Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Βασίλης Πάντσιος - Το Passenger του Iggy Pop, με ελληνικά λόγια, για το βιβλίο Μάταλα

Το θρυλικό τραγούδι Passenger του Iggy Pop, διασκεύασε στα ελληνικά, ο Βασίλης Πάντσιος, για το βιβλίο Μάταλα (Η ιστορία της Νεφεριάνας) του Μανώλη Νταλούκα. Ένα τραγούδι φυγής από τον πλαστικό και ομοιόμορφο τρόπο "ζωής". Τραγούδι  αναζήτησης της Αλήθειας, σε ένα ταξίδι που περνά από φωτεινά αλλά και σκοτεινά μονοπάτια.


Το πρωτότυπο, γραμμένο το 1977, σε στίχους Iggy Pop, βασιζόταν στην σκέψη, ότι η ζωή, μοιάζει με ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, σκέψη που διατύπωσε πρώτος, σε ένα θαυμάσιο ποίημά του, ο Jim Morrison (Modern life is a journey by car. The Passengers change terribly in their reeking seats, or roam from car to car...). 




Το βιβλίο Μάταλα (Η ιστορία της Νεφεριάνας) είναι μια ιστορία αγάπης που αναβιώνει την Εποχή των Λουλουδιών και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Το βιβλίο περιγράφει τη φυγή της Αλέξιας από το σπίτι της  στην Αθήνα, και από μια ατμόσφαιρα που την πνίγει. 
Πηγαίνει στα Μάταλα, όπου γίνεται η χίπισσα Νεφεριάνα, ζώντας τον έρωτα και το ψυχεδελικό όνειρο στις σπηλιές των βράχων.Στο τέλος της άνοιξης του 1970, η χούντα κλείνει τις σπηλιές με στρατιωτικού τύπου επέμβαση που θυμίζει την κινηματογραφική ταινία «Φράουλες και Αίμα». 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ. 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102693800-4



3 σχόλια:

  1. Πολύ ροκ και πολύ αυθεντική ερμηνεία! Εχει μεγάλη σχέση με το πνεύμα του τραγουδιού. Οση κι ο μαχαιρίτσας-τσακνής με τους clash. Στα σκουπίδια κατευθείαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή η διασκευή. Μπράβο στον Πάντσιο!

      Διαγραφή