Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αθώοι οι Ηριάννα και Περικλής – Ελεύθεροι μέσα σε πανηγυρικό κλίμα

Το Πενταμελές Εφετείο, αθώωσε, σήμερα στις 3 το μεσημέρι, ομόφωνα, την Ηριάννα και τον Περικλή.
Προηγουμένως, η εισαγγελέας, είχε ζητήσει από το δικαστήριο, την ενοχή τους, υποστηρίζοντας ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς και πως όσα λέγονται περί εμπλοκής τους στην υπόθεση «με κατασκευές της αστυνομίας» είναι «αφήγημα».


Το δικαστήριο έκρινε εντελώς αντίθετα με την άποψη της εισαγγελέως και τους κήρυξε αθώους. Και οι δύο αφήνονται ελεύθεροι αύριο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που διάβασε ο πρόεδρος:

"Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ' οίκον έρευνες καθώς και οι έρευνες των αυτοκινήτων δεν έδειξαν εμπλοκή. Δεν χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη φρασεολογία κώδικα και ακατανόητες εκφράσεις, δεν αποδείχθηκε ότι μίσθωση της κατοικίας λειτούργησε ως προκάλυμμα παράνομων δραστηριοτήτων.
Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περεταίρω. Άρα δεν μπορεί να προκύψει από αυτό επαφή των κατηγορουμένων με τα όπλα. Ακόμα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα".

Οι δύο νέοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας.

Το βίντεο που δημιούργησαν φίλοι της Ηριάννας και ανάρτησαν στο Youtube:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου