Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Πώς μπορείς να γίνεις Ανθρωποηλεκτρική σκούπα (Έργα του Αντώνη Κουζμίτσεβ στην ΑΣΚΤ 22-29 Ιουνίου)

Ο Αντώνης Κουζμίτσεβ, μας δίνει τις οδηγίες: Πάρε ένα σάκο για την πλάτη, κάνε μια τρύπα από κάτω, βάλε ανάποδα την ηλεκτρική σκούπα, ώστε ο σωλήνας που θα απορροφάει να κατέβει στην τρύπα, και από κάτω να έρθει από πίσω μπροστά, να μπορείς να τον κρατάς με το χέρι, για να πετύχεις αυτό που θέλεις να απορροφήσεις. Πάνω στον σάκο που κουβαλάς στην πλάτη σου, μπορείς να τοποθετήσεις φτερά, ή φλόγες κομμένες από χαρτόνι, και να τις ζωγραφίσεις με χρώματα που σου αρέσουν.


Ανάλογα χρήσιμα έργα, με οδηγίες χρήσεως, είχα δει πριν πολλά χρόνια, στο περιοδικό MAD αλλά και σε φανζίν που έφτιαχνε η φίλη μου Ευνομία Δημητριάδου, και μοίραζε μια τρελή εποχή στην Rebound.


Ο Αντώνης, παρουσιάστηκε στην μεγάλη αίθουσα Κεσσανλή της ΑΣΚΤ, με στολή μάχης παλαιού κινέζικου τύπου, οδηγώντας ένα φαντασιομετρικό πολυβόλο εκτόξευσης αναψυκτικών κόκα κόλα. Πίσω του, υπήρχαν τα ζωγραφικά έργα του, τοποθετημένα στον τοίχο, όπως έπρεπε: Άλλα ανάποδα, άλλα πλαγίως.

Άλλα, τα είχε τοποθετήσει στο πάτωμα, με ξύλα, τελάρα, κατά τον υπερσύγχρονο τρόπο της Ιπτάμενης Παράγκας των ελλήνων Υπαρξιστών. Σε ένα από αυτά, παρουσίαζε έναν που μόλις την είχε βαρέσει και την είχε ακούσει, όπως έδειχνε το εξογκωμένο αυτί. Από καταπακτή, εμφανιζόταν κοπελιά έτοιμη να τον πυροβολήσει, όπως ακριβώς από καταπακτή έμπαιναν οι κοπελιές στην Ιπτάμενη Παράγκα, και πυροβολούσαν την ανία και τον καθωσπρεπισμό της εποχής.
Συνεπώς, ο Αντώνης Κουζμίτσεβ, καταγράφεται ως συνεχιστής του πνεύματος των ελλήνων Υπαρξιστών.

Ένα έργο του Αντώνη, είχε τίτλο 100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση, και σε μία λεπτομέρεια του οποίου (φωτο), εμφανιζόταν ο Λένιν, σαν μωράκι Χριστός, στην αγκαλιά της Παναγίας Ρωσίας.
Κάτω υπήρχε η ιστορική άφιξη με το τρένο, και  πλήθος επαναστατών που έτρεχαν να τον υποδεχτούν.
Δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδρούσαν οι θερμόαιμοι θρησκόληπτοι, ή οι διάφορες κουτσομπόλες που παρεπιδημούν στα κανάλια, αν έβλεπαν το έργο αυτό.

Η Έκθεση έργων του Αντώνη Κουζμίτσεβ, αποτελεί την πτυχιακή του εργασία. Θα την δείτε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), μέχρι τις 29 Ιουνίου. Ώρες 10:00 - 20:00. Ελεύθερη Είσοδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου