Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Παύλος Σιδηρόπουλος – Μια βραδιά στο Rodeo (Δεκ 1984)

Όλες οι φωτογραφίες, Μανώλης Νταλούκας, Δεκ 1984.

Μια βραδιά, που θα μου μείνει αξέχαστη, με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, και τους Απροσάρμοστους, στο Rodeo, τον Δεκέμβριο του 1984.

Το φωτογραφικό υλικό και η ηχογράφηση τριών τραγουδιών, μας δίνουν κάτι από την ωραία ατμόσφαιρα, που υπήρχε στο κλαμπ.


Δεν ήμασταν πολλοί. Σήμερα, βλέποντας κανείς αυτές τις φωτογραφίες, ίσως απορεί, που το κλαμπ, δεν είναι γεμάτο από κόσμο. Όμως, εκείνα τα χρόνια, λίγοι κατέβαιναν, στο ροκ υπόγειο, για να δουν τον Παύλο. Ο κύκλος των θαυμαστών του, μεγάλωσε, μετά τον θάνατό του.

Η Κατερίνα Γώγου, φορά μπλούζα που γράφει SOS, παρακολουθεί τον Παύλο. Στο μπαρ, φαίνεται ο Γιακουμέλος (με γένεια και λευκό πουκάμισο), ιδιοκτήτης του Rodeo.

Η Κατερίνα, αγαπούσε πολύ τον Παύλο.
Θυμάμαι εκείνο το βράδυ, όταν σταμάτησε για λίγο ο Παύλος, χόρεψα με την Κατερίνα ένα ωραίο μπλουζ, που τραγούδησε ο Ντόκτορ Τζων (ήταν το Whiter Shade of Pale;).

Από αριστερά: Οδ. Γαλανάκης (κιθάρα), Κυριάκος Δαρίβας (ντραμς), Π.Σιδηρόπουλος (τραγούδι-ντέφι), Αλ.Αράπης (Μπάσο) και Λουκάς Γκέκας (πλήκτρα).

Σίγουρα, ήμουν πολύ τυχερός, που έζησα, αυτές τις ανεπανάληπτες (και πια ιστορικές), ροκ καταστάσεις. Τρία από τα τραγούδια που ερμήνευσε εκείνο το βράδυ, ο Παύλος...


Και δύο ακόμη φωτογραφίες, από τη βραδιά...









3 σχόλια:

  1. μπορει να ηταν λιγοι εκεινη την βραδια αλλα απολυτα συνειδητοποιημενοι για το τι ζουσαν.
    σιγουρα δεν ηταν τοσο περιθωριοποιημενο το ροκ εκεινη την εποχη αλλα θα μπορουσε να πει κανεις μη διαδεδομενο.κυριαρχουσε η ελαφρια ντισκο και τα παρελκομενα..
    η ποιοτητα ομως και η αξια καποιων πραγματων μενουν ανεξιτηλα στο χρονο.γι΄ αυτο ακομη και σημερα ο ηχος και ο στιχος φαινονται συγχρονα και αυτο που ψαχνουν πολλα γκρουπ αλλα δεν μπορουν να βρουν.
    δυνατες στιγμες,ιστορικες,ανεπαναληπτες το ροκ στα μεγαλεια του.τοτε το ροκ ηταν αθωο,αγνο,αυθεντικο.
    ενορχηστρωτης ολων αυτων ο παυλος,δημιουργησε σχολη θα μπορουσε κανεις να πει στην ελληνικη μουσικη ροκ σκηνη και ανεβασε το ροκ εκει που του αξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραίες φωτογραφίες. δεν είχα ακούσει αυτές τις εκτελέσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραια η περιγραφη απο τωρινες τσιχλες ροκ...μονο θλιψη και απογοητευση μου προκαλουν αυτα. ''μα μπορει να το χωρεσει το μυαλο σου?'' ελεγε καποτε ο παυλος...πώς μεταλλασσεται ο ανθρωπος μετα απο τετοιες στιγμης που εζησε καποτε. ή μαλλον δεν μεταλλαχθηκε ποτε.Ο Τολστόϊ είχε πει: "Ξύσε τον Ρώσο θα βρεις τον Μουζίκο''. λοιπον πανε αυτα που ξερατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή