Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Οι μυστηριώδεις έλληνες Fuku, ανακοινώνουν τον δίσκο I AM

Ο κιθαρίστας των Fuku (Φωτ. Nena Gioti, 2017)

Ποιοι είναι οι Fuku (προφέρονται Φούκου);
Τους τυλίγει μυστήριο, αφού στις εμφανίσεις τους, καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Είναι εξαιρετικοί μουσικοί, με σπουδαίες συνεργασίες με άλλα σχήματα, και θα τους αποκάλυπτα, αν δεν ήθελαν τόσο, να μην γράψω τα ονόματά τους. Για τους γνωρίζοντες όμως, καλά, τα πρόσωπα του ελληνικού ροκ, δίνω ένα στοιχείο: Ο κιθαρίστας των Fuku στην φωτογραφία, μπορεί να αναγνωριστεί, από την κιθάρα που κρατάει.



Το μυστηριώδες συγκρότημα, είναι η συνέχεια παλαιότερου σχήματος, που είχε όνομα Fuku Cosmonaut. Τότε οι συμμετέχοντες παρουσιάζονταν επί σκηνής, με στολές αστροναυτών (φωτο).

Πριν λίγες μέρες, οι Fuku ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου I AM, η οποία θα γίνει (σε ολοκληρωμένη μορφή) την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής 28 Οκτωβρίου 2018, και μάλιστα από Λονδρέζικη εταιρεία (Happily There's No Earlids)!

Ως πρόγευση του άλμπουμ,  ανέβασαν στο bandcamp, το κομμάτι Basco, ένα ηχοτοπίο που μοιάζει κραυγή προς το υπερπέραν ή τμήμα από αρχαίες εορτές βακχίδων. Ακούγονται όργανα όπως drums, bass, guitars, synths, trumpet, saxes, English horn, duduka, samples, και spring drum.

Τι είναι αυτοί οι ήχοι και μουσικές; Τι θέλουν να πουν; WTF είναι τούτα; Οι Fuku, ισχυρίζονται ότι είναι ένας «παλμός» και ότι δημιουργούν ένα ηχητικό και οπτικό ερέθισμα, προς ένα νέο Φως. Με δικά τους λόγια: Fuku creates roaring audiovisual stimuli towards a new light which comes in waves. Fuku endures.



Το κομμάτι ειναι σε Free download





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου