Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

41 Χρόνια από τον θάνατο του Elvis Presley. Εκδηλώσεις μνήμης και νέος δίσκος!

Η φωτογραφία από τις εκδηλώσεις μνήμης του Elvis Presley, που γίνονται κάθε χρόνο στο Memphis. Φέτος, έχουν αρχίσει από τις 9 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Αυγούστου.
Στο κέντρο, βλέπουμε το μοναδικό παιδί του Βασιλιά του Ροκ εν Ρολ, την Lisa Marie Presley
Κρατάει δάδα, και προχωρά με τις οκτάχρονες δίδυμες κόρες της, Harper και Finley Lockwood.


Δίπλα τους, είναι ο 24χρονος Benjamin Keough, γιος της από τον πρώτο της γάμο. Τους περιστοιχίζουν φανς του Elvis, κάποιοι από αυτούς κρατούν αναμμένα κεριά. Η συγκέντρωση στην Graceland, όπου κάποτε ήταν το σπίτι (φάρμα) του Elvis Presley. 


Στις 16 Αυγούστου, συμπληρώνονται 41 χρόνια από τον θάνατο του Elvis Presley.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται για να τιμηθεί η μνήμη του, συνδυάζονται και με την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ Where No One Stands Alone, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες (10 Αυγούστου). Το άλμπουμ περιέχει αυθεντικές ηχογραφήσεις του Presley, με θρησκευτικά (gospel) τραγούδια. Ο αείμνηστος ήταν πιστός Χριστιανός.
Οι παλαιές αυτές ηχογραφήσεις, έχουν εμπλουτιστεί, με καινούργια (σημερινά) στοιχεία ενορχήστρωσης, αλλά και με τις φωνές βασικών gospel τραγουδιστών, όπως της Darlene Love, της Cissy Houston, των The Imperials, των The Stamps και άλλων. 

Στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, Where No One 
Stands Aloneη Lisa Marie Presley (φωτο), τραγουδά ντουέτο με τον πατέρα της, ένα όνειρο που είχε πάντα, και τελικά κατορθώνει και το πραγματοποιεί σήμερα, 41 χρόνια μετά τον θάνατό του, χάρη στην τεχνολογία.




Φωτο: Ο Elvis και η σύζυγός του Priscilla, κρατούν την νεογέννητη Lisa. 1968.

Η Lisa Marie Presley, κόρη του Elvis από τον γάμο του με την Priscilla, είναι σήμερα 50 χρόνων, επιτυχημένη τραγουδίστρια, αλλά με περιπετειώδη (έως τραυματική) ζωή. Το 1977, όταν πέθανε ο πατέρας της, κληρονόμησε 100 εκατομμύρια δολάρια. Αργότερα την απασχολούσαν υπαρξιακά ερωτήματα,  και αναζήτησε απαντήσεις στην Εκκλησία των Σαηεντλόγων, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον Σαηεντολόγο, Danny Keough. Μαζί του έκανε δύο παιδιά, τον  Benjamin και την  Riley Keough.
Ακολούθησαν άλλοι τρεις, αποτυχημένοι γάμοι. Τις δίδυμες κόρες της, έχει από τον τελευταίο και πιο άτυχο γάμο της, με τον κιθαρίστα Michael Lockwood, με τον οποίο βίωσε τραυματική εμπειρία, όταν ανακάλυψε πως ήταν παιδόφιλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου