Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Sunset of Ra – Antilalos (2012)

Ο δίσκος Antilalos, είναι ένα από τα πιο αξιόλογα έργα της νέας ψυχεδελικής σκηνής στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει σε φυσική μορφή, αλλά μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια στο bandcamp. Για τους Sunset of Ra, έχουμε να πούμε πως, πρόκειται για πρότζεκτ του ντράμερ Άγγελου Αρνιώτη. Λέγοντας πρότζεκτ, εννοούμε ότι ο Άγγελος, συνεργάστηκε με μουσικούς, οι οποίοι όμως, μετά την κυκλοφορία του δίσκου και κάποιες λίγες εμφανίσεις όλοι μαζί, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. 



Το κύριο σχήμα Sunset Of Ra, το 2012 όταν και κυκλοφόρησε ο Antilalos, ήταν:

Άγγελος Αρνιώτης | drums, κρουστά, e-drums, προγραμματισμός
Χριστίνα Πάτκοβα | φωνητικά
Παναγιώτης Κουκουτάς | κιθάρες, μπάσο
Μυρσίνη Χατζικωνσταντή| πλήκτρα, πιάνο


Σήμερα, από τους Sunset Of Ra, απομένει μόνο ο ιδρυτής, Άγγελος Αρνιώτης, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση νέων μελών, για δημιουργία καινούργιου δίσκου. Η Χριστίνα Πάτκοβα, παντρεύτηκε, έγινε μητέρα και έχει άλλες προτεραιότητες. Ο Παναγιώτης Κουκουτάς, είναι στους 7-Odds γκαράζ/πανκ μπάντα. Και η Μυρσίνη Χατζικωνσταντή, αφιερώθηκε σε κλασικές σπουδές, και τώρα πια, μία διακεκριμένη Μαέστρος, διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά.


Ο Άγγελος Αρνιώτης (φωτο) εκτός από μουσικός είναι και καλός ηχολήπτης. Εργάζεται στο Στούντιο 111, στην επιχείρηση του πατέρα του, του γνωστού ηχολήπτη Κώστα Αρνιώτη. 
Περιττό να πω, ότι η ηχογράφηση του δίσκου, έγινε εκεί, από τον ίδιο. Μια ηχογράφηση όμως, που έσπασε κάθε ρεκόρ, διαρκώντας τέσσερα χρόνια! (2008-2012).  Οι στίχοι όλων των τραγουδιών, είναι γραμμένοι από τον Αρνιώτη και δίνουν την εικόνα μιας ονειρικής Ουτοπίας. Ένα παράδειγμα, το τραγούδι Theater (Part 2) όπου Ροζ και πράσινα μικρά άλογα από βελούδο, πετούν πάνω από την θάλασσα, Οι Πύλες της Ψευδαίσθησης ελευθερώνουν το Πνεύμα, σε ένα Ωκεανό Ονείρων.




Pink and green Little velvet horses Pink and green
Fly above the sea The gates of illusion The broken crystal ball The gates of illusion Keep the spirit free Free in the ocean of dreams...

Εντύπωση προκαλεί, η Χριστίνα Πάτκοβα (φωτο), που ερμηνεύει με ιδιαίτερο τρόπο, σχεδόν ιερατικό, τα τραγούδια. 
Η Χριστίνα είναι Βουλγάρα, έχει σπουδάσει 3d Animation, και πριν συμμετάσχει στο πρότζεκτ, είχε δική της μπαντα.Είναι και η ίδια συνθέτρια, και μάλιστα συμμετέχει συνθετικά, σε ένα τραγούδι του δίσκου (Theater Part 3).

Ο δίσκος Antilalos, εμπεριέχει την διάθεση των Παιδιών των Λουλουδιών. Κεντρική ιδέα των τραγουδιών, είναι η εναρμόνιση του ανθρώπου στο Σύμπαν και κατά πόσο ο άνθρωπος μπορεί να δει την Αλήθεια. Με δημιουργικές επιρροές από Eloy, Tangerine Dream, Pink Floyd και Βαγγέλη Παπαθανασίου.  Αξίζει. 

Ακούστε όλα τα τραγούδια του δίσκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου