Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Today is Life Vol 1

Το μπλογκ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, παρουσιάζει το Today is Life Vol 1. Μια συλλογή από τραγούδια της νεοψυχεδελικής σκηνής, των συγκροτημάτων και τραγουδοποιών, που υποστηρίζουν την έκδοση του βιβλίου ΜΑΤΑΛΑ – Η ιστορία της Νεφεριάνας.


Στον πρώτο τόμο της σειράς Today is Life, μετέχουν τα συγκροτήματα: Ratrace, Echo Train, Barayanka, The Rockin’ Dead, Least Concern, Birthmark και Sunset of Ra. Συμμετέχουν, οι τραγουδοποιοί: Διονύσης Φαρμάκης και Andreas the Greek.


Ο όρος νεοψυχεδέλεια, δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο μουσικό είδος, αλλά σε μια συγκεκριμένη διάθεση, που τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι: Φυγή από τον πλαστικό – λογιστικό - βίαιο τρόπο ζωής, και αναζήτηση του πραγματικού εαυτού. Μια πορεία ανακάλυψης ιερών και άφθαρτων αξιών, και των μεγάλων δώρων της Φύσης. Αυτή η στάση ζωής, που βλέπουμε σήμερα σε πολλούς καλλιτέχνες, θυμίζει την παλαιότερη των Κυνικών και των Χίπις. Τραγούδια που εκφράζουν την συγκεκριμένη διάθεση, συμπορεύονται, αποτελώντας ένα σύνολο, έστω και αν ανήκουν σε διαφορετικά μουσικά είδη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου