Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Μάταλα – Συνέντευξη του Μ.Νταλούκα στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» του 9.84


Το βιβλίο «Μάταλα-Η ιστορία της Νεφεριάνας». Η αντίσταση της ψυχεδελικής νεολαίας στα χουντικά «ελληνοχριστιανικά» ιδεώδη (που ούτε ελληνικά, ούτε χριστιανικά ήταν, αλλά καθαρά χουντικά).
Η συζήτηση του συγγραφέα με τις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, στο ραδιόφωνο του Δήμου της Αθήνας.






12.00-13.00 – ΝΤΑΜΕΣ ΣΠΑΘΙ – στον 9.84
De profundis αναγνώσεις όσων συμβαίνουν στο κοινωνικό πεδίο. Η κοινωνία αλλιώς.

Περιγραφή της εκπομπής, με τα λόγια της Ελεωνόρας και Ελευθερίας (φωτο):

«Οι Ντάμες Σπαθί» είναι η ραδιοφωνική προβολή όσων μας συνέδεσαν με προσωπικούς και επαγγελματικούς δεσμούς επί 20 χρόνια. Από τότε που αγαπούσαμε στα φοιτητικά έδρανα τον «ατελή» αρχαϊκό άνθρωπο έως τη βεβαιότητα, σήμερα, ότι ακόμη όλοι μας ανακατεύουμε νου και θυμικό και πορευόμαστε συχνά όπως ο Αχιλλέας σε όλη την Ιλιάδα: «που βλέπει τον τοίχο και πηγαίνει πάνω του με μια άγρια χαρά». Οι Ντάμες Σπαθί είναι οι κοινές μας διαδρομές και αγωνίες για όλα αυτά που συμβαίνουν στην καρδιά της κοινωνίας που ζούμε αλλά και στις παρυφές της. Και η προσέγγιση τους με το νου και το θυμικό.

Οι «Ντάμες Σπαθί» είναι μια τυχερή εκπομπή με συνεργάτες όπως οι παραγωγοί μας Μαργαρίτα Βάρθρη και Σάββας Κόκκινος καθώς και η μουσική μας επιμελήτρια Κάτια Παυλίδου. 

«Η Άλλη Πόλη» το ένθετο μας, είναι ένα σημείο συνάντησης με τα βιβλία, τους χώρους και τους ανθρώπους που οξυγονώνουν τον αέρα που αναπνέουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου