Pages

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Αλέξης Γκόλφης – Η Μαρτυρία του για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και την Γιόλα Αναγνωστοπούλου (Μέρος Πρώτο)

Φωτο: Στο μπαρ ΣΦΙΓΓΑ. 
Ο Αλέξης Γκόλφης και ο Παύλος Σιδηρόπουλος. ΑΡΧΕΙΟ Μ Νταλούκα. Φωτογραφία αγνώστου, Απόκριες 1977

Ο Αλέξης Γκόλφης, σε μία συνέντευξη που μου παραχώρησε τον Ιούλιο του 2003, δίνει την μαρτυρία του για την σχέση του Παύλου Σιδηρόπουλου με την Γιόλα Αναγνωστοπούλου. Σύμφωνα με τον Γκόλφη, ο Παύλος γνώρισε την Γιολάντα το 1977, στο μπαρ Σφίγγα, και όχι την Άνοιξη του 1978, στο μπαρ Λούκι, όπως ισχυριζόταν η Γιόλα. Όμως η Γιόλα, τόνιζε πάντα, πως τα χρόνια 1976 και 1977, είναι χρόνια που ήθελε να διαγράψει από την μνήμη της (για κάποιον λόγο που δεν εξήγησε ποτέ). Ήταν τα χρόνια με τον Παύλο στην Σφίγγα, όπως λέει ο Γκόλφης; Την ρωτούσα συχνά, αλλά δεν ήθελε με κανένα τρόπο να απαντήσει. Διαβάστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης με τον Αλέξη Γκόλφη...


-Πότε άνοιξες το μπαρ Σφίγγα;

-Το 1976, και δυο χρόνια μετά, άνοιξα το Λούκι

-Αυτά γίνονται μετά τον Χριστό Ξανασταυρώνεται ...

-Ναι, βέβαια...

-Στον Χριστό, είχες μια τεράστια επιτυχία, ξέρω ότι κυκλοφορούσες και οι γυναίκες σε έβλεπαν σαν Χριστό, ανάβανε λαμπάδες...

-Χαχαχα

-Γιατί λοιπόν, δεν αφοσιώθηκες στην καριέρα αυτή και πήγες στα μαγαζιά;

-Από την αγάπη μου σε ένα ρεύμα εποχής...την ροκ μουσική. Από την στιγμή που άκουσα το Ziggy Stardust του Bowie και Lou Reed, δεν με ενδιέφερε ούτε ο Μινωτής ούτε η Παξινού.

-Σε επηρέασε τόσο πολύ;

-Ναι, αυτή η κουλτούρα με επηρέασε πάρα πολύ. Δεν είχα σκοπό να βγάλω λεφτά, απλώς η αγάπη μου για την ροκ μουσική ήταν. Εντάξει ένα είδος θεάτρου το ήξερα, αλλά το ροκ ήταν κάτι το εντελώς καινούργιο για μένα... και λέω, εδώ είναι, αν είναι να κάνεις κάτι να κάνεις με την μουσική

-Ώστε ανοίγεις τα μαγαζιά για να είσαι κοντά σε αυτή την κουλτούρα

-Ναι. Και βέβαια δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο...κανείς από το θέατρο και κινηματογράφο δεν ερχόταν εκεί...ούτε οι κοπέλες οι θαυμάστριες, που με ήξεραν από την τηλεόραση...δεν ερχόντουσαν στα μαγαζιά μου. Εκεί έρχονταν εντελώς άλλα άτομα. Έρχονταν όχι για τον Αλέξη τον ηθοποιό, αλλά για το είδος της μουσικής

-Ο Χριστός πότε ήτανε;

-Μόλις έπεσε η χούντα

-Πώς έγινε αυτή η ιστορία; Την  θυμάσαι καθόλου; Πώς πήρες τον ρόλο;

-Ήμουνα ένας από τους δεκάδες υποψηφίους και με επέλεξε ο Βασίλης Γεωργιάδης. Με ήξερε. Λίγο πριν πέσει η χούντα, είχαμε κάνει και άλλη δουλειά. Εγώ, στη χούντα, δούλευα στο ραδιόφωνο, αλλά λόγω φρονημάτων δούλευα με αυτό το όνομα, το καλλιτεχνικό. Το πραγματικό μου όνομα είναι Γκολφινόπουλος και το έκανα Γκόλφης.

-Στο ραδιόφωνο τι έκανες;

-Μια εκπομπή σε κείμενα του Γιάννη Κανδήλα. Μια εκπομπή με κείμενα ήταν...ήταν και η Ελένη Ανουσάκη εκεί και άλλοι πολλοί.

-Όταν λες, λόγω φρονημάτων τι εννοείς; Είσαι  αριστερός;

-Κοίταξε, Εγώ από μικρός έκανα Ρωσικά στον ΕλληνοΣοβιετικό Σύνδεσμο. Ο πατέρας μου ήταν αριστερός. Είχα πρόβλημα, και στον στρατό με κόψανε από έφεδρο αξιωματικό και με στείλανε στην Αλεξανδρούπολη στα σύνορα.

-Πότε γεννήθηκες;

-Το 1948

-Το 1948 γεννήθηκε κι ο Παύλος Σιδηρόπουλος

-Ναι, ήμασταν και συμμαθητές, στο Όγδοο πηγαίναμε...

-Ο Παύλος ερχότανε στα μαγαζιά σου;

-Ναι με την Γιόλα. Σην Σφίγγα γνωρίστηκαν. Τους έβλεπα καθημερινά σχεδόν εκεί.

-Τότε είχες ανοίξει και το Λούκι;

-Όχι ακόμα. Το Λούκι έγινε ένα χρόνο αργότερα.

-Είσαι σίγουρος πως έρχονταν στην Σφίγγα, πριν ανοίξεις το Λούκι;

-Ναι. Τους θυμάμαι. Εσύ γιατί επιμένεις σε αυτό;

-Γιατί η Γιόλα ισχυρίζεται πως γνρίστηκε με τον Παύλο, την Άνοιξη του 1978, στο Λούκι

-Όχι, η Γιολάντα ερχόταν πριν το 1978,  στην Σφίγγα, και εκεί γνωρίστηκε με τον Παύλο...

-Ρωτώ ξανά,  πότε γνωρίστηκε ο Παύλος με την Γιόλα;

-Πριν το Λούκι. Στην Σφίγγα γνωρίστηκαν. Τους θυμάμαι, καθόμασταν μαζί μέχρι τις 5 η ώρα το πρωί...

-Την Σφίγγα όμως την κρατάς όταν ανοίγεις το Λούκι, δεν την κλείνεις...

-Ναι

-Να επιμείνω λίγο και θα το κλείσω... αποκλείεις να τους θυμάσαι στην Σφίγγα, ενώ έχεις ανοίξει το Λούκι;

-Ναι το αποκλείω. Τους θυμάμαι καθαρά, στην Σφίγγα πριν ανοίξω το Λούκι. Έρχονταν και στο Λούκι μετά, αλλά από την Σφίγγα αρχίσανε.. ήταν και μοιραία η σχέση τους, γιατί εκτός από τα ερωτικά, αυτό που τους συνέδεε ήταν και τα ναρκωτικά.. ο ένας παρέσερνε τον άλλον

-Τότε που ερχόταν ο Παύλος στην Σφίγγα, δηλαδή το 1977, είχε αρχίσει τα ναρκωτικά;

-Ε βέβαια...πολλές φορές φεύγαμε από την Σφίγγα και πηγαίναμε στο πατρικό του Σιδηρόπουλου και αργότερα όταν άνοιξα το Λούκι... αφού μαζί κάναμε  αυτό το πράγμα

-Άρα ο Παύλος αρχίζει τα drugs πριν το 1978

-Πολύ νωρίτερα, μόλις έβγαλε το Γυμνάσιο...μόνο που μπαινόβγαινε δεν ήταν σταθερός

-Κάτσε λέω για τα σκληρά

-Για τα σκληρά λέω κι εγώ, δεν λέω για τσιγάρα. Ηρωίνη ήταν από τους πρώτους

-Νόμιζα πως αρχίζει την ηρωίνη με την Γιόλα

-Όχι έκανε και πριν γνωρίσει την Γιόλα... και η Γιόλα έκανε πριν τα φτιάξει με τον Παύλο... εκείνο τον καιρό δεν ήταν όπως είναι σήμερα...πολύ λίγα άτομα έκαναν χρήση.. έξι εφτά ήμασταν. Ο Παύλος πιο παλιά αγαπούσε μια κοπέλα την Ρένα που δεν είχε σχέση με drugs ... Η Ρένα δεν ήθελε να παίρνει ο Παύλος και αυτός ήταν ο λόγος που χώρισαν, Η Ρένα, είχε μια αδελφή την Ίριδα, που πέθανε από ηρωίνη στην Ινδία.

-Την ήξερες την Ίριδα;

-Είχαμε σχέση, ερωτική σχέση. Έμενε στην Φωκίονος...Τότε είχαμε την αντίληψη πως διαφέραμε από το υπόλοιπο σύστημα, ότι αυτό που κάναμε ήταν κάτι πρωτοποριακό...

Ακούστε και το ηχητικό μέρος που έχει περισσότερα στοιχεία...





12 σχόλια:

  1. ωχ! σοκαριστικη συνεντευξη!!! και οσα λεει σχετικα με τον παυλο.μανωλη γιατι δεν το ανεβαζεις και σαν ηχητικο? δινει αλλη πνοη στην συνεντευξη και σημασια στις εκφρασεις και λεξεις που χρησιμοποιει ο γκολφης.σημειολογικα και μονον θα ηταν πολυ καλυτερο πιστευω το ντοκουμεντο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο το γυμνασιο αρχισε τα σκληρα ναρκωτικα ο παυλος? θα μας τρελανει ο γκολφης μου φαινεται..δηλαδη στο εξαταξιο γυμνασιο της εποχης υποννοει οτι ο παυλος ξεκινησε την ηρωινη στα 16-17 πχ και σε χρονολογιες 1965-1966.αυτο δεν στεκει με τιποτα. τα κυματα της ηρωινης ηρθαν στην ελλαδα την δεκαετια του 70 και μαλιστα οχι στις αρχες της δεκαετιας αλλα λιγα χρονια αργοτερα.μεχρι και στην αμερικη και στο παρισι ειδικα οπου ξεκινησε το φαινομενο βρηκε πατημα τελη του 60 με αρχες του 70.ποσο μαλλον στην ελλαδα που τα φαινομενα αυτα ηρθαν πολυ αργοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκανα ενα λαθος και καλυτερα να διαγραφη το προηγουμενο σχολιο μου που λεω οτι στο εξαταξιο γυμνασιο ο παυλος ξεκινησε τα σκληρα ναρκωτικα.εκ παραδρομης δεν διαβασα το σημειο της συνεντευξης σωστα.ο γκολφης λοιπον λεει οτι ο παυλος ξεκινησε τα σκληρα ναρκωτικα μολις τελειωσε το σχολειο ουσιαστικα.δηλαδη απο τα 18-19 του.δηλαδη χρονολογιες 1966-1967.επιμενω λοιπον να λεω πως η ηρωινη δεν ειχε ερθει καν στην ελλαδα τοτε.στην αμερικη διαδοθηκε το 1968-1969 και στο παρισι υπηρξε μεγαλο κυμα του ναρκωτικου την δεκαετια του 70.στην ελλαδα ηρθε το φαινομενο αυτο πολυ αργοτερα.δεν στεκουν αυτα που λεει ο γκολφης.ουτε η αδερφη του παυλου ή καποιος αλλος δεν εχει πει ποτε αναλογη πληροφορια ολα αυτα τα χρονια.αν δεν υπαρξει διασταυρωση απο τουλαχιστον ακομη ενα ατομο πως μπορει να γινει πιστευτος ο γκολφης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > 7.επιμενω λοιπον να λεω πως η ηρωινη δεν ειχε ερθει καν στην ελλαδα τοτε.στην αμερικη διαδοθηκε το 1968-1969 και στο παρισι υπηρξε μεγαλο κυμα του ναρκωτικου την δεκαετια του 70.

      Κάνεις λάθος. Δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο από το '67 και μετά στις ΗΠΑ π.χ., αλλά ηρωίνη έπαιζε και πολύ πριν. Η "διαδρομή" της ηρωινης μέσω Τουρκίας έπαιζε από το 30 ( https://en.wikipedia.org/wiki/French_Connection ).

      Δεν περιμένανε να διαδωθεί η ηρωίνη στους ροκάδες και τους χίπηδες το 1968 για να έρθουν στην Ελλάδα.

      Μήπως ξεχνάς ότι ήδη από το '30 αρκετοί ρεμπέτες ήταν ηρωϊνομανείς; Ο Ανέστης Δελιας π.χ. έγραψε τον "πόνο του πρεζάκια" το 1936, που λέει:

      "Απ’ τον καιρό που άρχισα την πρέζα να φουμάρω,
      ο κόσμος μ’ απαρνήθηκε δεν ξέρω τι να κάνω,
      Απ’ τη μυτιά που τράβαγα άρχισα και βελόνι
      και το κορμί μου άρχισε σιγά σιγά να λειώνει"

      Ο ίδιος θα πεθάνει από την πρέζα λίγο μετά, δεκαετίες πριν την εποχή που λες ότι η "ηρωίνη δεν είχε έρθει καν στην Ελλάδα".

      Πολλοί δε τζαζίστες στις ΗΠΑ ήταν ηρωινομανείς από το 40 και 50, για παράδειγμα ο "Bird", η Billie Holliday (που πέθανε το 1959) και πάμπολλοι άλλοι.

      Και μη σκέφτεσαι μόνο πότε διαδόθηκε στην πλέμπα. Η αστική τάξη (και ο Παύλος ήταν από φραγκάτη οικογένεια) είχε καλύτερες προσβάσεις.

      Διαγραφή
    2. εχεις δικιο σε αυτα που λες.η ενσταση μου ειναι στο εξης.παραθετω το εξης διαφωτιστικο αρθρο και συγγνωμη που ειναι μακροσκελες αλλα φωτιζει και πτυχες του θεματος και εποχες.Η πρώτη νομοθεσία που εγκληματοποιούσε, καθιστούσε δηλαδή νομικό έγκλημα, τη χρήση ναρκωτικών στην Ελλάδα υιοθετήθηκε το 1919 (Ν 1681/1919).Ο νόμος αυτός συνέδεε τη χρήση ναρκωτικών με την επαιτεία και την αλητεία, ευθέως ή εμμέσως και τιμωρούσε τους «επιδιδόμενους εις χασισοποτίαν», αυτούς που παρείχαν χώρους για τη χρήση (τεκέδες) και όσους πωλούσαν ή προμήθευαν χασίς. Ένα χρόνο μετά, η χασισοποτεία ρυθμίστηκε σε ειδικό νόμο: απαγορεύτηκε η καλλιέργεια, η εμπορία και η κατανάλωση ινδικής κάνναβης (Ν. 2107/1920). Στις αρχές της δεκαετίας του ’30, ψηφίστηκε ο νόμος 5539/1932 «περί μονοπωλίου των ναρκωτικών φαρμάκων και ελέγχου αυτών» που είχε την ιδιαιτερότητα ότι ποινικοποιούσε την χασισοποτεία και τη χρήση ινδικής κάνναβης, αλλά δεν περιλάμβανε μεταξύ των ναρκωτικών φαρμάκων την ηρωίνη. Υποστηρίζεται ότι η απαγορευτική πολιτική για το χασίς συνδεόταν και με τις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την Αίγυπτο (χασισοπαραγωγό χώρα τότε) και το καπνεμπόριο. Η εφαρμογή του νόμου εκτίναξε στα ύψη την εξάρτηση από την ηρωίνη. Οι νόμοι 6025/1934 και αργότερα ο ΑΝ 2430/1940 νομοθετήθηκαν στο ίδιο πνεύμα με τον Νόμο 5539, αλλά περιέλαβαν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου την ηρωίνη. Η χρήση χασίς εκείνο το διάστημα συνδέθηκε και με μία πολιτισμική παράδοση που ερχόταν από τους πρόσφυγες της Μ. Ασίας, σύμφωνα με την οποία η χρήση χασίς είχε και ψυχαγωγικό και πολιτισμικό χαρακτήρα. Η χρήση χασίς ταυτίστηκε επίσης και με την απαξίωση μιας πολιτισμικής μουσικής παράδοσης ενόργανου τραγουδιού, το γνωστό μας ρεμπέτικο. Κατ’ επέκταση και το ρεμπέτικο ταυτίστηκε με τη χρήση χασίς, και εξαιτίας αυτού, μεταξύ άλλων, απαγορεύτηκε και διώχθηκε κυρίως επί δικτατορίας Μεταξά. Ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις που, πολλά χρόνια μετά, ανέλαβε να αποστιγματίσει αυτή τη λαϊκή μουσική παράδοση. Η κατάσταση θα παραμείνει έτσι από νομική άποψη για πολλά χρόνια καθώς η χασισοποτεία στην Ελλάδα αν και αποτέλεσε ένα περιθωριακό φαινόμενο, ήτανανεκτή κοινωνικά.
      Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν επί δικτατορίας (1967-1974), όταν παγκοσμίως η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών συνδέθηκε με νέες τάσεις και κοινωνικά κινήματα χειραφέτησης της νεολαίας και κυρίως με την ψυχαγωγική κατανάλωση καθώς και με παράνομες εγκληματικές επιχειρήσεις. Αν και στην Ελλάδα όλα αυτά ήρθαν πολύ αργότερα, η ηρωίνη είχε κάνει ήδη ξανά την εμφάνισή της από τη δεκαετία του ’70. Το 1970 εκδόθηκε το ΝΔ 743 με το οποίο ρυθμίζονταν επιμέρους πτυχές του προβλήματος. Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και αφού το χασίς αλλά κυρίως η ηρωίνη είχαν αρχίσει να διαδίδονται μεταξύ ομάδων νέων και οι πρώτοι θάνατοι είχαν θορυβήσει την ελληνική κοινωνία (μεταξύ αυτών και ένας «διάσημος» θάνατος, αυτός του ροκ μουσικού και τραγουδοποιού Παύλου Σιδηρόπουλου το 1990), ψηφίζεται ο νόμος 1729/1987. Ο νόμος αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική νομοθεσία για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών μεταπολιτευτικά και τη βάση για όλες τις μεταγενέστερες νομοθεσίες.

      Διαγραφή
    3. συνεχιζω απο το τελευταιο σχολιο μου γιατι δεν μπορει να ανεβει ολο θεωρειται μεγαλο..
      οπως καταλαβαινεις μπορει την ρεμπετικη εποχη η ηρωινη να θεωρειτο φαρμακο και να μην ητο απαγορευμενο αλλα μετεπειτα η διαδοση του λογω της απαγορευσης(δεν θυμαμαι ποια χρονια ακριβως απαγορευτηκε) υπηρξε περιοριστικη και οχι τοσο διαδεδομενη.πιστευω λοιπον πώς δεν ηταν της μοδας να το θεσω πιο απλα για να καταφυγει καποιος εκει για εκεινη την εποχη μιλαμε.κυριαρχουσε το lsd και αλλων ειδων ουσιες τοτε.οπως λεει ο γκολφης 6-7 επαιρναν την ηρωινη τοτε απο τον γνωστο κυκλο του που σημαινει οτι μιλαμε για σταγονα στον ωκεανο και μεγαλη εξαιρεση μεσα στους 6-7 να ηταν και ο παυλος μεσα.ψιλα γραμματα δηλαδη.δεν θα απεκλεια ο παυλος να ετρεφε μεγαλο θαυμασμο για τους ρεμπετες οπως αποδειχτηκε και τα επομενα χρονια και να επηρεαστηκε και να πειραματιστηκε με την ηρωινη και εξαιτιας αυτων των ακουσματων απο τοσο νωρις.σκεψου ομως και το εξης.στην πρωιμη φαση της ζωης του ο παυλος δεν ειχε ανοιξει τα φτερα του σε πολλους τομεις.μαλλον θα τον χαρακτηριζαμε εναν ατσουμπαλο νεο με τα πουλοβερ που εραβε η μητερα του και καποια τα φορουσε και στις ζωντανες εμφανισεις του και ηταν και καπως αβγαλτος.υπηρχε και η αλλη πλευρα μεσα του,του αλητη,ας πουμε αλλα δεν ειχε εκδηλωθει ακομη.επισης μην ξεχνας την μαρτυρια της γιολας.εχει ανεβασει ο μανωλης το αναλογο ηχητικο ντοκουμεντο παλιοτερα.τι μας λεει λοιπον η γιολα?οτι μεχρι να γνωριστουν η μονη εμπειρια που ειχε ο παυλος ηταν με τα χασισια.ειχαν παει σε ενα εξοχικο και πιανει τον παυλο να πειραματιζεται με ΄΄μπαμπακια΄΄΄.επαιρνε δηλαδη τα υπολλειμματα της ηρωινης απο το μπαμπακι που το ειχαν σαν φιλτρο και χρησιμοποιουσε το υπολλειμα της για να κανει χρηση.λεει οτι τοτε πρωτοξεκινησε την χρηση βασει της μαρτυριας της.κανεις αλλωστε δεν εχει πει ως τωρα πλην του γκολφη ποτε ειχε την πρωτη του επαφη ο παυλος με την ηρωινη παρα μονο η γιολα.εδω εχουμε λοιπον δυο τελειως αντιφατικες μαρτυριες.απο την μια την γιολα να λεει πως μαζι της ξεκινησε την ηρωινη και απο την αλλη τον γκολφη που ηξερε τον παυλο πριν γνωρισει την γιολα.προσωπικα να ηταν τοσο ψαγμενος ο παυλος στην ηλικια των 19-20 και να τολμησε να πειραματιστει απο τοσο μικρος με αυτο το πραγμα μου κανει μεγαλη εντυπωση.αλλωστε καθισε και στο μαθηματικο 3 χρονια στην θεσσαλονικη αν δεν κανω λαθος.ο γκολφης τοτε βρισκοταν στην αθηνα.πού ηξερε τι εκανε ο παυλος στην θεσσαλονικη απο τα 18 εως τα 21-22 του πχ?οποτε μια ειναι η λυση.να βρεθει η ρενα,αν ζει βεβαια, που τα ειχε με τον παυλο και να την ρωτησει καποιος αν ειχε πεσει στα σκληρα οσο ηταν μαζι.

      Διαγραφή
  4. πολύ ενδιαφέρον μανώλη!! αλλά κόπηκε απότομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοιταξτε ο παυλος ανοιχτα ποτε δεν μιλησε για το θεμα του με την πρεζα.ειχε πεταξει μερικες ατακες και το αντιστοιχο Η που γινοταν αναφορα στην ηρωινη.ουτε βγηκε ποτε να μιλησει με λεπτομερειες για το ποτε ξεκινησε.τα περισσοτερα εγιναν τραγουδια στο θεμα αυτο με εντεχνο τροπο και με προστατευμενο στιχο.πιστευω οτι λεγονται πολλες ανακριβειες στο θεμα αυτο οπως ειχε λεχθει καποτε οτι τα ειχε και με την ελενη φιλινη.μαλιστα σημερα καπου αναπαραχθηκε παλι ενα δημοσιευμα του 2015 και αναφερεται στη σχεση του με την ελενη φιλινη.κανεις ομως δεν το επιβεβαιωνει αυτο αν δεν με απατα η μνημη μου μεχρι στιγμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε μανωλαρα ανεβασε και το δευτερο μερος σε παρακαλω να μας τρελανεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την ιστορια...σε συνεντευξη σημερα που πηραν απο τον αντωνη καφετζοπουλο και ο δημοσιογραφος τον ρωτησε για τον παυλο σιδηροπουλο,αναφερθηκαν τα εξης. ο αντωνης καφετζοπουλος ανεφερε οτι με τον παυλο πηγαιναν στο ιδιο σχολειο αλλα σε διαφορετικες ταξεις.Οσον αφορα τον θανατο του ειπε τα εξης.Οτι ο παυλος τον καιρο που απεβιωσε δεν ηταν τοσο χαλια για να φτασει σε σημειο αυτοκτονιας και πιστευει οτι ο θανατος του οφειλεται σε ατυχημα και οχι σε αυτοκτονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Παυλο τον γνωρισα το 1977, ηταν τοτε με τη Γιολα. Ενα βραδι μας διηγηθηκε την ιστορια του οταν παρουσιαστηκε στο στρατο, πως ηταν ηδη εξαρτημενος τοτε και περιεγραφε την εφιαλτικη κατασταση που εζησε στο στρατιωτικο νοσοκομειο, οπου τον εδεναν στο κρεβατι με αλυσιδες στα χερια και στα ποδια, και αυτος χτυπιοταν υποφεροντας απο το συνδρομο στερησης, μεχρι τελικα να παρει το τρελλοχαρτο.
    Αρα, ο Γκολφης εχει δικιο. Ο Παυλος επαιρνε ηρωινη πριν γνωρισει τη Γιολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή