Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η Γιόλα Αναγνωστοπούλου για τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Φωτο / Από αριστερά: Δέσποινα Τομαζάνη, Παύλος Σιδηρόπουλος και Γιόλα Αναγνωστοπούλου, στο ορεινό χωριό της Γιόλας στην Ρούμελη. Πάσχα 1978 (ΑΡΧΕΙΟ Μ.Νταλούκα)


Η ποιήτρια Γιόλα Αναγνωστοπούλου, σε ένα απόσπασμα από συνέντευξή της στον Μανώλη Νταλούκα, μιλά για...
-Το πώς γνωρίστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, την Κ. , το Φλου, και την ψυχρή της απόφαση, να μπει στον «ολοστρόγγυλο θάνατο» της ηρωίνης.


Η μαρτυρία της Γιόλας, τοποθετεί την γνωριμία της με τον Παύλο, την Άνοιξη του 1978, στο μπαρ Σφίγγα, του Αλέξη Γκόλφη.


Η Αναγνωστοπούλου, αναφέρεται ακόμη, στο Πάσχα της ίδιας χρονιάς, όταν εκείνη πηγαίνει στο ορεινό χωριό της, στην Ρούμελη, και την ακολουθεί λίγες μέρες μετά, ο Παύλος, φέρνονατας ένα βανάκι γεμάτο πασχαλιές, και τους φίλους του, Μαστρόκαλο, Σταυρουλάκη, και Τομαζάνη.

Ακούστε την συνέντευξη...



20 σχόλια:

  1. απευθυνομαι στον μανωλη νταλουκα σχετικα με μια απορια που εχω οσον αφορα ενα βιντεο το οποιο δεν καταφερα να βρω-ισως να αφαιρεθηκε-και αφορα την αλκμηνη σταυρουλακη.αν δεν θυμαμαι καλα ας με διορθωσει.υπηρχε ενα βιντεο απο συνεντευξη που ειχατε παρει απο την αλκμηνη οπου αναφερεται στην γιολα και την αποκαλει γυναικα-αραχνη? αν δεν ειναι η αλκμηνη ποιος αλλος το λεει αυτο?δεν καταφερα να βρω το βιντεο στο καναλι σας,θυμαμαι ομως πολυ καλα καποιος να αποκαλει την γιολα ως γυναικα-αραχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλκμήνη το λέει αυτό. Ακριβώς τα ίδια λέει και η αδερφή του σε συνέντευξη της . Η άποψη μου , αν θέλεις την γνώμη μου, είναι ότι η τύπισσα αυτή είναι ο ορισμός της μέγερας. Άτομο το οποίο κινείται στην βαριά ψυχοπαθολογία και το οποίο το είχε μανία καταστροφής και αυτοκαταστροφής. Δυστυχώς είχε και το μυαλό να το κάνει. Δεν ξέρω αν κινήθηκε αυτοβούλως ή κάποιοι την χρησιμοποίησαν , αλλά ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης είναι δικό της.

      Διαγραφή
  2. η αλκμηνη σταυρουλακη δεν ηταν αυτη που ειχε κατηγορησει τη γιολα ως γυναικα αραχνη? η σχεση τους ηταν συγκρουσιακη γιατι διεκδικουσαν και οι δυο τους τον παυλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kiomos file to ixa di kai ego ontos i alkmini tin apokali etsi kai malista leei oti otan o paulos pleon exase tin fotinotita tou ton petakse

      Διαγραφή
    2. γιατι τοτε ο μανωλης νταλουκας αφαιρεσε το βιντεο οπου αποκαλει την γιολα γυναικα αραχνη η αλκμηνη?δεν απανταει ο κυριος νταλουκας.γιατι?εχει σημασια ιστορικη και δεν εξηγει και τους λογους αφαιρεσης του.

      Διαγραφή
  3. κυριε νταλουκα ο παυλος τα ειχε καποια περιοδο με την ελενη φιλινη ως γνωστο. ειναι η γνωστη ηθοποιος ή ειναι συνωνυμια? η ιδια εχει αναφερθει ποτε στον παυλο και για την σχεση τους,γνωριζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. . Είναι επικίνδυνο. Όταν είδα τελευταία φορά τον Παύλο, τρόμαξα. Του λέω: Τι έγινε εδώ; Είχε μια γκόμενα, τη Γιόλα, που τον διέλυσε. Ήταν μια πλούσια ταχαμού (εν. τάχα μου τάχα μου, δήθεν δηλαδή) η οποία ήθελε εμπειρίες. Τις πήρε τις εμπειρίες απ’ όλο τον κόσμο και τίναξε τα πέταλα κι ησύχασε. Πραγματικά πιστεύω ότι η Γιόλα πέθανε κι ησύχασε. Και τον διάλυσε τον Παύλο. Κάθε βράδυ, κάθε βράδυ, αυτή η ιστορία. Ο Παύλος ήταν παιδί - κλάση. Ένα εγγράμματο παιδί από πολύ καλή οικογένεια, με πολύ καλούς τρόπους και πολύ καλά λεφτά κι έκανε μουσική σχολιο χρηστη του φεις μπουκ στη σελιδα παυλος σιδηροπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριε Νταλουκα γιατι εχετε αφαιρεσει το βιντεο της αλκμηνης σταυρουλακη που αναφερεται στην γιολα αναγνωστοπουλου? εχει να κανει με το οτι η αναγνωστοπουλου ηταν φιλη σας και δεν θελετε να αμαυρωσετε τη μνημη της? αν μη τι αλλο ειναι μια μαρτυρια που θα επρεπε να υπαρχει και ο καθενας να βγαλει τα συμπερασματα του.με εκτιμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο το 1978 μεχρι το 2005 επινε πρεζα ? θα μας τρελανει αυτη ρε παιδια μα καλα ποσο χρονων πεθανε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η γιολα πεθανε απο παθολογικα αιτια και οχι απο overdose οπως μερικοι πιστευουν.καμια χρηση ουσιων δεν βρεθηκε στα αποτελεσματα των τοξικολογικων εξετασεων την ημερα που πεθανε.μπορει να ειχε επιβαρυμενη υγεια απο τις ουσιες αλλα δεν πεθανε απο αυτες.

      Διαγραφή
  7. δεν ειμαι οπαδος της Γιολας, αλλα ο Παυλος οταν αρχισε την ηρωινη ητανε 31 ετων! Δεν ειναι κολακευτικο για το μυαλο του οτι αρχισε την ηρωινη κατα συσταση της φιλεναδας του. Δεν τον κατεστρεψε η Γιολα αλλα το μυαλο του δηλαδη η απερισκεψια του. Δεν βρισκω τη Γιολα συμπαθη καθολου, το επαναλαμβανω. Ουτε και αξιολογη ποιητρια ητανε, οπως πιστευε για τον εαυτο της. Αλλα αυτα ειναι γουστα, δεν ειναι επιστημη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτο μου θυμιζει την κατηγορια οτι φταιει μια κοπελα στο σπιτι της οποιας πεθανε ο παυλος.οτι δηθεν αργησε η κοπελα να ειδοποιησει το ασθενοφορο κτλ.οταν σε ενα σπιτι πινουν και οι δυο και εχουν πεσει σε μια κατασταση μεταξυ φθορας κα αφθαρσιας δεν υπαρχει περιπτωση να γνωριζει ο ενας αν ο αλλος αναπνεει.αλλωστε η ουσια διαρκει ωρες.ο παυλος ειχε παρει την αποφαση να πεθανει οπως ειχε πει και ο αλεκος αραπης σε μια συνεντευξη του.θελω να πω με ολα αυτα οτι ο παυλος δεν ηταν κανα παιδακι για να τον ΄΄εισαγουν΄΄ σε ουσιες ή να ειναι ευαλωτος και να παρασυρεται σαν αβουλο ον.το ακριβως αντιθετο ηταν.οτι εκανε το εκανε γιατι το ηθελε και οχι γιατι του το επεβαλαν ή επειδη τον οδηγησαν οι καταστασεις προς τα εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η αδερφη του παυλου που λεγεται μελινα εχει στην κατοχη της εκατονταδες ανεκδοτα ποιηματα και στιχους του παυλου που θα παθετε ολοι πλακα καθως και σκεψεις του.εκει τα εξηγει ΟΛΑ ο παυλος.ακομη και ο θανατος του ειναι εξηγησιμος μεσα απο τα γραπτα του.αδικος κοπος να ψαχνει κανεις μεσω συνεντευξεων και μαρτυριων.οσον αφορα το φιλο πιο πανω που αναφερεται στο σπιτι της κοπελας που πεθανε ο παυλος και στη συνεντευξη που ειχε δωσει η αδερφη του παυλου για το θεμα αυτο απο τοτε υπαρχουν νεα στοιχεια που συγκλονιζουν.η συνεντευξη ειναι πολυ παλια οταν την εδωσε η αδερφη του παυλου και αρκετα νεοτερη στην ηλικια.με την παροδο των ετων η κοπελα στο σπιτι της οποια βρεθηκε ο παυλος νεκρος εδωσε πληροφοριες που μαλλον ελαχιστοι γνωριζουν σε καποιους κοντινους ανθρωπους του περιβαλλοντος του παυλου.αυτα για το φιλο που αναφερθηκε στο μοιραιο ξημερωμα που χαθηκε ο παυλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γνωριζεις τετοιες λεπτομερειες τοτε μηπως θσ μπορουσες να τις καταγραψεις? Πραγματικα θα ειχε πολυ ενδιαφερον να γνριζαμε.

      Διαγραφή
  10. Γνωρίζει κανένας για ποιό χωριό της Ευρυτανίας αναφέρονται;; Ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ορεινό χωριό της Υπάτης Φθιώτιδας και ονομάζεται Πύργος

      Διαγραφή
    2. Ο πατερας της Γιολας παντως το ονομαζε Σμόκοβο

      Διαγραφή
    3. Anyway..
      Βέβαια και το Σμοκοβο Καρδίτσας(σύνορα με βορειοανατολικη Ευρυτανία) αλλά και ο Πύργος Υπατης Φθιώτιδας, είναι αρκετά πιο χαμηλά απ'τα 1000 υψόμετρο που λέει .
      Άσχετα απλά από περιέργεια ρώτησα επειδή αναφέρει συχνά το Πάσχα στο ορεινό χωριό και επειδή γνωρίζω πολύ καλά όλα αυτά τα χωριά
      Ευχαριστω...

      Διαγραφή
  11. Λυπαμαι για την καταντια αυτης της γυναικας.Δεν την πιστευω οτι ειχε σχεση με τον Παυλο γι αθτο δεν δειχνρι φωτογραφιες μαζι.Οποιαδηποτε εξω θα μπορουσε να βγαλει μια φωτο με τον Παυλο οπως με την Τομαζανη κ την Γιολα.Θα μπορουσε ναταν φιλοι μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ παιδιά το 1986 δούλευα σαν μουσικός στο κέντρο ΕΚΑΤΗ στην Κέρκυρα.Εκει σε ένα μπαράκι γνώρισα τη Γιολα.Με ρώτησε με τι ασχολούμαι,της είπα και από μόνη της μου είπε,ότι είναι κι αυτή με έναν μουσικό και μετά από χρόνια την αναγνώρισα από φωτογραφιες οτι είναι η Γιολα.Ηταν πολύ ωραία κοπέλα.Μαλιστα θυμάμαι ότι είχε μεγάλο στήθος και μου είπε θα το κόψω να το μικρύνω αυτό το στήθος.Τωρα στο μπαράκι που τη γνώρισα,δούλευε,ήταν δικό της δεν θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή