Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ ΛΕΤΣΟΦΑΣΙΣΤΑΝ

Οι Beatles, από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα και της ελληνικής νεολαίας. Κατηγορήθηκαν (από «προοδευτικούς» γεροξούρες) σαν άπλυτοι και ψειριάρηδες.



Κατά καιρούς, εμφανίζονται  διάφοροι  απίστευτοι τύποι, που αισθάνονται την υποχρέωση, να καθυβρίσουν τους νέους. Είναι γνωστοί γραφικοί έως ψυχασθενείς, τύπου μαντάμ Λουκά, ή και καραμπινάτοι φασίστες.
Γνωστοί επίσης, και οι γελοίοι φασίζοντες,  κρυμμένοι πίσω από προοδευτικό προσωπείο.


Στην εποχή της Κατοχής, κάποιοι «προοδευτικοί» κατηγορούσαν  όσους διέπρατταν το «αμάρτημα» να χορεύουν Σουίνγκ, σαν αντιδραστικούς, άμυαλους, άπλυτους, ακόμα και ...πόρνους!  Σε επόμενη εποχή, βλέπουμε ανάλογες κατηγορίες, να εκτοξεύονται κατά των Υπαρξιστών. 

Ένα χρονογράφημα του Ψαθά, με τίτλο ΠΡΟΣ ΛΕΤΣΟΤΟΥΡΙΣΤΑΝ, είναι ενδεικτικό. Ο Ψαθάς, βγάζει το μένος του εναντίον των υπαρξιστών που επισκέπτονταν την Ελλάδα, γράφοντας για «απλυσιά, αχτενισιά, λετσαρία».
Ο ίδιος χρονογράφος, λίγο αργότερα, συνεχίζει την «κοινωνική διαφώτιση» δια την σωτηρία βεβαίως, της ελληνικής νεολαίας. Μετά την περίφημη συναυλία των Rolling Stones στην Ελλάδα, θεωρεί ιερό καθήκον του να περιλάβει τους γεγέδες. Καθόλου παράξενο που ορίζει, ως εξής, τους ακροατές της ιστορικής συναυλίας ...

«....Ποίος ή ποία καλείται γεγές ή γεγέδισα; Είναι κάτι νεαροί αξούριστοι και ακούρευτοι, με μακριά μαλλούρα όπου μπορεί άνετα να κυκλοφορεί και να στεγάζεται η ψείρα...»
Ψαθάς ΝΕΑ Απρίλιος 1967.

Ο Ψαθάς, πίστευε ότι και οι Beatles και οι Rolling Stones , ήταν άπλυτοι και ψειριάρηδες. Εκτόξευε μάλιστα τόσο συχνά, εναντίον κάθε τι νεανικού, τη λάσπη του, ώστε να καταγραφεί στην ιστορία, σαν ο κομπλεξικός γεροξούρας.



Εκτός από τους «προοδευτικούς» δημοσιογράφους- χρονογράφους- σχολιαστές, υπήρξαν και μερικοί «προοδευτικοί» γελοιογράφοι. Σε αυτή την περίπτωση, η γελοιογραφία λειτουργούσε ως πρόσχημα, στην πραγματικότητα, έβγαζαν τη χολή τους. Αναφέρω μόνο δύο ονόματα: Αρχέλαο και Παυλίδη. Σε σκίτσο του Παυλίδη, οι τουρίστες  περιγράφονται σαν λέτσοι, που με τα άκοπα βρωμονύχια τους ξεσκίζουν τα παντελόνια των νοικοκυραίων Ελλήνων.
Σε σκίτσο του Αρχέλαου, οι ξένοι, παρουσιάζονται σαν πεινάλες.
Η φασίζουσα αυτή νοοτροπία, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την γελοιογραφία.  Άλλο η σάτιρα, και άλλο η λάσπη. Ίδια φασίζουσα αντίληψη, διαφαίνεται και στο έργο «Η Θεία μου η Χίπισσα» (Σακελάριος), όπου κι εκεί παρουσιάζονται οι χίπηδες σαν άπλυτοι, βρωμεροί και τεμπέληδες. Κοινή η κατηγορία της απλυσιάς. Πολλές φορές, οι «προοδευτικοί» αυτοί «νοικοκυραίοι» έμοιαζαν με την αλεπού που όσα δεν έφτανε τα έκανε κρεμαστάρια. Γερομπισμπίκιδες δηλαδή, που κατηγορούσαν το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου. Το 1956, Σουηδέζα δημοσιογράφος, έγραψε βιβλίο με τίτλο Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΙΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ύστερα από τις εντυπώσεις της, όταν ήρθε τουρίστρια στην Ελλάδα. Γεροξούρες που ξελιγωμένοι ήθελαν να πέσουν στα πανέμορφα πόδια της, έβριζαν «ρε την άπλυτη» όταν εκείνη με αδιαφορία τους προσπερνούσε.
Πας μη χουντικός, άπλυτος, το βαθύτερο πιστεύω της χούντας.
Χουντικοί, και συνεργάτες διάφοροι, κατηγορούσαν κάθε έναν που δεν θύμιζε το «αξιοπρεπές» των Αλκίμων. Οι κατηγορίες και εδώ ίδιες : Βρώμικοι και αλήτες.  Οποία σύμπτωση. Στην Ελλάδα, ανέκαθεν, γεροξούρες, φασίστες και «προοδευτικοί» συμφωνούσαν επί της «εκλύσεως των ηθών» και διατύπωναν προτάσεις περί της «συμμορφώσεως» της νεολαίας. Χουντικός έτερος, Δημήτρης Χρονόπουλος. Έγραψε και αυτός πως οι έλληνες χίπηδες «βρωμούν και ζέχνουν».
Και φθάνουμε, δυστυχώς και στο σήμερα. Επί των ημερών μας, γνωστός Δελαπατρίδης, ονόματι Φώντας Τρούσας, προσπαθεί κι αυτός να αποδείξει πως οι έλληνες χίπηδες είχαν λέρα. Και εκτιμώντας τις απόψεις Χρονόπουλου, καταλήγει ότι οι απόψεις αυτές, κείνται «πολύ κοντά στην αλήθεια». Συνεπώς, και κατά Τρούσιαν άποψη, όλοι οι έλληνες που άκουγαν ψυχεδελική μουσική, δεν έκαναν μπάνιο. Ώστε λοιπόν, πρέπει να φανταστούμε Poll, MGC, Morka, Νοστράδαμος, Μπουρμπούλια, Πελόμα Μποκιού, όλους αυτούς, μες στη μπίχλα.
Κουφιοκέφαλος, με προσωπείο προοδευτικού, κήρυξε πόλεμο κατά της ελληνικής ψυχεδελικής νεολαίας. Αντιθέτως, εκφράζει θαυμασμό για τον παιδοβούβαλο δικτάτορα της Βορείου Κορέας. Αυτόν, βεβαίως, τον βρίσκει πολύ καθαρό και καλοχτενισμένο.

Λύχνος του σώματος, είναι ο οφθαλμός. Εάν ο οφθαλμός σου είναι καθαρός, όλο το σώμα σου καθαρό είναι. Δυστυχώς, οι φασίζοντες δεν μπορούν να δουν καθαρά, αφού καθαρό τον οφθαλμό τους δεν έχουν. Συνεπώς, είναι κατά κυριολεξία, βρώμικοι. Και αφού οι ίδιοι κυλιούνται στη λάσπη, θέλουν να βρωμίσουν τους άλλους.

37 σχόλια:

  1. Θα έλεγα ότι η απαξιωτική, υβριστική, προσβλητική κλπ. συμπεριφορά που περιγράφεται πολύ παραστατικά στο κείμενο αποτελεί γενικότερο φαινόμενο και εκδήλωση του ψυχισμού των (β)ρωμηών, με μακραίωνη ιστορία.

    Ας θυμηθούμε ότι (ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα) η χριστιανορθόδοξη εκκλησία στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη διαφαινόμενη εξέγερση του 1821 έβριζε με παρόμοιο τρόπο τους δυτικοευρωπαίους (φορείς του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού) και κυρίως το "μιαρόν έθνος των Γάλλων" (που είχαν κάνει τη γνωστή επανάσταση, η οποία αποτέλεσε και το φυτίλι για μια αλυσίδα επαναστάσεων, της ελληνικής περιλαμβανομένης).

    Ο (β)ρωμηός συνέχισε να βλέπει αφ' υψηλού και απαξιωτικά τους προηγμένους (με όποια έννοια) λαούς σε όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα, κάτι που μαρτυρείται και στα σατυρικά ποιήματα του αμίμητου γελοιοποιητή της (β)ρωμηοσύνης Γεωργίου Σουρή (π.χ. "Ο Ρωμηός" κ.α.).

    Υπό αυτό το πρίσμα η παραπάνω συμπεριφορά των (β)ρωμηών (δεξιόστροφων και αριστερόστροφων, "συντηρητικών" και "προδεφτικών") προς τους "άπλυτους" χίππηδες και "αλητοτουρίστες", αποτελεί απλώς απόδειξη της ιστορικής συνέχειας της (β)ρωμηοσύνης και όχι ειδικό ή αξιοπερίεργο φαινόμενο. Να θυμίσω τον διαδεδομένο χαρακτηρισμό "κουτόφραγκοι";

    Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν (ως φοιτητής) δούλευα τα καλοκαίρια στα νησιά, που οι (β)ρωμηές αποκαλούσαν πουτάνες τις ολλανδέζες, τις αυστριακές, τις γαλλίδες, τις γερμανίδες, ή τις σκανδιναυές, μόνο και μόνο επειδή ο ανδρικός πληθυσμός θεωρούσε χάσιμο χρόνου να "ασχοληθεί" με τις πρώτες. Μα ποιός υγιής άντρας θα ήθελε να ξευτιλιστεί προσπαθώντας να "ρίξει" μια νεοελληνίδα, η οποία θα τον "ξεψάχνιζε" τί δουλειά κάνει, πόσα βγάζει, τί αυτοκίνητο έχει κλπ. Τέτοιες ερωτήσεις θεωρούνται προσβλητικές από τις δυτικές (τουλάχιστον) γυναίκες και απολύτως εκτός ερωτικού σαβουάρ βιβρ: όταν αυτές είναι με έναν άντρα, το κάνουν γιατί τον γουστάρουν (είτε για "σκέτο" σεξ, είτε για σχέση, είτε για γάμο) και όχι για να ... αποκατασταθούν.

    Αξέχαστο επίσης θα μου μείνει ένα περιστατικό στην Κάλυμνο. Ήμουν σε μια ταβέρνα, σε ένα μέρος προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα (πανέμορφη παραλία), όπου σύχναζαν μεγάλα τουριστικά καΐκια με τουρίστες. Την πρώτη μου φορά εκεί, σκάει μύτη ένα με καμμιά εκατοστή γερμανούς. Πριν καν δέσει, ο "καπετάνιος" ιδιοκτήτης του καϊκιού, με λιγδιασμένο απεριποίητο μούσι και κατάμαυρο "κερί" στ' αυτιά και στα νύχια, φωνάζει στον (προφανώς γνωστό του) ταβερνιάρη: "Ρε σύ! Σου τους έφερα να πλυθούνε!" (εννοούσε στην θάλασσα). Και σκέφτομαι: είναι δυνατόν μέσα σε τόσους γερμανούς να μην υπήρχαν τουλάχιστον δυο-τρεις που να μην ήξεραν ελληνικά και να μην κατάλαβαν τί είπε εκείνος ο βρωμοέλληνας; Γιατί αντιθέτως με ό,τι νομίζει ο πολιτισμικά (αυτο)απομονωμένος (β)ρωμηός (και τα τηλεκανάλια που τον "ενημερώνουν") οι γερμανοί έχουν μια σχεδόν ερωτική σχέση με την Ελλάδα (την πραγματική) και την ιστορία της και δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί που σε ξαφνιάζουν με την καλή γνώση των ελληνικών τους.
    Να σημειώσω επίσης ότι οι "κουτόφραγκοι" έφαγαν και μετά κάθισαν στη θάλασσα, "πλύθηκαν" κλπ. μέχρι που σουρούπωσε. Όσο ήσαν εκεί δεν ακούστηκε ούτε μια υστερική κραυγή από τις μάνες, ή τα παιδιά, δεν έγινε ούτε ένας τσαμπουκάς μεταξύ των αντρών, ενώ όταν έφυγαν η παραλία ήταν πιο καθαρή από ό,τι ήταν πριν έρθουν.
    Μιαροί, κουτόφραγκοι, άπλυτοι, αλητοτουρίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπνοβάτη, διακατέχεσαι από μίσος για την Ορθόδοξη Εκκλησία, και φθάνεις σε σημείο να παραχαράσσεις την Ιστορία. Η Εκκλησία, ευλόγησε, συμμετείχε και σε πολλές περιπτώσεις, οργάνωσε την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αν δέχεσαι ότι ο Παλιαών Πατρών Γερμανός, ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο, τότε τι μένει να πούμε. Διάβασε και λίγο Παπαρρηγόπουλο, μην διαβάζεις μόνο Δήμου και Ρεπούση. Να συμφωνήσω ότι στους κόλπους της Εκκλησίας, υπήρξαν και μερικοί αντιδραστικοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά την εξαίρεση.

      Διαγραφή
    2. O Παπαρηγόπουλος άσχετη (αριστερή) ελληνοχριστιανή, τα λέει όπως ακριβώς έγιναν: μνημονεύει και τους ΔΥΟ πατριαρχικούς αφορισμούς της Επανάστασης και τον αφορισμό των Κλεφτών του Μοριά το 1805 και το εξίσου κατάπτυστο κείμενο της "Πατρικής Διδασκαλίας" (1798, του πατριάρχη Ιεροσολύμων, στο οποίο απάντησε όπως έπρεπε ο -επίσης αφορισμένος- Αδαμάντιος Κοραής) και πολλά ακόμα. Μνημονεύει επίσης τους επιμέρους αφορισμούς οπλαρχηγών. Οι ελάχιστοι έγγαμοι παπάδες που πήραν μέρος στην επανάσταση, αγνοώντας την εκκλησιαστική γραμμή, αποτελούν και το διάτρητο άλλοθι της θρησκευτικής στρούγκας στην οποία είσαι μαντρωμένη.
      Και κάτι που δεν σου το έχουν πει στο σχολείο: ο Π.Π. Γερμανός, ο Παπαφλέσας, ο Κολοκοτρώνης και σχεδόν όλα τα μέλη της Φιλικής Εταιρίας ήσαν μασόνοι (η ίδια η Φιλική ήταν μασονική στοά). Αυτό δεν είναι ανεξήγητο, αφού τότε ο μασονισμός ήταν επαναστατική δύναμη (μασόνοι ήσαν εξάλλου οι ηγέτες της αμερικανικής και της γαλλικής επανάστασης).

      Κοίτα να ανοίξεις εσύ κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς, που έμαθες να πιπιλάς τη Ρεπούση, τον Δήμου και όποιον άλλον στοχοποιεί ο Άδωνις Γεωργιάδης ("πνευματικός" όλων εσάς των ελληνοχριστιανών) .
      Π.χ. αυτό δεν θα είναι πολύ δύσκολο για το επίπεδό σου:
      "Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας (Όσα χρησιμοποιεί και εγκρίνει σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος)"
      http://www.protoporia.gr/ta-yvristika-kata-ton-ellinon-episima-keimena-tis-orthodoxias-p-289711.html

      Και σταμάτα επιτέλους να διαβάζεις τα καψουροστιχάκια που έγραφε ο Σιδηρόπουλος για τις γκόμενές του και να φαντασιώνεσαι ότι θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί για σένα (αναφέρομαι εδώ, αν θυμάσαι: http://freedomgreece.blogspot.gr/2014/06/say-hi-to-kathy.html?showComment=1404063588540#c7606327140838069509)

      Βοήθειά σου.

      Διαγραφή
    3. 1.Ο Παπαρρηγόπουλος, γράφεται με δύο ρο. Μάθε πρώτα να γράφεις το όνομά του και μετά θα σε εξετάσουμε αν τον καταλαβαίνεις.
      2. Ο Παπαφλέσσας, γράφεται με δύο σίγμα. Κι εδώ αδιάβαστος. Μάθε να γράφεις σωστά κι αυτόν, και μετά να σου απαντήσω.
      3. Εκτός από τον Παπαφλέσσα, και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, εκατοντάδες άλλοι ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821. Αναφέρω μόνο τρία ονόματα ιερέων που έδωσαν τη ζωή τους για να είσαι εσύ ελέυθερος τώρα και να γράφεις μαλακίες...
      -Ο Γρηγόριος ο Ε, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (πρωτομάρτυρας)
      -Ο καλόγερος Σαμουήλ (έχεις ακουστά για το Κούγκι;)
      -Ο Αθανάσιος Διάκος
      Πες μας τώρα ότι όλοι αυτοί ήταν ...μασόνοι. Πλάκα έχεις.

      Διαγραφή
    4. Με αποστόμωσες με την ορθογραφία. Παρακάτω θα φανεί αν έχεις διαβάσει κιόλας τον Παπαρηγόπουλο (με ένα ρ, έτσι για ξεκάρφωμα), η άν ξέρεις μόνο να γράφεις το όνομά του.
      Πάμε λοιπόν στις -επιπέδου ελληνικού καφενείου- αρλούμπες που έχεις γράψει.

      Ο Γρηγόριος δεν είναι εκείνος που τo 1819 είχε εκδώσει την εγκύκλιο κατά των ελληνικών ονομάτων (δηλ. να μην δίνουν οι χριστιανοί ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους, αλλά μόνο ονόματα "αγίων"); Ο Γρηγόριος δεν είναι εκείνος που είχε αφορίσει την επανάσταση (Mάρτιος 1821); Ο Γρηγόριος δεν ήταν εκείνος που είχε αφορίσει ΔΕΥΤΕΡΗ φορά την επανάσταση;. Ο Γρηγόριος δεν ήταν αυτός που αφόρισε ΤΡΙΤΗ φορά την επανάσταση;
      (http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=268).

      Ο Γρηγόριος δεν ήταν εκείνος ο δωσίλογος υπάλληλος των Οθωμανών, που τον τιμώρησαν οι προϊστάμενοί του επειδή δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του (δηλ. να συμμορφώσει τους εξεγερμένους ραγιάδες); Και που η εκκλησιαστική προπαγάνδα, αποκρύπτοντας την πραγματική αιτία της εκτέλεσής του τον πλασάρει (στο αιωνίως αδαές χριστεπώνυμο ποίμνιο) σαν "μάρτυρα";

      Τον αφορισμό του Υψηλάντη τον έχεις ακουστά; Της Μπουμπουλίνας; Των μισών Κολοκοτρωναίων; Αυτή είναι "η Εκκλησία, που ευλόγησε, συμμετείχε και σε πολλές περιπτώσεις, οργάνωσε την Ελληνική Επανάσταση του 1821"; Με αφορισμούς και εκφοβισμούς;

      Σε ποιους "εκατοντάδες άλλους ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821" αναφέρεσαι; Σε αυτούς της Δημητσάνας, που κατέδωσαν τους Κολοκοτρωναίους με κίνδυνο να ξεκληριστεί όλη η οικογένεια;
      Ή μήπως στις "εκατοντάδες" βάζεις το παπαδαριό της Πελοποννήσου που το 1805-1806 εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον αφορισμό των Κλεφτών, κατέδιδε ολόκληρα χωριά ως ορμητήρια Κλεφτών; Αυτή είναι "η Εκκλησία, που ευλόγησε, συμμετείχε και σε πολλές περιπτώσεις, οργάνωσε την Ελληνική Επανάσταση του 1821"; Με πουστιά, ρουφιανιά και χαφιεδιλίκι;

      Ή μήπως αναφέρεσαι στη μετεπαναστατική στάση της εκκλησίας που εξακολουθούσε να καλεί τους ραγιάδες σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (!) στην οθωμανική αυτοκρατορία (http://davlos.interactivepixels.eu/webfiles/yearspec.php?id=7466&kod=13600&page=72);

      Είναι "εκατοντάδες" ο Αθανάσιος Διάκος που ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ; Ή ο Σουλιώτης Σαμουήλ (η εκκλησία αποκαλούσε τους Σουλιώτες ΚΑΚΟΥΡΓΟΥΣ: βλ. επίσημη επισκοπική επιστολή του μητροπολίτη Ιωαννίνων Ιεροθέου, Ιούλιος 1801);
      Αυτοί οι ελάχιστοι (που ούτε καν τους ξέρεις ποιοί είναι, αφού τους έχεις μπερδέψει με τους διάφορους τουρκοπροσκυνημένους) είναι απλώς το διάτρητο ιστορικό άλλοθι της στρούγκας, στην οποία σε ταΐζουν ελληνοχριστιανικό κουτόχορτο. Εδώ καλά καλά δεν ξέρεις ούτε τρεις και θες να σε πιστέψουμε ότι ήσαν "εκατοντάδες";
      Εγώ ξέρω καλά σε ποιούς οφείλω και δεν μου το είπαν ούτε στο σχολείο ούτε στο κατηχητικό, όπως σε κάτι θεοφοβούμενα πρόβατα σαν εσένα. Όπως ξέρω ότι οι Κλέφτες σκότωναν περισσότερο επισκόπους και προεστούς, παρά τούρκους.

      Κι ώστε δεν ήσαν τέκτονες οι Φιλικοί (http://www.aasr.gr/grandLodge/gr/masonry_and_revolution.html);

      Την "Πατρική Διδασκαλία" που καλούσε τους ραγιάδες σε "υπακοήν στη θείω βουλήματι ισχυράν βασιλείαν των Οθωμανών" την έχεις ακουστά (http://www.pare-dose.net/3157); Το ρατσιστικό πατριαρχικό υβρεολόγιο κατά των Γάλλων (που έκαναν την γνωστή επανάσταση του 1789) το έχεις ακουστά;

      Σε λίγο θα μας πεις ότι η εκκλησία ευλόγησε και τους χίππυς και τους "αλητοτουρίστες"...Δεν πας να κάνεις παρέα με τη Λουκά λέω 'γώ;

      Καλά χριστούγεννα, καλή φώτιση, ή χριστός ασβέστη (διάλεξε ό,τι σε βολεύει).

      Διαγραφή
    5. Ο (β)ρωμηός συνέχισε να βλέπει αφ' υψηλού και απαξιωτικά τους προηγμένους (με όποια έννοια) λαούς σε όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα, κάτι που μαρτυρείται και στα σατυρικά ποιήματα του αμίμητου γελοιοποιητή της (β)ρωμηοσύνης Γεωργίου Σουρή (π.χ. "Ο Ρωμηός" κ.α.).

      Επαρχιωτισμός και κόμπλεξ στο φουλ. Για το σχολιαστή λέω.

      Αν είχε ανοίξει ποτέ κάνα βιβλίο στη ζωή του, αν είχε πάει στο εξωτερικό όχι ως τουρίστας ή απλώς θαυμαστής των εκεί σπουδαίων, αλλά ως κάποιος μελετάει την κουλτούρα που βρίσκεται, δεν θα έγραφε όσα έγραψε.

      Καταρχήν, το να βλέπεις "αφ' υψηλού και απαξιωτικά" τους άλλους λαούς είναι κατεξοχήν χαρακτηριστικό των λαών της Ευρώπης (και των ΗΠΑ).

      Στα γαλλικά επίσημα λεξικά, θα βρείτε τον έλληνα ως «κλέφτη» και «απατεώνα». Και να μην πω τι έλεγαν οι Γάλλοι για τους Γερμανούς και αντίστροφα κλπ. Αυτά για το πόσο είναι χαρακτηριστικό των «ελλήνων» η απαξίωση των άλλων λαών.

      Αλλά δεν μιλάμε απλά για αυτό, ή για τίποτα γελοιογραφίες του Ψαθά και σατυρικούς όπως ο Σουρής...

      Μιλάμε για εδραιωμένη, συστημική και ευρεία απαξίωση, στην οποία έχουν βασιστεί πρακτικές όπως:

      Η αποικιοκρατία (ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανθρώπων σκλάβοι, που ο δυτικός τους έβλεπε ως ζώα και κατώτερους, και ότι έχει δικαίωμα να τους κυβερνάει. Σε βαθμό που να εξέθετε τα πτώματα τους και τα κρανία τους στα μουσεία του, ή να έδινε στους αποικιοκράτες έποικους «άδεια κυνηγιού» για φυλές ιθαγενών).

      Ο ρατσισμός, που καθιερώθηκε επιστημονικά και πρακτικά από τους δυτικούς επίσης, βλέπε Γκομπινό, Γκάλτον, κλπ, για να δικαιώσει τις πρακτικές τους στις αποικίες επί αιώνες.

      Η σκλαβιά, όπου εκατομμύρια μαύρων θεωρήθηκαν κατώτερα όντα και στάλθηκαν στις ΗΠΑ για να εργαστούν ως σκλάβοι, που συνεχίστηκε ως ρατσισμός και δουλοπαροικεία και μετά τον Εμφύλιο (KKK, Jim Crow laws, κλπ)

      Και βέβαια η καλά διαδεδομένη και συνεχιζόμενη ως σήμερα ιδέα της ανωτερώτητας των δυτικών, "white man's burden", "orientalism" κλπ) έναντι των υπόλοιπων λαών, μπροστά στην οποία η ΧΑ ωχρειά. Άλλο Χ.Α άλλωστε, ένα κόμμα τραμπούκων του 10%, και άλλο Ναζιστικό Κόμμα, η μισή ευρώπη να προσκυνά το Χίτλερ, 30+ εκατομμύρια νεκροί, κλπ κλπ.

      Αυτή την περιφρόνηση δισεκατομυρίων ως κατώτερων και σκλάβων την συγκρίνει ο ηλίθιος σχολιαστής με τον ..Ψαθά και το Σουρή. Λες και θα έπρεπε για ότι γράφουν για τους ξένους να κάνουν τούμπες, επειδή αυτός έχει κόμπλεξ κατωτερότητας...

      Για το σχολιαστή αποπάνω γράφω, και όχι βέβαια για τον Νταλούκα, ο οποίος πολύ σωστά γράφει ότι γράφει, και δεν έγραψε τέτοιες μπαρούφες, γιατί γνωρίζει ότι τα ίδια για τους «άπλυτους», «άξεστους» κλπ χίπιδες όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό «των Ελλήνων», αλλά τα λέγανε και οι Γάλλοι, και οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι του καταστημένου της εποχής.

      Γνωρίζει π.χ. ο βλαξ σχολιαστής ότι το Γούντστοκ π.χ. δεν έγινε στον αρχικό χώρο που είχε αποφασιστεί επειδή οι ντόπιοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν ήθελαν τους «άξεστους χίπηδες» στην πόλη τους, και αναγκάστηκαν να μεταφερθούν δεκάδες μίλια μακρύτερα;

      Διαγραφή
    6. Κακομοίρη ελληνοχριστιανέ (β)ρωμηέ, που εξακολουθείς την προσφιλή τακτική των (β)ρωμηών να κατεβάζουν τους άλλους στο επίπεδό τους (και να μπερδεύουν την πούτσα με τη βούρτσα), για να νιώθουν βολικά:

      Ο ρατσισμός, η αποικιοκρατία, η δουλεία κλπ. είναι πράγματα που ίσχυσαν και στην Ελλάδα, όταν "έπαιρνε" τους έλληνες να τα κάνουν στους άλλους. Όταν έπαψε να τους "παίρνει", το γύρισαν στη χριστιανική ηθικολογία, όπως κάνεις ακριβώς εσύ τώρα. Πέραν αυτού, οι δυτικοί λαοί σήμερα έχουν αφήσει πίσω τους αυτές τις νοοτροπίες, έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν την έκφραση ρατσιστικών απόψεων κλπ. Αν είχες πάει στο εξωτερικό για να ζήσεις (και όχι ως κομπλεξικός βρωμοέλληνας τουρίστας) θα τα γνώριζες αυτά (και δεν θα κορδωνόσουν σαν κλασικό ελλαδίτικο βλαχαδερό που νομίζει ότι ανακάλυψε την Αμερική). Π.χ. εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια η αποικιοκρατία, (β)ρωμηέ, δεν θεμελιώνεται ιδεολογικά στον ρατσισμό αλλά στην εξαγωγή "δημοκρατίας" και "ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Ο Γκομπινώ αγράμματε, ήταν ήδη γραφικός και απολίθωμα μιας άλλης εποχής, όταν έγραφε αυτά που έγραψε και κανείς ρατσισμός δεν "θεμελιώθηκε" στις ιδέες του.

      Πέραν αυτών, το αίσθημα υπεροχής των δυτικών λαών έναντι των άλλων (όταν υπάρχει) βασίστηκε ανέκαθεν σε μια πραγματική υπεροχή και όχι στον βλαχοκομπλεξισμό (όπως συμβαίνει με εσάς τους βρωμηούς). Π.χ. αν είχες πάει ποτέ στο εξωτερικό έχοντας βγάλει τις σωβινιστικές κομπλεξικές σου παρωπίδες και περπατούσες (π.χ.) σε έναν δρόμο του Αμβούργου, του Παρισιού, ή του Άμστερνταμ, θα ένιωθες από μόνος σου κατώτερος και καθυστερημένος (και όχι λόγω του ότι θα σε αντιμετώπιζαν -που ΔΕΝ θα σε αντιμετώπιζαν- έτσι οι ντόπιοι).

      Αναφέρεσαι στον φασισμό κακομοίρη και "ξεχνάς" ότι στην τριτοκοσμική (β)ρωμηομπανανία που ζεις, η "δημοκρατία" έχει εναλλαχθεί με διψήφιο αριθμό πραξικοπημάτων. "Ξεχνάς" ακόμα, ότι αν ασχολείσαι με τον Χίτλερ είναι επειδή ήταν γερμανός (γιατί αν ήταν έλληνας, ή ταϋλανδός κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί του). "Ξεχνάς" επίσης, ανιστόρητε επιδερμικέ εξυπνάκια (β)ρωμηέ, ότι ο φασισμός δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε τον επινόησαν ξαφνικά οι "κακοί" γερμανοί, ιταλοί κλπ. αλλά ήταν παγκόσμιο φαινόμενο της εποχής, π.χ. στην Ιταλία στη σταλινική Ε."Σ". "Σ"."Δ", στην ΕΛΛΑΔΑ του Μεταξά κ.α. "Ξεχνάς" επίσης ελληνοχριστιανέ, ότι ειδικά τον ρατσισμό τον καθαγίασε κατεξοχήν η χριστιανορθοδοξία στα "ιερά" της κείμενα, που βρίθουν ρατσιστικών ύβρεων κατά των (αρχαίων) ελλήνων και κατά όλων των πολιτισμένων ανθρώπων (http://www.protoporia.gr/ta-yvristika-kata-ton-ellinon-episima-keimena-tis-orthodoxias-p-289711.html). Ο Χίτλερ, ο φασισμός κλπ., ηλίθιε, δεν θα είχαν υπάρξει, αν δεν είχε υπάρξει η βυζαντινή ρατσιστογενής (β)ρωμηοσύνη, αυτός ο μεταπράττης του ιουδαϊκού ρατσισμού (μάνας όλων των ρατσισμών) στην Ευρώπη.

      "Ξεχνάς" επίσης αφελή ποιμνιωμένε, ότι οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι ήσαν στην πραγματικότητα ένας σε δύο δόσεις, κι ότι δεν έγιναν για τη "δημοκρατία" και εναντίον του "φασισμού", αλλά για την αναδιανομή του πλανήτη από τους ιδιοκτήτες του. Τα περί "φασισμού" και "ελευθερίας" υπήρξαν απλώς το ιδεολογικό κουτόχορτο για να πάνε να σφαγιασθούν πρόθυμα τα πρόβατα σαν κι εσένα.

      ΥΓ.
      Σε ποιά "επίσημα" γαλλικά λεξικά αναφέρεσαι βλάκα; Υπάρχουν δηλ. και ... ανεπίσημα γαλλικά λεξικά; Το ρατσιστικό χριστιανορθόδοξο υβρεολόγιο κατά των ελλήνων ως έθνους το γνωρίζεις (http://www.protoporia.gr/ta-yvristika-kata-ton-ellinon-episima-keimena-tis-orthodoxias-p-289711.html); Νομίζεις ότι οι "άλλοι" είπαν κάτι διαφορετικό; Οι "κακοί ξένοι" σου φταίνε πάλι υποκριτάκο (β)ρωμηέ;
      Και σε ποιό Γούντστοκ αναφέρεσαι; Σε αυτό που ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ, παρά τις αντιδράσεις των διαφόρων ΚΚΚ; Γιατί μην μου πεις ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο στον βρωμότοπο που φυτοζωείς.

      Διαγραφή
    7. @
      "Ο Χίτλερ, ο φασισμός κλπ. δεν θα είχαν υπάρξει, αν δεν είχε υπάρξει η βυζαντινή ρατσιστογενής (β)ρωμηοσύνη, αυτός ο μεταπράττης του ιουδαϊκού ρατσισμού (μάνας όλων των ρατσισμών) στην Ευρώπη."


      Απολύτως έτσι.
      Η Εκκλησία Α.Ε. και εδώ και παντού ήταν πάντα με το μέρος της εξουσίας και των αφεντικών: στο Βυζάντιο όταν ισοπέδωνε τον αρχαίο πολιτισμό, ακρωτηρίαζε επιστήμονες, έκλεινε σχολές και έστελνε κατά δεκάδες χιλιάδες στη Σκυθόπολη τους "ειδωλολάτρες" έλληνες, στην τουρκοκρατία όταν αποτελούσε το κυριότερο στήριγμα της οθωμανικής εξουσίας, στην επταετία κλπ.
      Ειδικά το αδελφάτο του "αγίου όρους" είχε κάνει ειρήνη με τους οθωμανούς ήδη από τον 14ο αιώνα (http://psonthomfanix.blogspot.gr/2014/07/blog-post_24.html), ενώ παρέδωσε στους Τούρκους, αγωνιστές του 1821 όπως ο Γιωργάκης Ολύμπιος. Για να μην αναφερθώ στη βασιλική υποδοχή και στα τσιμπούκια που έκανε στους ναζί (βλ. επιστολές ευλογίας προς τον Χίτλερ http://roides.wordpress.com/2008/10/28/romance_ag_oros-hitler/).
      Ο δε Γρηγόριος ο Ε' ήταν πατριάρχης δηλ. ανώτατος υπάλληλος του οθωμανικού κράτους και δεν θα είχε πάρει αυτή τη θέση αν δεν είχε δώσει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια στους Τούρκους.

      Οι καθολικοί και τα άλλα χριστιανικά τερατογεννήματα απλώς αντέγραψαν τις μεθόδους του βυζαντινού μεσαιωνισμού και της βρωμηοσύνης (Ιερά Εξέταση, κάψιμο "μαγισσών", γενοκτονία αλλόδοξων κλπ). Ο φρικιαστικός ρατσισμός της Βίβλου πέρασε αυτούσιος στη χριστιανική "ορθοδοξία" και απο κεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι απόψεις του Χίτλερ για τους "κατώτερους" και τα "μιάσματα" είναι σχεδόν αυτούσιες οι "ιερές αποφάνσεις" της αυτοαποκαλούμενης "ορθόδοξης" εκκλησίας για τους Έλληνες (οι οποίες με τη σειρά τους είναι πανομοιότυπες με τις ιουδαιοβιβλικές ρατσιστικές ύβρεις για τους -γείτονες των Ιουδαίων- σημίτες λαούς της Μέσης Ανατολής).

      Πάντα γίνονταν μαζικά εγκλήματα. Αλλά το ιδεολογικοποιημένο έγκλημα (ο ρατσισμός, ο φασισμός, η ξενοφοβία κλπ.) έχει όνομα και προέλευση: Χριστιανορθοδοξία για την Ευρώπη, Ιουδαϊσμός για την Ασία, Ιουδαιοχριστιανισμός για όλον τον κόσμο.

      Οι ελληνόφωνοι χριστιανορθόδοξοι (=βυζαντινοί) είναι οι πρώτοι οργανωμένοι φασίστες, ρατσιστές και γενοκτόνοι στην Ευρώπη και οι δάσκαλοι των μεταγενέστερων. Αυτό φυσικά που τους έχει μείνει σήμερα είναι μόνο το κόμπλεξ των "περασμένων μεγαλείων" τους (και το να κατηγορούν τους άλλους για "φασισμό" κλπ. μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούν πια οι ίδιοι να τον εφαρμόσουν σε άλλους).

      @
      "Και σε ποιό Γούντστοκ αναφέρεσαι; Σε αυτό που ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ, παρά τις αντιδράσεις των διαφόρων ΚΚΚ; Γιατί μην μου πεις ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο στον βρωμότοπο που φυτοζωείς."

      Και πάλι, ακριβώς έτσι. Εδώ ούτε τα αθώα Μάταλα δεν επιβίωσαν... (http://freedomgreece.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3357.html)

      Διαγραφή
    8. @
      "Το ρατσιστικό χριστιανορθόδοξο υβρεολόγιο κατά των ελλήνων ως έθνους το γνωρίζεις (http://www.protoporia.gr/ta-yvristika-kata-ton-ellinon-episima-keimena-tis-orthodoxias-p-289711.html); Νομίζεις ότι οι "άλλοι" είπαν κάτι διαφορετικό; Οι "κακοί ξένοι" σου φταίνε πάλι υποκριτάκο (β)ρωμηέ;"

      Στην πραγματικότητα αυτά που έχουν πει για τους Νεοέλληνες (και όχι Έλληνες) οι δυτικοί (εκτός του ότι δεν είναι ούτε το ένα εκατοστό από το αντίστοιχο ρωμέικο υβρεολόγιο για τους "κουτόφραγκους", ή από το ίδιο ρωμέικο υβρεολόγιο για τους αρχαίους Έλληνες) είναι και απολύτως εύστοχα. Π.χ. η γνωστή ιταλική έκφραση "είσαι αγράμματος σαν έλληνας παπάς" .
      Πάντως και λίγα λένε..

      Διαγραφή
  2. Ρε συ Υπνοβάτη, τι πίνεις; Τι να σου πρωτοαπαντήσω, είσαι τόοοοσο άσχετος. Ρε Υπνοβάτη, αν ο Γρηγόριος Ε, ήταν τουρκοπροκυνημένος, θα τον ανέφερε ο Διονύσιος Σολωμός ως ένα ήρωα κι πρωτομάρτυρα στον Ύμνο στην Ελευθερία; Φαντάζομαι έχεις ακουστά περί αυτού του Ύμνου. Ηρέμησε κι διάβασε προσεκτικότερα και χωρίς παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχα!!!
      Ατράνταχτο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ εύρημα που θα ξαναγράψει την ιστορία! Ο "εθνικός ύμνος" (http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2083)! Πώς δεν το είδα, μπροστά στα μάτια μου...

      Χαραμίζεσαι καημένη εδώ μέσα! Σε αμφιθέατρο έπρεπε να ήσουν και να διδάσκεις (μαζί με τη μαντάμ Λουκά, φυσικά). Θα έβαζες τα γυαλιά στους άσχετους σαν ... τον Παπαρρρηγόπουλο (με τρία ρ), που τους διέφυγε τέτοια σημαντική αποκάλυψη. Μιλάμε ότι θα ξέσκιζαν τα πτυχία τους.

      Τελικά θα μας πεις αν η χριστιανοστρούγκα σου ευλόγησε τους χίππυς και τους "αλητοτουρίστες"; Υπάρχει κανένα σχετικό άσμα (έστω κι αν είναι ο ύμνος του Ολυμπιακού); Κανένας ψαλμός έστω; Μην μας αφήσεις χωρίς άλλη μια συνταρακτική αποκάλυψη, τώρα που άρχισες!

      Διαγραφή
  3. παρωπιδες αυτος?και λιγα λες! εδω εχει εμμονη αποκλειστικα και μονο με τον σιδηροπουλο.απο το πρωι ως το βραδυ τον βριζει! ειμαι σιγουρος οτι ειναι επι προσωπικου αυτο το μισος και η εμπαθεια.θα ειχε παει να τον δει φαινεται σε καμια συναυλια οταν ηταν νεος και θα του την ΄΄ειπε΄΄ ο σιδηροπουλος για καποιο λογο.κατι εχει παιχτει παντως.αυτο ειναι το μονο σιγουρο.και απο τοτε εχει αιωνιο μισος εναντιον του.κατι αλλο δε μπορω να φανταστω για τον υπνοβατη και την ΄΄αρρωστεια΄΄ που κουβαλαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καραγκιόζη προσκυνητή ιερών αγελάδων, ακόμα δεν κατάλαβες ότι αυτός που βρίζω δεν είναι ο Σιδηρόπουλος αλλά οι προσκυνητές ιερών αγελάδων σαν εσένα και τη "δεσποινίς Μάρθα";
      Μάλιστα έχω να βάλω στα συν του Σιδηρόπουλου ότι είχε γούστο ως προς τις γυναίκες κι ότι δεν θα γύριζε ποτέ να κοιτάξει θεούσες και θρησκευάμενες με τρίχες στα πόδια.

      Διαγραφή
    2. καραγκιοζης εισαι και φαινεσαι αμορφωτε,ασχετε,συγχισμενε και κακογουστε γερμανε υπηκοε μπλογκερ της κακιας ωρας!

      Διαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΥΠΝΟΒΑΤΗ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΙΔΕΩΔΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΚΑΜΠΤΕΣ ΣΙΔΕΡΟΚΑΡΟΥΤΕΣ.ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΔΥΣΤΥΧΙΑ) ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ(ΧΙΠΙΔΕΣ)ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 60-70(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΩΣΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ)ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ(ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΦΥΣΙΚΑ) ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΑΣΤΙΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΤΑ ΡΟΚΑΝΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΜΙΡΙΚΙ ΚΑΙ ΦΟΙΝΙΚΑ!!ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΚΟΙΛΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΧΟΙΡΟΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ.ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ.Υ.Γ 1977, ΝΑΞΟΣ...ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ 21 ΜΟΥ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΠΙΔΕΣ,ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΜΕ ΤΑΒΑΝΙ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.ΦΥΣΗ,ΘΑΛΑΣΑ,ΚΡΑΣΙ,ΝΙΑΤΑ,RΟCK, ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ.ΔΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σε όλα φίλε: και ως προς τις παγίδες και ως προς τις ελληνοχριστιανικές σιδεροκαρούτες και ως προς το ότι οι δυτικοί είναι αυτοί που ανακάλυψαν την Ελλάδα. Απλώς ποτέ δεν φανταζόμουν ότι κοντεύοντας τα πενήντα θα μάθαινα ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας υπάρχουν ελληνοχριστιανοί και εθνικόφρονες "ροκάδες". Ελληνικό "ροκ"...
      Εδώ κολλάει αυτό που λένε "γηράσκω αεί διδασκόμενος".

      Διαγραφή
  5. Δηλαδη τι έπρεπε να πράξει ο Γρηγόριος;Nα πάρει χωρίς λόγο στον λαιμό του εκατομμύρια αμάχους.Έτσι και αλλιώς οι επαναστάτες εκαναν το καθήκον τους.
    Το 1821 απο τους 4000 άνδρες του Εμμανουήλ Παππά,ηγέτη της επανάστασης στην Μακεδονία,οι 1000 ήταν καλόγεροι του Αγίου Όρους. Ψιλά γράμματα αυτά βέβαια,για εναν αδαή εμμονικό σαν τον υπνοβάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, ανώνυμη ελληνοχριστιανή χριστονύμφη, πάρε για να μαθαίνεις:

      1) Οι πραγματικές συνθήκες θανάτου του Γρηγορίου του Ε':
      http://davlos.interactivepixels.eu/webfiles/yearspec.php?id=7466&kod=13597&page=56

      2) Η προδοσία της επανάστασης του 1821 και του Εμμανουήλ Παπά από τους μοναχούς του Αγ. Όρους: http://athriskos.gr/906
      (το λήμμα της Βικιπαίδειας όπου βόσκησες το κουτόχορτο περί ... 1000 καλογέρων είναι ακόμα ανεπεξέργαστο, όπως άλλωστε προειδοποιείται ο αναγνώστης ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ εκεί).

      Και για να μην βγαίνουμε από το θέμα, κάτι από τα πολλά που αναφέρει ο Κατσάπης στο "Πρόβλημα Νεολαία" (σ. 149):
      "Ας μας συγχωρηθεί η έκφρασις: o άνθρωπος βαθμηδόν αποκτηνούται. Παράδειγμα η γενεά των Μπητλς και των παρομοίων" (Γ. Παπαλεξόπουλος, υπαρχηγός Αστυνομίας Πόλεων, από άρθρο του στο περιοδικό "Ανάπλασις" (τ. 187, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 1970) με τίτλο "Αι αξίαι του ελληνοχριστιανικού ανθρωπισμού και η νεολαία μας" .

      Αφιερωμένο σε όλες τις τριχοπόδαρες χριστονύμφες.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΡΑΦΛΗ ΧΡΙΣΤΟΝΥΜΦΗ9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:41 μ.μ.

      Υπνοβάτη, είμαι χριστονύμφη, αλλά δεν είμαι τριχοπόδαρη. Και κάτι μαλλιά που είχα στην κεφαλή, μου έπεσαν διαβάζοντας αυτά που γράφεις. Περνάς μεγάλο ζόρι αδερφέ. Να το κοιτάξεις. Άκουσα ότι ψυχοθεραπείες γίνονται δωρεάν σε μερικούς δήμους.

      Διαγραφή
    3. Γελάει ο βλαξ με το επιχείρημα περί Σολωμού ότι δεν είναι «επιστημονικό» και μετά όταν του λένε για τον Γρηγόριο φέρνει ως αποδεικτικό στοιχείο τον ....επιστημονικό Δαυλό.

      Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια, πρόκειται για κομπλεξικό βλάκα. Να περνάει καλά στη Γερμανία και μακριά από εμάς...

      Διαγραφή
    4. Ώστε κατ' εσέ δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένα αυτά που γράφει ο Δαυλός για τον Γρηγόριο Ε' (http://davlos.interactivepixels.eu/webfiles/yearspec.php?id=7466&kod=13597&page=56); Αντιθέτως, σου φαίνεται εγκυρότερος ο ... "εθνικός ύμνος".
      Ακόμα σας πονάει ο Δαυλός, (β)ρωμηοί, τόσα χρόνια μετά;

      Οk, ζήσε τον μύθο σου (στην αποσυντιθέμενη Ελλαδίτσα που "ποτέ δεν πεθαίνει"), τριτοκοσμικέ καρπαζοεισπράκτορα. Kαι άσε τους άλλους να λένε: http://memepusher.org/?p=4215.

      Διαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΥΠΝΟΒΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΙΚΟΙ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΟΥΝ(ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ Ο ΣΥΧΓΩΡΕΜΕΝΟΣ).Ο ΙΔΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΩΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ,ΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΟΣ,ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΙΔΙΟΡΥΘΜΟΣ,ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΙΧΤΙΡΙΖΕ ΑΓΡΙΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ.Υ.Γ.ΩΣ ΩΡΑΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΛΟ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΘΕΟΥΣΕΣ, ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΕΣ.ΥΠΝΟΒΑΤΗΤΗ ΝΑ' ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπνοβάτη σε ξέρω, σε είχα τρακάρει το 1990 στο ΑΝ, σε συναυλία του Σιδηρόπουλου. Είχαμε μιλήσει. Τι έγινε τώρα, και άλλαξες; Εσύ ήσουν φαν και θυμάμαι τότε που χόρευες σαν τρελός και έλεγες ότι "πίνεις νερό στ όνομά του"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα...ώστε καποτε ήταν φαν του Σιδηρόπουλου ο τυπάς... και τώρα το παίζει βαρύ πεπόνι.

      Διαγραφή
    2. θα τονε κεράτωσε καμιά γκόμενα άκρως σιδηροπουλική, εξού και το μένος....

      Διαγραφή
  8. White collared conservative flashing down the street
    Pointing their plastic finger at me
    They're hoping soon my kind will drop and die
    But I'm gonna wave my freak flag high, high
    Wave on, wave on
    Fall mountains, just don't fall on me
    Go ahead on Mr. Business man, you can't dress like me
    Sing on Brother, play on drummer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα χαιρόμουν πολύ, αν οι σχολιαστές έμεναν στο πνεύμα της κάθε ανάρτησης και δεν χρησιμοποιούσαν το blog προσχηματικά, για να βγάλουν παντός είδους απωθημένα.
    Είναι φανερό ότι ο ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ για παράδειγμα, γράφει κάτω από έντονα αντιχριστιανικό πνεύμα. Είναι δικαίωμά του να πιστεύει όπου θέλει, και να διαβάζει ακόμα και τον ΔΑΥΛΟ. Όμως, νομίζω ότι υπερβαίνει το μέτρο, όταν, κάτω από μία ανάρτηση που αφορά στους Beatles, στους γεγέδες και στη νεανικότητα, παραθέτει πρόχειρες και αβάσιμες θεωρίες, για να θάψει... τον Γρηγόριο Ε! Αν από τους Beatles, καταλήγουμε να τσακωνόμαστε για τις συνθήκες θανάτου του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε, κάπου έχουμε χάσει τη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη συζήτηση για τον Γρηγόριο δεν την άνοιξα εγώ, αν πρόσεξες (ούτε και τα περί χριστιανισμού). Τα περί "αντιχριστιανικού πνεύματος", λοιπόν, (αν είναι δυνατόν!) μου θυμίζουν φρασεολογία δεκαετιών '50 και '60 και άρθρα του Τσιριντάνη και του "Ελεύθερου Κόσμου".
      Όσο για τα περί "απωθημένων" και "προσχηματικής χρήσης του μπλογκ" θα ήταν καλύτερα να τα πεις στους αφηνιασμένους ανώνυμους fans του Σιδηρόπουλου (που μάλιστα ... με "είχαν τρακάρει το 1990 στο ΑΝ, σε συναυλία του Σιδηρόπουλου").
      Η άστοχη αυτή παρέμβασή σου, καθιστά άστοχη και την περαιτέρω συμμετοχή μου εδώ.
      Ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα φιλοξενία και χαιρετώ.

      Διαγραφή
    2. Μα νομίζω ότι το πρώτο σχόλιο είναι δικό σου, όπου και γράφεις ότι η «χριστιανορθόδοξη εκκλησία» προσπάθησε να αποτρέψει την «διαφαινόμενη εξέγερση του 1821». Ο ισχυρισμός σου, τίθεται έξυπνα εμβόλιμος, ώστε να υπενθυμίζει την γνωστή (και ανιστόρητη για μένα) άποψη, για τον ρόλο του Κλήρου, στην Επανάσταση του 1821.
      Νομίζεις ότι αυτό το θέμα, ήταν σχετικό με την ανάρτηση; Δεν ήταν too much ώστε να δικαιούμαι να γράψω για «απωθημένα» ; Σε μια συζήτηση που γίνεται για τα μαλλιά και τις μίνι φούστες, είναι σωστό να αναφερθεί κανείς, στον ρόλο της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821;
      Σε κάθε περίπτωση, η δική μου «παρέμβαση» είχε την έννοια της κριτικής, που νομίζω ότι κι εγώ δικαιούμαι χωρίς φόβο και πάθος, να κάνω. Θα πρέπει να μάθεις να ακούς και τα καλά και τα κακά, αν θέλεις να ξέρεις πραγματικά πώς σε βλέπουν οι άλλοι.
      Δεν νομίζω ότι αυτό το blog έχει πολλά κοινά με τον «Ελεύθερο Κόσμο», ούτε με την αρθρογραφία του Τσιριντάνη. Είσαι άδικος. Επίσης, είσαι πολύ βιαστικός να υιοθετήσεις τις γνωστές απόψεις του ΔΑΥΛΟΥ και να τις μεταφέρεις σαν απόλυτες αλήθειες.
      Αν ερμηνεύουμε ιδεολογικά τα ιστορικά δεδομένα, δεν κάνουμε έρευνα, αλλά πολιτική.
      Έρχομαι σε ένα μόνο παράδειγμα. Λες ότι ο Γρηγόριος Ε, ήταν εχθρός της Επανάστασης και συνεργάτης των Τούρκων.
      Αν η ερμηνεία, γίνεται με βάση τα «ντοκουμέντα» του ΔΑΥΛΟΥ, είσαι μακριά γελασμένος.
      Η έρευνα, απαιτεί ιστορικές πηγές, και αυτές δεν είναι ο ΔΑΥΛΟΣ που κάνει επιλεκτική χρήση των πηγών με στόχο την ιδεολογική ερμηνεία. Γιατί, δεν μελετάς τον Finlay για παράδειγμα, που θεωρείται ιστορική πηγή και μπορείς να βγάλεις ασφαλέστερα συμπεράσματα, σε ότι αφορά την στάση του Πατριάρχη;
      Ελπίζοντας ότι θα τα πούμε ξανά....

      Διαγραφή
    3. ειπαμε ο τυπος λειτουργει με παρωπιδες..εφυγε και δεν μας εξηγησε τοτε στο ΑΝ τι εκανε και κοπανιοταν για τον παυλο...τι συντελεστηκε,τι προηγηθηκε,τι απωθημενο και γιατι αυτη η συμπλεγματικη αντιμετωπιση απεναντι του και κραταει αυτη τη σταση τωρα.που οσο σκληρη και αν ειναι,ειναι σεβαστη.μπας και ηθελε να γινει σιδηροπουλος και δεν τα καταφερε?μπας και του ζητησε αυτογραφο ή συνεντευξη και δεν εδωσε?σεβαστο να μην αρεσει καποιος καλλιτεχνης.ισως απλα με το περασμα των ετων να αλλαξε γνωμη για τον καλλιτεχνη αυτο θα ηταν λογικο,σημερα μας αρεσει κατι αυριο οχι τοσο ή και καθολου.αλλα τετοιο μισος και εμπαθεια πια...παντως υποστηριζει με παθος τις αποψεις του γενικα για πολλα θεματα.αλλα αυτη η απολυτοτητα που εχει δεν ειναι καλο.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Μανώλη,

      Αν είχες διαβάσει προσεκτικά θα είχες δει ότι η αναφορά μου στην χριστιανορθοξία έγινε για να στηρίξει την εξαρχής διατυπωμένη θέση μου, ότι: η προς τους ξένους και τις νεωτεριστικές ιδέες «απαξιωτική, υβριστική, προσβλητική κλπ. συμπεριφορά που περιγράφεται πολύ παραστατικά στο κείμενο αποτελεί γενικότερο φαινόμενο και εκδήλωση του ψυχισμού των (β)ρωμηών, με μακραίωνη ιστορία».
      Εντελώς φιλικά σου επισημαίνω ότι το να αιτιάζεις τις απόψεις τού άλλου σε ψυχολογικούς παράγοντες («απωθημένα», ή ακόμα και «μίσος» όπως έκαναν άλλοι εδώ, κλπ.) αποτελεί ίδιον της φασιστικής αποδομητικής τακτικής. Εκτός αυτού, η αναφορά μου στην οπισθοδρομική στάση της εκκλησίας, θα έπρεπε να έχει γίνει από εσένα, ειδικά μάλιστα για την εποχή στην οποία αναφέρεσαι. Αν είχες διαβάσει επιστήμονες ιστορικούς όπως ο Κώστας Κατσάπης (για τον οποίο δεν έχεις παρουσιάσει ακόμα τα δύο, μοναδικά στην Ελλάδα και απολύτως συναφή με τη θεματολογία της ιστοσελίδας σου, βιβλία του, όπως έκανα εγώ) θα γνώριζες ότι η στάση της ελληνικής κοινωνίας τόσο προς τη νεολαία, όσο και προς τους ξένους, ήταν ανέκαθεν αδιαχώριστη (για να μην πω εκπορευόμενη) από τη γραμμή της χριστιανορθοδοξίας. Τη μή αναφορά σου στην εκκλησία (και τη δυσανάλογα μεγάλη –και εμφανώς «απωθημενοκίνητη» αναφορά σου στον ... Τρούσα) τη βρίσκω τουλάχιστον περίεργη.

      @
      «Η έρευνα, απαιτεί ιστορικές πηγές, και αυτές δεν είναι ο ΔΑΥΛΟΣ που κάνει επιλεκτική χρήση των πηγών με στόχο την ιδεολογική ερμηνεία. [...] Αν ερμηνεύουμε ιδεολογικά τα ιστορικά δεδομένα, δεν κάνουμε έρευνα, αλλά πολιτική.»

      Τη μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών τη κατέχω αφού από εκεί προέρχομαι. Η παραπομπή μου στον Δαυλό έγινε γιατί: α) δεν υπάρχουν αναρτημένα στο διαδίκτυο τα επιστημονικά συγγράμματα όπου θα μπορούσα να παραπέμψω (παρά μόνο να παραθέσω μια ανιαρή σειρά από ακαδημαϊκές επικεφαλίδες), β) γιατί ο Δαυλός είναι το πρώτο έντυπο που παρουσίασε το συγκεκριμένο ζήτημα με έναν τρόπο μή απωθητικά ακαδημαϊκό στους πολλούς (προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων, η γνώμη μου για τον Δαυλό είναι εδώ: http://hypnovatis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_21.html) .
      Με την ευκαιρία ο Finlay που επικαλείσαι, είναι κάπως παρωχημένος, μια και το έργο του είναι του 1861. Μπορεί να ήταν αυτόπτης των όσων αφηγείται, αλλά όπως γνωρίζουν οι επιστήμονες ιστορικοί, αυτό δεν αρκεί για να δεις τη λεγόμενη «μεγάλη εικόνα»: πολλά γεγονότα, ντοκουμέντα, μαρτυρίες κλπ. έγιναν γνωστά πολύ μετά και η επιστημονική έρευνα έχει προχωρήσει πολύ από τότε...
      Σχετικά με τη στάση της εκκλησίας (ως προς τις εξεγερτικές απόπειρες των ραγιάδων και ως προς τους ξένους και την εισαγωγή επαναστατικών ιδεών, ρευμάτων κλπ.) από τον 14ο αιώνα μέχρι τη χούντα, θα σε παραπέμψω σε έργα σύγχρονων ιστορικών όπως, ενδεικτικά, ο Σιμόπουλος, η Κιουσοπούλου, ο Κατσάπης, ο Dakin, ή ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Αν διαβάσεις κάτι πιο σύγχρονο, θα πειστείς ότι τα περί συμμετοχής του κλήρου στην επανάσταση είναι ελληνοχριστιανική σχολική προπαγάνδα, ιδεολογία και πολιτική και όχι η κρατούσα επιστημονική άποψη (καθώς και το ότι η στάση του κλήρου προς τους εγχώριους χίππηδες δεν ήταν καθόλου άσχετη με προγενέστερους ιστορικούς ρόλους του). Επίσης θα διαπιστώσεις και το ότι η κατηγορία «αντιχριστιανισμός» που μου απευθύνεις είναι ελληνοχριστιανικό κλισέ, το οποίο επινοήθηκε με στόχο να στιγματίζει χύδην τον διαφορετικό λόγο (όπως οι ανάλογες «αντικομμουνισμός», «αντισημιτισμός», «ανθελληνισμός» κ.α.). Η τακτική αυτή (όπως, ως μεγαλύτερος, οφείλεις να θυμάσαι) χρησιμοποιήθηκε μέχρι ξεχειλώματος από τα εκκλησιαστικά και χουντικά «μήντια» την εποχή όπου αναφέρεσαι στο κείμενό σου.

      @
      «Θα πρέπει να μάθεις να ακούς και τα καλά και τα κακά, αν θέλεις να ξέρεις πραγματικά πώς σε βλέπουν οι άλλοι.»

      Ευχαριστώ για την προτροπή, αλλά είμαι σε ηλικία όπου αφενός έχω γνωρίσει πώς με βλέπουν οι άλλοι (εκ των οποίων με ενδιαφέρει η γνώμη μόνο όσων εκτιμώ), αφετέρου δεν χρειάζομαι παιδαγωγικού χαρακτήρα συμβουλές.

      Ευχαριστώ και πάλι για τη μέχρι σήμερα φιλοξενία και, όχι, δεν θα τα ξαναπούμε (τουλάχιστον, όχι εδώ).

      Διαγραφή
    5. Χαίρομαι που θυμάσαι την μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών και μακάρι πάντα να την εφαρμόζεις.
      Μου αναφέρεις ότι ο Finlay είναι «παρωχημένος». Δέχεσαι όμως ότι έζησε τα γεγονότα. Όταν λοιπόν αναφέρει πως, σε συλληφθέντα από τα όργανα του Σουλτάνου, Φιλικό, βρέθηκε αλληλογραφία του Πατριάρχη Γρηγόριου Ε, με τον Υψηλάντη, που αποδείκνυε την συμμετοχή του στον Αγώνα, αυτό, δεν αποτελεί τεκμήριο;
      Εύκολο να ερμηνεύεις ως τουρκοπροσκυνημένο τον Γρηγόριο, έχοντας μόνο το στοιχείο του αφορισμού.
      Πέρα από τα ντοκουμέντα, υπάρχει και η κοινή λογική. Αν ήταν συνεργάτης του Σουλτάνου, τότε γιατί ο Σουλτάνος, τον κρέμασε; Κρεμάει κανείς τους συνεργάτες του, όταν μάλιστα είναι «προσκυνημένοι» και τον εξυπηρετούν απόλυτα στα σχέδιά του; Αν κρέμασε ένα Πατριάρχη-πνευματικό αρχηγό των Ελλήνων που μπορούσε μέσα από αυτόν να επηρεάσει όπως ήθελε τους Έλληνες, πρέπει να ήταν ηλίθιος.
      Τι έδειξε λοιπόν η σύγχρονη έρευνα, κάτι που πραγματκά, ως στοιχείο δεν είχε ο Finlay ;
      Ο Τάσος Βουρνάς, δημοσίευσε την Καταδικαστική Απόφαση, που ο Σουλτάνος απηύθυνε στον Πατριάρχη. Στο Κατηγορητήριο αυτό, φαίνεται καθαρά, ότι ύστερα από έρευνες, ομολογίες, παρακολουθήσεις πρακτόρων, αποδεικνυόταν η συμμετοχή του Πατριάρχη στην Επανάσταση των Ελλήνων. Ο Σουλτάνος κατάλαβε ότι τελικά ο Πατριάρχης ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας, ενώ υποκρινόταν τον φιλότουρκο. Γι αυτό και τον κρέμασε. Και η έρευνα αυτή έγινε τότε και σε πραγματικό χρόνο , τι να μας πει σήμερα ο ΔΑΥΛΟΣ... Από τα συμφραζόμενα, αντιλαμβανόμαστε, ότι τον περίφημο αφορισμό, τον είχε διατάξει ο Σουλτάνος, και ότι η Φιλική Εταιρεία συμφώνησε να υπογραφεί από τον Πατριάρχη, ως στάχτη στα μάτια του Σουλτάνου, για να μην αποκαλυφθεί ότι ο Πατριάρχης ενεργούσε υπέρ των Ελλήνων. Δυστυχώς, αυτό το κατηγορητήριο, εκτός από λίγες φράσεις, δεν δημοσιεύεται από τον ΔΑΥΛΟ. Δεν συμφέρει. Εσύ λοιπόν που θέλεις να είσαι εντελώς αντικειμενικός, δεν πρέπει να το διαβάσεις;
      Μου αναφέρεις ακόμα, μια σειρά ονόματα «σύγχρονων» που αμαυρώνουν την εικόνα του Κλήρου. Βεβαίως και υπάρχουν ιστορικοί, που μιλούν με απαξίωση για τους ιερείς και τη στάση τους στην Επανάσταση του 1821. Πρώτος και καλύτερος, ο παλαιότερος Κορδάτος. Είναι γνωστοί ιστορικοί –κατήγοροι του Κλήρου και κυρίως του Γρηγορίου Ε, ανάμεσά τους μάλιστα, στο θέμα του Πατριάρχη, και ο χριστιανός καθηγητής Α.Τσιριντάνης, που συμβαδίζει απόλυτα με τις δικές σου απόψεις!
      Υπάρχουν όμως και άλλοι ιστορικοί, σύγχρονοι ή και παλαιότεροι, που γνωρίζοντας τα πορίσματα των ερευνών, έδωσαν διαφορετική ερμηνεία (Κόκκινος, Φωτιάδης, Βοβολίνης, Βουρνάς, Βακαλόπουλος, Καργάκος κ.α).
      Εκτός από τα ντοκουμέντα, υπάρχουν και οι γραπτές μαρτυρίες που έρχονται από τον πραγματικό χρόνο. Όταν για παράδειγμα ο Μακρυγιάννης γράφει ...
      «...Και εις τον αγώνα της πατρίδος στα μοναστήρια γινόταν τα μυστικοσυμβούλια, συναζόταν τα ολίγα αναγκαία του πολέμου, και εις τον πόλεμον θυσίαζαν και σκοτωνόταν αυτείνοι, οι 'περέτες των μοναστηριών και των εκκλησιών. Τριάντα είναι μόνον με μένα σκοτωμένοι έξω εις τους πολέμους και εις το Κάστρο, το Νιόκαστρο και εις την Αθήνα...»
      (Στρατηγού Μακρυγιάννη, Οράματα και θάματα, Αθήνα 1983)

      ...αυτό δεν αποτελεί τεκμήριο για ερμηνεία; Ο Μακρυγιάννης καταθέτει ότι τριάντα καλόγεροι που ήξερε αυτός, έδωσαν τη ζωή τους στον Αγώνα. Ψέμα;
      Τέλος, ελπίζω να τα πούμε ξανά και μέσα από εδώ. Το μπλογκ είναι φιλόξενο σε όλες τις απόψεις.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ ανώνυμε η Φανή που είπε ότι. Τον τράκαρε Στο αν μάλλον ειρωνικά το είπε παρένθεση δεν είναι η Φανή κόρε που έκανε θραύση και ονομάστηκε και ηγουμένη των προσκυνητων ιερής αγελάδας Σιδηρόπουλου δεν το λέω με ενόχληση βέβαια. Αλλά σκέφτομαι μήπως ο ύπνοβάτης είναι ο νεαρός του υφυπουργείου νέας γενιάς που του τα εχωνε ο Παύλος ή του τα είχε χώσει άλλη φορά να θυμίσουμε κάτι δεν γούσταρε να γίνει μόδα αλλά έγινε δυστυχώς όπως τόσοι άλλοι αλλά ο ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ δεν τα έχωσε στο κείμενο με το Μόρισον που έκαναν το τάφο του θρησκευτικού τύπου Κέντρο με ότι τρέλα έκαμε καθένας αλλά. Ο θαυμασμός στον Παύλο ενόχλησε. Χαρά μας. Τελεσίδικος ινστρουχτορας

      Διαγραφή
  10. -...να πούμε,βέβαια, πως ο -όχι και τόσο ΛΕΦΤΕΡΟΣ αλλά υπό κομματικό αλεξίβροχο-Κορδάτος διάβαζε την ΙΣΤΟΡΙΑ με μονομερείς ιδεοληπτικούς πατομπουκαλίσιους φακούς κι επειδή έγινε κι αναφορά στον Κυριάκο Σιμόπουλο και για το λόγο πως η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία "τρώει πολύ ξύλο" εδώ μέσα από κάποιους ξιπασομονδερνοφραγκοαλλοπαρμενοδαυλοκρατούντες
    (α, και για να πούμε κάτι κι από την "φρέσκια" ειδησεογραφία, σε ένα εκκλησάκι στα Ανώγεια βρέθηκαν κόπρανα πάνω σε εικόνες με το Πρόσωπο του ΧΡΙΣΤΟΥ και συνθήματα του τύπου "ζήτω ο Δίας" και κάτι τέτοια...),
    ας θυμηθούμε κάτι από μία Βιβλιαράρα του:
    ["στη Βενετία απαγορευόταν το 1453 με νόμο η άσκηση της ορθόδοξης λατρείας" (σελίδα 359)
    "ο αντιλατινισμός του βυζαντινού ελληνισμού ήταν άμυνα κατά του ιμπεριαλισμού της Δύσης" (σελίδα 359)
    "Στη Δύση, η καλλιέργεια από την πολιτική κι εκκλησιαστική εξουσία μίσους κατά των χριστιανών της Ανατολής ενδυνάμωνε την ιμπεριαλιστική στρατηγική. Στο Βυζάντιο ήταν η φυσική λαϊκή αντίδραση κατά της φραγκοκρατίας και του λατινικού επεκτατισμού" (σελίδα 359)
    "Οι καθολικοί πειρατές
    (δική μου εμβόλιμη σκέψη κι ερώτημα ρητορικό: γι'αυτό ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ...ΦΡΥΔΙΑ με Τζακ Σπάροου κι άλλες τέτοιες χολιγουντομπούρδες ώστε οι "μάζες" να συμφιλιώνονται με την ιδέα ενός μονεταριστικού, παραοικονομικού "σύμπαντος" όπου οφ-σορ κι άλλα χρηματοτέτοια ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ, νεοπειρατικώ τω τρόπω, Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ χωρίς να λογοδοτούν πουθενά;)
    ξεχειμώνιαζαν στα νησιά των Κυκλάδων και κυρίως στην Κίμωλο γλεντοκοπώντας. Κατά τους μήνες της απραξίας επιστράτευαν τις νέες νησιώτισσες, κατάρτιζαν καταλόγους ύστερα από ξεδιάλεγμα και μοίραζαν τις επιλεγμένες στα πειρατικά τσούρμα για ψυχαγωγία. Είχαν δημιουργήσει καθεστώς. Διαμαρτυρία συζύγων, γονέων κι αδελφών σήμαινε βασανιστικό θάνατο" (σελίδα 363)
    για την δε φράση "αμαθής σαν έλληνας παπάς" πάμε στην υποσημείωση 14 και στη σελίδα 363:
    "14. Παπαδόπουλος-Κεραμεύς, Ανάλεκτα, τ.Α΄, σελ.222. Προσπαθούν να διασύρουν τον ορθόδοξο κλήρο κατηγορώντας για ανήκουστη απαιδευσία. Παροιμιώδης έγινε η φράση "αμαθής σαν Έλληνας παπάς"- ignorante come un papa Greco"
    Όλα τα ως άνω από το πόνημα του Κυριάκου Σιμόπουλου "Ξενοκρατία, μισελληνισμός κι υποτέλεια" Από τους ρωμαίους ως την ε.ο.κ.
    Η Ελλάδα πάντοτε ολομόναχη σε έναν εχθρικό κόσμο
    Φιλελληνισμός: το μέγα ψεύδος
    Προστασία και ξενοδουλεία: ένα διαχρονικό σύνδρομο
    Οι κακουργίες των Μεγάλων Δυνάμεων εναντίον του Ελληνικού έθνους
    Επεμβάσεις κι εξάρτηση: τα αίτια της παρακμής
    Μυθεύματα της ελληνικής ιστορίας].
    Α, και κάτι τελευταίο επειδή έγινε αναφορά και στον Σουρή΄ ο Σουρής, λοιπόν, αγαπούσε το ΧΡΙΣΤΟ, δεν ήταν "σαπέρας", άνθρωπος χωρίς πίστη κι αρχές, δεν ήταν "χύμα στο κύμα" κι οι μοναχοί του Αγίου Όρους αγαπούσαν πολύ τα πνευματώδη κυήματα της πένας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλώς να επισημάνω (για να μη μπερδεύονται μερικοί) ότι ο γελοιογράφος Π. Παυλίδης δεν έχει καμία σχέση με τον εν ζωή σήμερα εξαίρετο σκιτσογράφο Βαγγέλη Παυλίδη.
    Συγχαρητήρια για το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΥΓ: Συγνώμη που "θυμήθηκα" τώρα να κάνω την παρατήρηση, αλλά διαβάζω τα κείμενά σου αναδρομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή