αναφορές από την Ιπτάμενη Παράγκα των Υπαρξιστών, μέχρι την σημερινή ΝεοΨυχεδέλεια.

Που θα γίνει το event;

Στο ΣΧΟΛΕΙΟ. Είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους καλλιτεχνικών δράσεων της Αθήνας. Βρίσκεται στην οδό Προποντίδος 51 στα Σεπόλια. Το κτίριο, ήταν Σχολείο, αλλά τώρα έδρα της καλλιτεχνικής ομάδας ΚΛΑΝΣ πλας,  αλλά και προετοιμασίας υποψήφιων για την ΑΣΚΤ. Ένας υπέροχος χώρος Τέχνης και Φαντασίας.

 Είναι ελεύθερη η είσοδος;

Ναι. Όποιος θέλει φέρνει μία μπουκάλα κρασί (δεκτά και το τσίπουρο, ρακή και ουίσκι). Μαζί θα τα πιούμε. 

Τι θα έχει ως περιεχόμενο;

Πολλά και διάφορα. Εικαστικοί, μουσικοί, λογοτέχνες, ποιητές και άλλοι καλλιτέχνες, θα αναφερθούν στο Today is Life, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως,  Tomorrow Never Comes με αναφορές στο ελεύθερο πνεύμα των Παιδιών των Λουλουδιών, τους έλληνες Υπαρξιστές, αλλά και σε σημαντικά ροκ πρόσωπα, όπως τους Παύλο Σιδηρόπουλο, Δημήτρη Πουλικάκο, Νικόλα Άσιμο και πολλούς άλλους.
Σημαντικοί εκπρόσωποι της νέας ελληνικής Ψυχεδελικής Σκηνής, θα δώσουν το παρόν, σε αυτό το προσκλητήριο υπέρ της Ζωής, της Τέχνης και της Φαντασίας. Θα εκτεθούν ιστορικά καλλιτεχνικά έργα, όπως αυτά της αντιδικτατορικής διάθεσης του Κυριάκου Ρόκου, των χρόνων της χούντας. Αντίστοιχου καλλιτεχνικού βάρους εικαστικοί όπως ο Σταύρος Μπονάτσος, ο Πάνος Κουτρουμπούσης, η ομάδα ΚΛΑΝ’Σ και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος θα εκθέσουν έργα τους. Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών, φοιτητές της ΑΣΚΤ και άλλοι καλλιτέχνες, θα αναφερθούν στο νόημα του «άδραξε την στιγμή».
Ο Γιώργος Τουρκοβασίλης, γνωστός σαν φωτογράφος των πανκς, εκθέτει για πρώτη φορά, τους Αγγέλους του (ταχυδραματικές ζωγραφιές). Το χιούμορ, δεν θα λείπει από την όλη εκδήλωση, αφού συμπεριλαμβάνονται και ανέκδοτα σχέδια του Πιτ (Πάνου) Κουτρουμπούση, και θα πραγματοποιηθούν κωμικές performances πολύ σοβαρών καλλιτεχνών (Τάσος Προύσαλης κ.α), που υπενθυμίζουν τον λόγο του ποιητή «εσωτερικώς γελώ και αστειεύομαι πολύ» (Κωνσταντίνος Καβάφης).

Στο μουσικό μέρος των εκδηλώσεων, συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς, της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα.
Μουσικοί και συγκροτήματα, όπως οι Echo Train, Barayanka, Dilemma, Prins Obi, Δημήτρης Κοσταγιόλας, Διονύσης Φαρμάκης, Rous κ.α

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Today is Life

Χώρος: στοΣΧΟΛΕΙΟ, Προποντίδος 51, Αθήνα, σταθμός μετρό Σεπόλια ή Αττική.
 
Εγκαίνια την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 7 το απόγευμα.

Τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων 10, 11 και 18 Νοεμβρίου 2017.
Για την Έκθεση, εκτός από τις πιο πάνω ημερομηνίες και άλλες μέρες, μετά από συννενόηση.

Επικοινωνία: angie_karatza@hotmail.com, 2114109127 και 6977149706.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου