Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ελένη Φουρέιρα - απόψε στέφεται (;) νικήτρια Eurovision 2018

Η Ελένη Φουρέιρα, γεννήθηκε to 1987 στην Αλβανία, αλλά μεγάλωσε και ζει στην Ελλάδα (Αθήνα).
Είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια και σχεδιάστρια μόδας. Για χρόνια, έκρυβε την αλβανική της καταγωγή, προσποιούμενη την ...Μεξικάνα, αφού φοβόταν πως ως Αλβανίδα, θα ήταν δύσκολο να κάνει καριέρα.



Mystique : Η Μαρία Μακρή, η Ελένη Φουρέιρα και Αλκμήνη Χατζηγιάννη.


Πρωτοεμφανίστηκε το 2006, ως μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Mystique, που λανσαρίστηκαν σαν οι ελληνίδες Spice Girls. Κυκλοφόρησαν τον μεγάλο δίσκο Μαζί, έκαναν σουξέ με τους Νέβμα, το «Μην κάνεις πως δεν θυμάσαι», εμφανίστηκαν στο πλευρό «αστεριών» της νυχτερινής ζωής  (Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Νίκο Μακρόπουλο κ.α) 


Το 2009, η Ελένη Φουρέιρα, ακολούθησε σόλο καριέρα, με εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα (Φαντασία, Teatro Music Hall, Posidonio, Αθηνών Αρένα κ.α) και συνεργασίες με φίρμες, όπως: Πάολα, Σάκη Ρουβά, Γιώργο Μαζωνάκη, Αντώνη Ρέμο και άλλους ανάλογου ύφους.  Έχει κάνει μέχρι στιγμής τέσσερις προσωπικούς δίσκους.

Studio Albums
Ελένη Φουρέιρα (2010)
Τι Πονηρό Μου Ζητάς (2012)
Άνεμος Αγάπης (2014)
Βασίλισσα (2017)

Πώς έγινε και εκπροσωπεί την Κύπρο

Η Ελένη Φουρέιρα, προσπάθησε αρχικά, αρκετές φορές, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, χωρίς όμως να κατορθώσει να πείσει τους «αρμόδιους». Η πρώτη της απόπειρα, ήταν το 2010, οπότε ήρθε δεύτερη στην ψηφοφορία. Αλλά και το 2016 και το 2017, ήταν υποψήφια που όμως απορρίφθηκε.

Στην Κύπρο, ψηφίστηκε σαν η καλύτερη υποψηφιότητα και έτσι πήγε στην Λισαβόνα.




2 σχόλια: