Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Χιπ Χοπ – Τα καλύτερα ελληνικής παραγωγής 2017

1. A Better Place  
Mamaletta + Kill Emil


Η Mamaletta (Μαριλέττα Κωνσταντάρα) παρουσίασε φέτος τον πρώτο της δίσκο σε παραγωγή Kill Emil. Εξαιρετική δουλειά, που συνδυάζει Hip-Hop, Reggae, Dub, Dancehall και Drum nBass. Δέκα τραγούδια, σε αγγλικό  στίχο, αν και, κατά κανόνα, το χιπ χοπ, αναπτύσσεται ελληνόφωνο στην Ελλάδα. Η Mamaletta, ως γυναίκα MC, είναι εκπληκτική και τίθεται στην πρωτοπορία του ιδιώματος. Μπράβο!!





2. Εξαιρετικά Χημικά Άσματα 
Νεκροί από Κούνια

Επτά ωραίοι τυπάδες, άνεργοι και μπατίρηδες, αποφάσισαν να ονομαστούν Νεκροί από Κούνια, και να τα χώσουν στο σύστημα και στον κάθε καλοβολεμένο λαμόγιο.
Τα τραγούδια τους βγάζουν την απελπισία όσων βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση, ταυτόχρονα όμως δίνουν ελπίδα, έχοντας αξιοσημείωτο χιούμορ. Τους υποδεχόμαστε με χειροκροτήματα. 





3.Το Hip Hop της Μεσογείου 
Αντίποινα & Social Waste

Δύο πολύ καλά σχήματα, οι Social Waste και Τα Αντίποινα, μας έδωσαν έναν από τους καλύτερους δίσκους χιπ χοπ του 2017. Συμμετέχουν:
Manu Chao, Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες), Γιώργος Παπαϊωάννου, Νίκος Μπάρδης (Διάφανα Κρίνα), Κωσταντής Παπακωνσταντίνου, Στέφανος Φίλος (EleKtroBalKana), DJ Magnum, DJ Stigma, Βαρτάν Αμποβιάν, Γιάννης Μιχαηλίδης και άλλοι φίλοι.


4. Πανδώρα
Smuggler & Hawk

Η Πανδώρα, ήταν μια τύπισσα πολύ περίεργη που άνοιξε το κουτί με τις συμφορές, και έγινε η αιτία όλων των κακών. Είστε περίεργοι, να ακούσετε τον σκοτεινό αυτό δίσκο; Οι Θοδωρής (Smuggler) και Νίκος (Hawk), μιλούν για γειτονιές που ξεχειλίζουν παράξενα Όνειρα, και υπόγεια... με μπαλκόνια! Για τον Πλάτωνα στην Καρχηδόνα, τον Ιούλιο Βερν, και τα εφιαλτικά οράματα προφήτου ΙεζεKILL! Εύγε στους παίδες, ένας δίσκος διαμάντι.

5. Arigato
Joker/Two Face


Οι Joker/Two-Face παρουσίασαν φέτος τον δίσκο Arigato, με 16 δυνατά κομμάτια σε μουσικές παραγωγές των Alleyway Rats, Boris, Newtrix, Night Grind, DJ Ομόνοια, Πειρατή και Jessy Blue.
Arigato, στα ιαπωνικά σημαίνει Ευχαριστώ. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering των κομματιών έχουν γίνει από τον Dj Stigma. Καλή φάση. 




Άλλες παραγωγές ελληνικού χιπ χοπ που ξεχώρισαν:

1. ΩκεανοίIratus
2. Τα ΚαψούρικαThe Outsiders
3. ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥ - ΣΕΞΠΥΡ & BOBBYS TSIMBLIDAS
4. THE OUTKAST TAPE TAREK
5. Sourmena Soura vol 1 - Constantine The Great
6. Νεκροτομείο - KNK UCTV 
7. ΕπισκέψειςΑνεπιθύμητοι Θαμώνες
8. Ασπρόμαυρη ΠραγματικότηταREMIX & EMPNE 
9. Πέρασαν χρόνιαBackdraft
10. ΜάναΤαΚατάφεραtheReunion
11. ΑΠΡΟΠΟΛΗ Apro 
12. Κομπλεξικό - BLOODY HAWK 
13. Ανορθόγραφα - Yoda Priest 
14. Αυτοψίες - Eshos & Incognito M. 
15. Κάθειρξη - Eversor
16. Ακόμα - ΜΟΝΤΑ
17. Χαμένοι στον καπιταλισμό - Javaspa - Λ7
18. Σε Πειρατικούς Σταθμούς - Λόγος Απειλή 
19. Μηδέν - Φράξια
20. Κατά Ριπάς - Λύκος
21. Big Mpely - Mpelafon 
22. Η Πτώση των Θεών - Jamoan


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου