Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Σχετικά με τις λίστες – Προσοχή

Δημοσιεύονται λίστες και λίστες με τα καλύτερα του 2017. Λίστες που αξίζουν και λίστες που είναι ... άστα να πάνε.  Το πράγμα, θέλει προσοχή. Υπάρχουν και άσχετοι και πονηροί, που φτιάχνουν κάθε χρόνο λίστες με τα καλύτερα –δήθεν- του χρόνου που φεύγει.
Κοινός τόπος σε αυτούς, είναι η αποσιώπηση του τι έγινε στην Ελλάδα.

Οι πονηροί, διαπλέκονται (διαφημίζουν μετακλήσεις) και έτσι τα κονομάνε.
Οι άσχετοι, διακατέχονται από το σύνδρομο της μαντάμ Σουσούς, και δεν καταδέχονται να αναφερθούν σε ελληνικές παραγωγές. Αυτοί, αν και κάτοικοι του Μπύθουλα οι καψεροί, ονειρεύονται πως ζουν στας Αγγλίας και στας Νέας Υόρκας. Τους ξέρουμε. Κάτι χλεχλέδες είναι και δήθεν γνωστικοί, που κάνουν μεγαλύτερο κακό, από αυτό που προξενούν οι ταγαροκέφαλες στα κανάλια.

Οι ελληνικές παραγωγές, και φέτος, ήταν εξαιρετικές και πολλά ελληνικά συγκροτήματα έβγαλαν δίσκους που σχίζουν. Αν δεν τους υποστηρίξουμε εμείς, ποιος θα τους υποστηρίξει;
Το θέμα είναι, οι αναγνώστες να μην μασάνε. Και να ξεχωρίζουν, ποιος γράφει, τι ρόλο παίζει, ποιον εξυπηρετεί, και τι μυαλό ο κάθε γραφιάς κουβαλάει.

Αν δίνουμε κάποιες λίστες στο τέλος της κάθε χρονιάς, είναι για να βοηθήσουμε πρώτα τα ελληνικά συγκροτήματα. Δεν λέμε να μην προβάλλουμε και τα ξένα. Λέμε να μην προβάλλουμε μόνον αυτά.  Πρώτα παινεύουμε το σπίτι μας, ιδιαίτερα τώρα που τυραννιόμαστε από κρίση, και ύστερα του άγγλου και αμερικάνου.  Έτσι, όπου βλέπετε λίστες, χωρίς έστω μία ελληνική αναφορά, να ξέρετε ότι παίζει χοντρό τάλιρο, ή ότι τις γράφουν Αντουανέτες.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου