Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Eurovision 2018 - Η Γιάννα μπορεί να κάνει την έκπληξη!


Η Γιάννα Τερζή, κόρη του Πασχάλη Τερζή, υπηρέτησε για πάνω από μία δεκαετία, το είδος του καψούρικου τραγουδιού.
Αγωνίστηκε σθεναρά να κάνει σουξέ, βγάζοντας  δύο άλμπουμ, ένα αδιάφορο ως κακό (Γύρνα το Κλειδί, 2006) και ένα σαφώς καλύτερο (Άσε με να Ταξιδέψω, 2008). Ύστερα, πήρε τα όμορφα μάτια της και πήγε στις ΗΠΑ, όπου για επτά συν χρόνια, κυνηγούσε το Όνειρό της από  Νέα Υόρκη μέχρι  Λος Άντζελες.


Τελικά επέστρεψε φέρνοντας και το Όνειρό της μαζί, και θα το πάει τώρα, με εθνική μάλιστα αποστολή, στην Πορτογαλία. Το τραγούδι, αν και κομματάκι μελό, είναι καλό, και δεν αποκλείεται να έρθει σε καλή θέση.

Ποιο είναι το Όνειρο της Γιάννας

Το τραγούδι, όπως η ίδια έχει δηλώσει, ομοιάζει καψούρικο, αλλά στην πραγματικότητα είναι το παράπονο της πληγωμένης ...Ελλάδας! 
Ο ελληνικός λαός, εμφανίζεται να τραγουδά σε συρτό ρυθμό, το ρεφρέν

Πώς θες να σου το πω;
Πως για σένα εγώ θα πέθαινα
Τη ζωή μου θα σ' την έδινα
Τέλος και αρχή
Όλα είσαι εσύ

ενώ η Ελλάδα σε κάποιο σημείο ρωτάει

Γιατί θέλεις να μ’ αλλάξεις και το μπλε μου να ξεβάψεις;

Αν υποψιαστώ, πως η Γιάννα, με αυτόν τον στίχο, μιλά για την Μακεδονία, τότε θα πω, πως και να πατώσει στην Eurovision, το τραγούδι δύναται να χρησιμοποιηθεί  ως ενωτικός Ύμνος στις εγχώριες διαδηλώσεις για το Μακεδονικό ζήτημα. Και η Γιάννα, να ονομαστεί Ιωάννα της Θεσσαλονίκης, κατά την Ιωάννα της Λωραίνης, που εμψύχωσε και ένωσε κάποτε την Γαλλία (μην βαράτε ρε, πλάκα κάνω). 

Φωτο: Η Γιάννα ξανθιά. Στην Πορτογαλία όμως, θα πάει μελαχρινή. 

Πέρα από αυτά τα περιπαιχτικά, που μου βγαίνουν και γράφω (καλόκαρδα οπωσδήποτε), για την συμπαθέστατη Γιάννα (η οποία στην φωτο μου θυμίζει Σακίρα), αισθάνομαι πως πρέπει να ξεκαθαρίσω, ότι το τραγούδι της, μ’ αρέσει και εύχομαι να πάει καλά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου