Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Πέθανε ο Λεωνίδας Αλαχαδάμης


Ο Λεωνίδας Αλαχαδάμης, στην άκρη δεξιά. Οι άλλοι, από αριστερά, είναι: Βασίλης Ντάλλας, Σταύρος Λογαρίδης, Δήμης Πααχρήστου (Φωτογραφία αχρονολόγητη, αγνώστου)


Ένας από τους σπουδαίους μουσικούς του ελληνικού ροκ, ο ντραμίστας Λεωνίδας Αλαχαδάμης, πέθανε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 70 ετών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του φίλου Γιάννη Αλεξίου, ο Λεωνίδας, υπέστη στις αρχές του μήνα εγκεφαλικό, και εισήχθη στο νοσοκομείο ΠΕΓΑΓΝΗ του Ηρακλείου Κρήτης και άφησε την τελευταία πνοή στην εντατική.


Το θρυλικό συγκρότημα ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ. Από αριστερά: Δημήτρης Πουλικάκος(τραγούδι), Νίκος Πολίτης (κιθάρα), Λεωνίδας Αλαχαδάμης (ντραμς), Αντώνης Τριανταφύλλου (μπάσο) και Κώστας Δουκάκης (κιθάρα).

Ο Λεωνίδας Αλαχαδάμης, υπήρξε ο ντράμερ του ιστορικού συγκροτήματος Εξαδάκτυλος στην εποχή της Δικτατορίας.
Συμμετείχε στην περίφημη Συναυλία της Βροχής (1979), αλλά και στο Παραμύθι Χωρίς Όνομα την αξέχαστη συναυλία του Πουλικάκου στο Σπόρτιγκ (1980).
Συνεργάστηκε με τους Socrates, Βλάσση Μπονάτσο, και άλλους πολλούς, ενώ πέρασε ένα διάστημα και από τους θρυλικούς MGC. Τελευταία τον είχαμε δει στους Αμετανόητους, το σχήμα που παρουσίασε ο Πουλίκας στο Δεύτερο Παραμύθι Χωρίς Όνομα στο Gagarin (2014).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου