Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Prins Obi, Διονύσης Φαρμάκης και Rous στο Today is Life (Σάββατο 18 Νοε 2017)

Τρεις από τους καλύτερους της σύγχρονης μουσικής σκηνής, οι Prins Obi, Διονύσης Φαρμάκης και Rous (φωτο), θα εμφανιστούν unplugged αυτό το Σάββατο 18 Νοε 2017, στο Today is Life, στο ΣΧΟΛΕΙΟ (Προποντίδος 51, Σεπόλια).
Είσοδος ελεύθερη. Περιβάλλον φαντασιομετρικό. Ένδυμα ό,τι σας έρθει. Ώρα μετά τις 7 μ.μ.



Ο Prins Obi, με τον πρόσφατο σχετικά δίσκο του, ονομάζει την εποχή μας, Τουρλού. Οι ιδεολογίες, όχι μόνο κατέρρευσαν, αλλά μοιάζουν να μπήκαν στο μίξερ. Υπάρχει όμως εντός μας, η ανάμνηση των παλιών εξαίσιων μουσικών «φαγητών». Έτσι θα παίξει και παλαιότερα της Βρετανικής εισβολής και Καλοκαιριού της Αγάπης, αλλά και δικά του νεοψυχεδελικά, όπως το
Weekend Lovers.




Ο Διονύσης Φαρμάκης, θα τιμήσει τον Παύλο Σιδηρόπουλο και θα συνεχίσει με τραγούδια δικά του. Ένα από αυτά, είναι και το «Τα Τέρατα των Σπηλαίων», το οποίο συνέθεσε αφού ανέγνωσε το βιβλίο μου «Μάταλα- Η Ιστορία της Νεφεριάνας» (θα κυκλοφορήσει τον Μάρτη).




Ο Γιώργος Rous, είναι ένας ευγενέστατος κύριος, αλλά αδέσμευτος, όπως δηλώνει με το  τραγούδι του «Εξαιρέσεις». Το Σάββατο όμως, θα δηλώσει και σκλάβος Αγάπης, σύμφωνα με το νέο τραγούδι του «Εσύ». Το οξύμωρο (να δηλώνει κανείς λεύτερος και σκλάβος αγάπης ταυτόχρονα) είναι φαντασιακή στάση ζωής κατά τον παλαιό υπαρξιστικό στίχο «Λεύτερος είναι ο έρωτας, και σκλάβα η αγάπη» (Χάλκης, 1953). Στον φαντασιακό χώρο, μπορούν να συμβούν και τα δύο αυτά, τα φαινομενικά ασυμβίβαστα.  




Today is Life ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ
Τι άλλα θα δείτε

Από την Ιπτάμενη Παράγκα των Υπαρξιστών, στην σημερινή Ψυχεδέλεια.

Αυτό το Σάββατο 18 Νοε 2017, φαντασιακές, φιλοσοφικές και ιστορικής μνήμης, εκδηλώσεις, ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ. 

Εικαστικοί, μουσικοί, λογοτέχνες, ποιητές και άλλοι καλλιτέχνες, περιγράφουν με έργα τους την έννοια του Today is Life, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως, Tomorrow Never Comes.
Με αναφορές στο ελεύθερο πνεύμα των Παιδιών των Λουλουδιών, τους έλληνες Υπαρξιστές, αλλά και σε σημαντικά ροκ πρόσωπα, όπως τους Παύλο Σιδηρόπουλο, Δημήτρη Πουλικάκο, Νικόλα Άσιμο και πολλούς άλλους.

Σημαντικοί εκπρόσωποι της νέας ελληνικής Ψυχεδελικής Σκηνής, δίνουν το παρών, σε αυτό το προσκλητήριο υπέρ της Ζωής, της Τέχνης και της Φαντασίας. Εκτίθενται ιστορικά καλλιτεχνικά έργα, όπως αυτά της αντιδικτατορικής διάθεσης του Κυριάκου Ρόκου, στα χρόνια της χούντας. Αντίστοιχου καλλιτεχνικού βάρους εικαστικοί όπως ο Σταύρος Μπονάτσος, ο Πάνος Κουτρουμπούσης, η ομάδα ΚΛΑΝ’Σ και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος εκθέτουν έργα τους. Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών, φοιτητές της ΑΣΚΤ και άλλοι καλλιτέχνες, θα αναφερθούν στο νόημα του «άδραξε την στιγμή».


Ο Γιώργος Τουρκοβασίλης, γνωστός σαν φωτογράφος των πανκς, εκθέτει για πρώτη φορά, τους Αγγέλους του (ταχυδραματικές ζωγραφιές) και ψυχεδελική φωτογραφία του Γιάννη Τσαρούχη στο Παρίσι. Το χιούμορ, δεν λείπει από την όλη εκδήλωση, αφού συμπεριλαμβάνονται και ανέκδοτα σχέδια του Πιτ (Πάνου) Κουτρουμπούση, ένας καλλιτέχνης  πολύ σοβαρός που υπενθυμίζει όμως τον λόγο του ποιητή «εσωτερικώς γελώ και αστειεύομαι πολύ» (Κωνσταντίνος Καβάφης).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Today is Life

Χώρος: ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ,
 Προποντίδος 51, Αθήνα,
σταθμός μετρό Σεπόλια ή Αττική.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.
Ώρα 7.30 μ.μ
Επικοινωνία: angie_karatza@hotmail.com, 2114109127 και 6977149706

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου