Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ένα κορίτσι που το λένε Ουτοπία (κατά κόσμον, Κωνσταντίνα Φόρου)

Η Ουτοπία (Φωτογραφία Μ.Νταλούκας 2018)

Η Κωνσταντίνα Φόρου, προτιμά να την αποκαλείς Ουτοπία. Μια κοπέλα με αισθαντικό βλέμμα (αν είσαι ποιητής, την ερωτεύεσαι στην στιγμή). Ποια είναι πραγματικά; Η ίδια απαντά «Το κακό με μένα, είναι πως όλα αυτά τα χρόνια, δεν ήμουν παρά...εγώ!». Υπέροχο! Είναι οι στίχοι από θεατρικό μονόλογο με την φωνή της Λαμπέτη, στο σημειολογικό κομμάτι Emeis (We), το οποίο υπάρχει στον δίσκο Supernova, του σχήματος Hope springs eternal, όπου  η Ουτοπία, είναι μέλος...




released February 24, 2015
goss (bass, guitars, electronic wizardry)
utopia (vocals & lyrics, earthly magic)


Η Ουτοπία, είναι και ζωγράφος. Στρέφει την προσοχή της, στην μεγάλη έκρηξη των άστρων, Supernova, που αποτελεί και το εξώφυλλο, του ψηφιακού άλμπουμ (το artwork δικό της). «Οι εκρήξεις των άστρων, γεννούν το υλικό για κάτι καινούργιο...» εξηγεί «...κάθε τέλος είναι και μία αρχή, και μέσα από την καταστροφή, υπάρχει και η δημιουργία».
To 2014, είχε πραγματοποιήσει την ψυχεδελική Έκθεση, Supernovae - the explosion of stars, με έργα δικά της,  μικρού μεγέθους (ακρυλικά και σπρέι σε καμβά) και βίντεο, στην γκαλερί La soiree de Votanique, στον Βοτανικό.


Ανάλογη έκθεση έργων της, είχε παρουσιάσει την ίδια χρονιά, στον “Κόκκινο βράχο” στον Καρφά, στην Χίο, που είναι ο τόπος καταγωγής της. Τότε είχε παρουσιαστεί στο τοπικό κανάλι της νήσου Αλήθεια TV, από όπου και το βίντεο που ακολουθεί.







1 σχόλιο: