Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ- Απίστευτες εικόνες φρίκης – Άφηναν τα φλεγόμενα σπίτια τους και έπεφταν στην θάλασσα να σωθούν- Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία, από την εφιαλτική νύχτα στο Μάτι, όπου μέσα σε λίγα λεπτά, κάτοικοι και τουρίστες, εγκλωβίστηκαν από την τεράστια πυρκαγιά.
Έντρομοι έπεφταν στην θάλασσα, σε μια προσπάθεια να σώσουν την ζωή τους. Πάνω τους περνούσαν σαν σφαίρες τα αποκαΐδια, ενώ γύρω τους τα πάντα θόλωναν, σε μια κόλαση που δημιουργούσε η ζέστη και ο καπνός. 



 Εθνική τραγωδία. Πύρινη καταστροφή στο Μάτι, Βουτζά και Κινέτα. Άνθρωποι κάηκαν εγκλωβισμένοι από την φωτιά, σε στενά δρόμων, σε σπίτια, και σε αυτοκίνητα που δεν πρόλαβαν να εγκαταλέιψουν. 


Άγρια νύχτα. Ψάχνουν με φακούς, στα δεκάδες καμένα αυτοκίνητα. μήπως βρουν και άλλους νεκρούς. Κανείς, δεν ξέρει, τι θα δείξει το φως της μέρας που θα ξημερώσει. Υπάρχουν φόβοι, πως ο αριθμός εκείνων που δεν πρόλαβαν να καταφύγουν στην θάλασσα, και εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα, είναι μεγάλος.

Καΐκια, βάρκες και σκάφη του Λιμενικού, περισυνέλεξαν πολλούς (φωτο) από την θάλασσα όπου είχαν ριχθεί απελπισμένοι, για ώρες αποκλεισμένοι από την φωτιά που είχε φθάσει στην παραλία. Τους μετέφεραν στο Λιμάνι της Ραφήνας, όπου και εξελίσσεται η τεράστια επιχείρηση σωτηρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, διέκοψε το ταξίδι του στην Βοσνία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Μετά την ενημέρωση που είχε από τους επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς, δήλωσε πως η εικόνα των καταστροφών είναι αυτή ενός ασύμμετρου φαινομένου. «Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική και την Ελλάδα», συνέχισε, και απηύθυνε έκκληση σε όλους που βλέπουν τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε κίνδυνο να βάλουν ως προτεραιότητα την ζωή τους. «Δεν προέχει η περιουσία, όσο κι αν για τον καθένα μας είναι ανεκτίμητο, μεγαλύτερη αξία έχει ανθρώπινη ζωή, όλοι πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να προστατεύσουμε την ζωή», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ζήτησε να βρίσκονται όλοι σε διαρκή εγρήγορση, ενότητα και προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης για την χώρα, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι με αυτοθυσία βρίσκονται στις επάλξεις και κατάφεραν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου