Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΦΩΤΙΕΣ- Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα (σε συναινετικό κλίμα)

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο fb, γνωστοποιεί πως τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, για να βρουν λύση από κοινού, στο πρόβλημα των πυροσβεστικών μέσων της χώρας. Το απόσπασμα της ανάρτησης που αφορά στην πρωτοβουλία αυτή, είναι:


«...  πριν από λίγο τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα και του πρότεινα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς».

Σχετικά με το θέμα της διερεύνησης ευθυνών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφει:

«Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα διερευνηθούν. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι».


Ο πρόεδρος της ΝΔ, σήμερα επισκέφτηκε το Μάτι, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση. Ιδιαίτερα ενδιαφέρθηκε για τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο οικόπεδο που άφησαν την τελευταία τους πνοή, οι 26 άτυχοι συνάνθρωποι μας. Δεν καταγράφηκαν οι διάλογοί του με τους κατοίκους, διασώστες και εθελοντές, και  δεν επιθυμούσε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου