Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Δώρα, η αινιγματική Plasticine K, και το (πολύ καλό) τραγούδι της Fizz Mother

Φωτο: Η Δώρα Καμακάρη (Plasticine K) και ο κιθαρίστας της, Stathis Alex.

Η Δώρα Καμακάρη (φωτο), 27 χρόνων, την ημέρα εργάζεται ως λογίστρια, αλλά, τις νύχτες συχνά μεταμορφώνεται και γινεται η Plasticine K, σκοτεινή τραγουδίστρια, σε dark χώρους. Αυτή η ικανότητα, ή μάλλον ανάγκη, να πλάθει έναν δεύτερο εαυτό, υπονοείται στο προσωνύμιο που διάλεξε: Plasticine (πλαστελίνη).


Το προσωνύμιο, διαφωνεί εν μέρει με το τραγούδι Plasticine των Placebo, όπου  «η ομορφιά βρίσκεται στο μάτι ενός νεανικού ονείρου, που δεν πουλάει την ψυχή του για να αυτοθαυμάζεται, που δεν είναι πλαστελίνη».
Η Δώρα, γίνεται πλαστελίνη όχι με διάθεση αυτοθαυμασμού, αλλά για να ξεφύγει από τα λογιστικά, και να μπορέσει να συλλογιστεί και να ονειροπολήσει. 

Πριν λίγες μέρες, η Δώρα κυκλοφόρησε το (πολύ καλό) τραγούδι της Fizz Mother, πρώτο single, από επερχόμενο δίσκο της. Συνεργαζόμενη με τον κιθαρίστα Stathis Alex, σχημάτισε το ντουέτο Night Haze. Πρόκειται για δικό της πρότζεκτ που η ίδια ορίζει ως Darkwave|Post-Punk|Electro.




Ο τίτλος του τραγουδιού Fizz Mother, στα ελληνικά, μπορεί να ερμηνευτεί σαν «Μητέρα που αφρίζει». Οι στίχοι, μοιάζουν να περιγράφουν αδιέξοδη ερωτική σχέση. Όλα αυτά, ανήκουν στην σκοτεινή και δυσεξήγητη σημειολογία της Δώρας. Πάντως, είναι προφανές ότι, η μητέρα εδώ, δεν αφρίζει όπως το ανθρακούχο ποτό που προκαλεί ευχάριστη γεύση. Εδώ, η μητέρα αφρίζει από κάτι που της συνέβη και ήταν κακό, άρα μπορούμε να δούμε μια οργισμένη "μητέρα".
Παρόλο που υπάρχουν οι σκοτεινοί στίχοι, ένας έντονος ρυθμός σε παρασέρνει για χορό. Και αυτό είναι κάτι το εξαιρετικό, να χορεύειςαπό καημό, και να απαλλάσσεσαι από τον καημό, με χορό.
Λίγοι πια τραγουδοποιοί στην Ελλάδα, παρουσιάζουν ουσιαστικό χορευτικό τραγούδι. Από αυτή την άποψη, μπράβο στην Δώρα. Το νεανικό φαινόμενο, που ονομάζουμε ροκ, ήταν στην αρχή μουσική για το μυαλό και το σώμα. Δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια, οι έλληνες τραγουδοποιοί ξεχνούν τον χορό, ξεχνάνε το σώμα.  

Λίγους μήνες πριν, η Δώρα Καμακάρη ήταν η τραγουδίστρια των Meat Injection,
που είχε σχηματίσει με τον Δημήτρη Κατσικάρη  (J.Fishbone). Όμως, στην εκπνοή της χρονιάς (2017) ανακοινώθηκε η αποχώρησή της. Οι λόγοι, ήταν κάποιες παρεξηγήσεις που δυστυχώς γιγαντώθηκαν. Οι Meat Injection, σχηματίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, και μέχρι τώρα μας έδωσαν δύο εξαιρετικά EP από τα καλύτερα του ελληνικού γκοθ-dark wave.

Δείτε την Δώρα, ως τραγουδίστρια των Meat Injection, στο βίντεο που ακολουθεί...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου